ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Про10Биотик - Пробиотици за силна имунна система

Есента е едно много подходящо време, в което започва по-често да се чува някой да говори за пробиотици. Въпросите за тях може да са най-различни – може ли тялото само да си ги произведе, кои храни съдържат пробиотици и добре ли е да ги приемаме под формата на добавки и колко време.

Днес ще потърсим отговори на тези и други често срещани въпроси по отношение на видовете пробиотици, за да ви помогнем да направите най-добрия избор за здравето си.

Какво разбираме под пробиотици

Най-краткото описание с две думи е полени микроорганизми. По-подробното описание на пробиотиците набляга на това какви видове са тези микроорганизми, кои са най-полезни и за какво се използват пробиотици.

Живите млечнокисели и бифидобактерии са най-известни и са най-често срещани в състава на киселото мляко и други млечни храни. Освен тях има още много добри бактерии, с които ще ви запознаем по-късно, тъй като е важно да знаете кои трябва да присъстват в избраните от вас пробиотици.

Тези добри бактерии, които са основна градивна единица на пробиотиците, помагат за изграждане на здрава храносмилателна система, подсилват имунитета и подобряват функциите на тънкото черво да абсорбира полезни вещества.

Всички пробиотици имат определен род, като например Lаctobacillus, вид – acidophilus и щам – DDS-1. Това е един от ключовите щамове в Про10Биотик, който е с уникална формула и съчетава 10 различни щама на полезни бактерии. Освен Lactobacillus acidophilus DDS-1, другите щамове са:

Lactobacillus casei – блокира действието на Хеликобактер Пилори, бори се с инфекции

Lactobacillus paracasei – подпомага здравето на зъбите и облекчава симптомите на хронична умора

Lactobacillus plantarum – подобрява флората на храносмилателния тракт, облекчава подутия корем

Lactobacillus rhamnosus – за бактериален баланс, бори се с инфекции на пикочните пътища

Bifidobacterium bifidium – спомага за усвояване на ценни вещества, блокира някои вредни бактерии, предотвратява диария

Bifidobacterium breve – облекчава състоянията при синдром на раздразненото дебело черво и диария, допринася за повече здрави бактерии в червата

Bifidobacterium lactis – подобрява усвояването на ценни вещества, подкрепя имунните сили, нормализира перисталтиката, блокира действието на Хеликобактер Пилори

Bifidobacterium longum – подпомага функцията на черния дроб, намалява възпалението, спомага за пречистване от тежки метали

Streptococcus thermophilus – редуцира симптомите на лактозна непоносимост, стимулира имунната система, подобрява здравето на кожата

Кога са необходими пробиотици

Приемът на пробиотици е препоръчителен за всеки, който страда от стомашно-чревни неразположения, лактозна непоносимост, алергии и хранителни непоносимости и слаб имунитет.

Освен при приема на антибиотик и при наличието на определени стомашо-чревни проблеми, може да приемате пробиотици във всеки един момент, когато решите, че е необходимо. Те имат много полезни свойства, за които много хора не се замислят, а именно:

  • Помагат за разграждане и усвояване на храната
  • Допринасят за по-устойчива имунна система
  • Регулират нормалните нива на pH в дебелото и в тънките черва
  • Подобряват перисталтиката
  • Неутрализират токсични вещества
  • Служат за намаляване на лошия холестерол
  • Предпазват от появата на патогенни микроорганизми като кандида

С 10 различни пробиотични щама и 50 милиарда жизнени клетки, Про10Биотик е хранителната добавка, която ще ви помогне за по-добро храносмилане, по-спокойни и здрави черва. В този продукт с пробиотици няма да откриете глутен, лактоза, соя, пшеница, яйца, мая, царевица, захар и изкуствени консерванти или аромати. Про10Биотик е подходящ за прием както от хора с безглутенова или лактозна непоносимост, така и от вегетарианци и вегани.

Допълнителна информация за употреба на пробиотици

Най-подходящото време от деня за прием на пробиотици е сутрин на гладно, около 15-30 минути преди хранене. Приемат се тогава, за да се избегне взаимодействие на бактериите със стомашната киселина.

Ако пробиотици се приемат допълнително в антибиотично лечение, то трябва да има няколко часа разлика между приема на двата медикамента.

Някои щамове в пробиотици могат да увеличат освобождаването на хистамин, което е проблем за хора с хистаминова непоносимост. Ако имате такава, то трябва да избягвате следните щамове: Lactobacillus bulgaricus, L rauteri, L casei и S thermophilus.

В състава на някои пробиотици може да забележите наличието на пребиотици. Тяхната цел е да захранят пробиотиците и обикновено са фибри. Тяхната роля е да подкрепят развитието на полезни бактерии в червата.

Може да минете още едно ниво нагоре в грижата за здравето си, ако включите и пробиотични храни в менюто си. Това са киселото мляко, кефир, ферментирали плодове и зеленчуци.

Поддържането на нормална микрофлора не е лесна задача, защото тя е напълно чиста само в началото на нашия живот – при раждането. Изброените по-горе съвети и продукти ще ви помогнат да постигнете чревен баланс, който е жизненоважен. Защото здравето тръгва от червата!

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ