ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Как да се отървете от проблемите с чревната пропускливост ЗАВИНАГИ

Чревната пропускливост или Синдромът на пропускливите черва е състояние, свързано с възпалителни и автоимунни проблеми, кожни заболявания, както и чревни смущения. Съществуват много хранителни добавки, но само част от тях влияят положително на нормализирането на чревната флора. Това дава надежда на пациентите, че те могат да подобрят здравето на храносмилателната си система и чревния микробиом, чрез консумирането на ферментирали храни и хранителни добавки, с широк спектър от пробиотични щамове.

Синдромът на пропускливите черва представлява изтичане на неразградени хранителни елементи извън чревната стена. Тя действа, като пропускливо-селективна бариера, позволяваща абсорбцията на много малки молекули от хранителните вещества, електролити и вода, като поддържа защитата срещу токсини, алергени и болестотворни бактерии.

Фактори за развитието на синдрома на пропускливите черва

Ако лигавицата на чревната стена отслабне или никога не е била напълно развита, чуждите тела могат лесно да преминат през стената на червата в кръвния поток.

Обикновено хората със синдром на пропускливите черва са чувствителни към глутен и други протеини, които присъстват в много храни. Въпреки това, съществуват много фактори, които могат да допринесат за този механизъм като например:

 • Лош хранителен режим (преработени храни, голяма консумация на зърнени храни, вредни масла);
 • Инфекции;
 • Токсини;
 • Твърде малко стомашна киселина;
 • Консумация на захар;
 • Недостиг на добри бактерии;
 • Страдащият не е получавал кърма като бебе (кърмата стимулира затварянето на вътрешния слой на лигавицата на червата);
 • Потреблението на лекарства и противовъзпалителни лекарства, както и употребата на алкохол;
 • Стресът и възрастта.

След като тези тесни връзки се пропукат, по-големите протеинови молекули могат да преминат през стените на червата, което обуславя синдрома на пропускливите черва. Когато червата са пропускливи токсините от лекарствата, бактерии и хаотични хранителни частици, преминават през чревните съединения и оттам в кръвния поток. Имунната система засича тези „чужди нашественици”, като патогени и започва имунен отговор срещу тях. Това предизвиква възпаления в организма, като астма, хранителни алергии, хранителна чувствителност или непоносимост, алергии към околната среда и автоимунни заболявания.

Над 80% от имунната ви система се намира в червата

Вашата чревна микрофлора е дом на около 100 трилиона микроорганизми, затова имунната регулация в червата зависи от нейното здраве. Мукозният  слой е това, което защитава клетките на червата от увреждане. Медицински експерти са убедени, че ролята на хранителните добавки, които съдържат пробиотици предпазват чревната флора.

Intestinal mucosa Repair & Recover е продукт за бързо и успешно лечение на синдрома на пропускливите черва

Intestinal mucosa Repair & Recover е хранителна добавка във вид на сашета, които са лесни за разтваряне и приятни за консумация. В състава й са подбрани висококачествени съставки L-глутамин, желатин, колаген тип II и омега-3, които подпомагат възстановяването на чревната мукоза, като възвръщат нейната нормална цялост и пропускливост. Едновременно с това продуктът подпомага оптималното функциониране на храносмилателната и имунната система.

Наличието на инулин в състава на Intestinal mucosa Repair & Recover, както и на висококачествения пробиотичен комплекс Herbamedica Probiotics Blend® 10 щама, подпомагат колонизирането на лигавицата на червата с полезни микроорганизми. Това допринася за установяването на оптимален здравословен баланс на чревната микрофлора.

Предназначение:

 • Подпомага поддържането на здравословно състояние на чревната лигавица;
 • Допринася за нормалното функциониране на стомашно-чревния тракт;
 • Подходящ при синдром на пропускливите черва;
 • Благоприятства нормалното храносмилане;
 • Допринася за нормалното функциониране на имунната система.

Ползите от Intestinal mucosa Repair & Recover

Ефектите от Intestinal mucosa Repair & Recover са свързани с облекчаването на възпалението на чревната микрофлора, нормализирането на чревната мукозна дисфункция, намаляването и регулирането на свръхчувствителните реакции, като по този начин се противодейства на алергичните състояния. Хранителната добавка посредничи на гените в клетките, които се намират по стената на лигавицата, в резултат на което се увеличава производството на клетки, които я защитават. Тази генна експресия контролира здравето на лигавицата и чревната флора, като по този начин се подобрява състоянието на пациента.

Изследванията на полезните съставки, използвани в Intestinal mucosa Repair & Recover, като желатин, колаген и аминокисели ( L-глутамин ), показват значително подобряване на пациентите с проблеми в храносмилателната система. Същото изследване посочва, че депресията може да е алергична реакция към дразненето и възпалението на червата. Омега-3 мастните киселини ( също присъстващи в състава на хранителната добавка ) намаляват възпалението на чревната флора, като по този начин подобряват настроението.

Един пример за ролята на Intestinal mucosa Repair & Recover е изследване, в което са участвали хора, особено уязвими към чревната пропускливост. Наличието на пробиотици в хранителната добавка, защитава хората с блокирани жлъчни пътища, вследствие симптома на пропускливите черва. Жлъчката подпомага храносмилането, абсорбцията на мазнини и помага на черния дроб да се отърве от отпадъците. Запушването на жлъчните пътища е причинено от: камъни в жлъчката, възпаление на жлъчните пътища, кисти, увеличени лимфни възли и някои инфекции. Според проучване, проведено през 2006 година, запушването на жлъчните пътища е свързано с намалената функция на чревната бариера. Бактерии и други вещества от храната, навлезли в кръвообръщението, инициират системен възпалителен отговор. Полезните съставки в хранителната добавка, предотвратяват развитието на чревна свръхпропускливост, свързана със запушване на жлъчните пътища.

Intestinal mucosa Repair & Recover подобрява чревната флора и при децата

Децата също страдат от синдрома на пропускливите черва. Едно скорошно проучване установява, че деца с автоимунни кожни проблеми страдат и от повишени симптоми на стомашно-чревни аномалии. В лечението на тези 40 деца с дерматит са използвани хранителни добавки в състава, на които са пробиотици, Омега-3 мастни киселини, инулин и L-глутамин, прилагани в продължение на 6 седмици. Стомашно-чревните симптоми са били регистрирани преди и по време на лечението. Проучването доказва, че хранителните добавки, които съдържат по-горните съставки, стабилизират функцията на чревната флора и намаляват стомашно-чревния дискомфорт и при пациенти страдащи от дерматити.

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ