ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Профилактика или лечение - а може би и двете

Д-р Гергана Узунова

гр. Пловдив

Остеоартрозата се характеризира с настъпващи дегенеративни промени в ставния хрущял и последващо разрастване на костна тъкан. В  България няма точна статистика на заболеваемостта . Между 12-15% от населението страда от остеоартроза, а при хората над 70-годишна възраст – заболелите са между 50 и 70%.

Хората подценяват проблема остеоартроза и отиват на лекар в напреднал стадий на заболяването. При ненавременно и неправилно лечение остеоартрозата може да причини сериозни деформации и дори инвалидизация.

При прилагането на медикаментозно лечение се цели максимално голям ефект при премахването на болката и подобряването на качеството на живот, както и при забавянето на дегенерацията на ставния хрущял.

Спокойно можем да наречем деформиращата артроза „болест на века”. Смята се, че страдащите от нея си плащат за заседналия си начин на живот.

При движение, хрущялът играе ролята на амортисьор и осигурява плавното плъзгане на костите една спрямо друга. С времето хрущялният слой, покриващ ставните повърхности, става все по-тънък, докато накрая съвсем се разрушава. Заедно с хрущялите се променя и костната тъкан под тях. По края на ставите се образуват костни израстъци, сякаш за да компенсират загубата на хрущял като увеличат ставната повърхност.

Другият голям проблем при дегенеративните ставни заболявания са промените, които настъпват в синовиалната течност. Синовиалната течност, която е високо еластична поради съдържанието на хиалуронова киселина, се намира във всички стави, особено в по-големите, и осигурява нормалното безболезнено движение в тях, тъй като „смазва” ставите. Тя има трофична и поемаща натоварването функция по отношение на ставния хрущял.

При остеоартрита еластичността на ставната течност е значително редуцирана. Това затруднява „смазването“ на ставните повърхности и в резултат на това намалява подвижността на засегнатите стави, а движението е съпроводено с болка.

През последните години все по-модерна е хондропротективната терапия –нова тенденция в медицината и особено в ревматологията и ортопедията.

Хондропротекторите предпазват ставния хрущял и не позволяват той да бъде разрушен. Друго важно предимство е, че те забавят деструкцията на хрущяла с напредването на възрастта. Протекцията и забавянето са много важни, защото това означава, че бихме могли и без да имаме симптоми, знаейки каква наследственост имаме, и познавайки началните симптоми, веднага да започнем профилактично лечение, а не да чакаме заболяването да стане хронично. Също толкова важно предимство е, че препаратите действат върху ензимите, които разграждат хрущяла, т.е. те спират хондродеструктивния им ефект и по този начин също предпазват хрущяла.

През 2009 г. започнах да работя с един уникален по своя състав и форма продукт, който съчетава в себе си всичко онова, което е необходмо за профилактика и лечение на остеоартрита – ФЛЕКС КОД. Естеството на работата ми позволи да проследя във времето ефекта от лечението на много пациенти. Резултатите са повече от добри, ако лечението се провежда правилно – като доза и продължителност. От своя богат опит  мога да кажа, че ФЛЕКС КОД  може и трябва да бъде избиран като средство за лечение и профилактика  на  остеоартрита.

ФЛЕКС КОД е високоефективен комбиниран продукт за профилактика и лечение на различни болестни състояния на опорно –двигателния апарат. Той съчетава по оригинален начин качествата на течната форма и позволява максимална усвояемост и възможност за приемане основните съставки в максимални дози.

Уникалното предимство на продукта е наличието на нискомолекулна хиалуронова киселина, разработена специално под течна форма за орален прием. Тя е надеждна алтернатива на вътреставното инжектиране с възможност за оптимално усвояване, висок терапевтичен индекс и атравматичност на ставата.

От няколко месеца разполагаме и с усъвършенствана формула на популярната вече хранителна добавка за ставни заболявания – ФЛЕКС КОД ПРЕМИУМ. Добавеният хидролизиран колаген - тип 2 има още по-комплексно въздействие върху опорно –двигателния апарат. Допълнената и отлично балансирана комбинация от активни съставки прави ФЛЕКС КОД ПРЕМИУМ най-ефективният продукт на пазара.

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ