ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

ProSpore Biome - спорбиотична добавка с могъщ антиоксидантен ефект

Преди време, когато обявихме Pro10Biotics като водещ продукт за храносмилателна и имунна система, не подозирахме колко много хора ще го харесат. Той е най-доброто пробиотично решение на пазара, представяйки се с 10 уникални пробиотични щама и 50 милиарда жизнени клетки. Но вече има нещо също толкова добро, с малко по-различно съдържание и фокус върху ефективността. Това е спорбиотикът ProSpore Biome.

Защо ProSpore Biome

Сигурно се питате какво са пробиотиците на първо място. Буквално значението на думата е „бактерии за живот“ и те действително ви осигуряват живот. Заедно с други не толкова добри бактерии, те оформят балансираната чревна микрофлора, защитавайки ви от патогенни организми и участвайки в имунната защита на организма.

От друга страна, спорбиотикът е разновидност на бацилус пробиотичните щамове. Те се отличават по няколко характеристики от пробиотиците:

 • Имат твърда външна обвивка и оцеляват в киселинната стомашна среда;
 • Устойчиви са на стайна температура и не е нужно да се съхраняват в хладилник;
 • Могат да се транспортират до различни точки без да се наруши качеството на продукта.

Изследванията показват, че спорообразуващите бактерии могат да осигурят многобройни ползи за здравето, като например облекчаване на диария, подобряване на храносмилането, грижа за интимното здраве и овладяване на възпалителните процеси.

Заедно с още над 2000 вида бактерии в червата, спорбиотиците имат потенциала да подпомогнат имунната защитна функция, да подпомогнат защитните сили на организма в по-голяма степен от пробиотиците. И тук е добре да направим едно сравнение.

Защо пробиотиците може да не са достатъчни за чревно здраве

Майката природа произвежда бактериални спори като средство за оцеляване при екстремни условия на околната среда и дългосрочно съществуване в условия, които обикновено могат да убият бактериите. Сложният процес на спорообразуване отнема около осем часа. Този процес включва натрупването на слоеве около ядрото на бактериите, завършвайки с външни протеин подобни слоеве, известни като спорово покритие.

Разликата между спорбиотиците и пробиотиците се забелязва в няколко направления:

 • Спорите могат да оцелеят при ниското рН на стомашната среда, за да доставят цялата доза в тънките черва (не важи за всички видове Lactobacillus);
 • Спорите могат да се съпротивляват на разрушаване от ензими, разтворители и водороден пероксид, докато пътуват до тънките черва;
 • Спорите са устойчиви на топлина, така че продуктът може да се съхранява при стайна температура, без да се губи ефективността му;
 • Някои спори са устойчиви на антибиотици, което означава, че можете да ги вземете, докато използвате антибиотици, за да подпомогнете оздравяването си.

Когато спорите достигнат тънките черва и са придружени от правилните хранителни вещества, те покълват. Този процес, който отнема само няколко минути, позволява на водата да разруши и отстрани споровите слоеве. Освободени от защитните си слоеве, полезните бактерии могат да възобновят растежа на клетките в тялото ви.

Двата вида бактерии не са взаимнозаменяеми, а по-скоро допълващи се и не бива да се лишавате от който и да било вид. За да подобрите здравето на микробиома си са ви необходими както пробиотици, така и спорбиотици.

Това, което прави спорбиотиците уникални, е, че те са способни да оцелеят преминаването през стомаха, а това гарантира тяхното действие. От друга страна, само малък процент от повечето пробиотици оцеляват в тънките черва, дори ако добавката се приема с храна. От значение е и друг факт - само в тънките черва пробиотиците могат да се развият и да станат активни.

Както знаете, антибиотиците безразборно унищожават бактерии, както добри, така и лоши. Ето защо вторичните инфекции и понижената имунна функция са често срещани странични ефекти след терапия или лечение с антибиотици. Хроничната експозиция на ниски дози чрез храна също оказва влияние върху микробиома на червата, което може да доведе до хронично влошаване на здравето, да не говорим за факта, че хроничната експозиция повишава риска от лекарствена резистентност.

Уникалните щамове в ProSpore Biome

ProSpore Biome е едно от най-добрите неща за стомашната микрофлора, защото съдържащите се в него щамове са типични за тази среда. Те задължително присъстват там и колкото повече има, толкова по-добре за целия микробиом.

Едно от най-големите му предимства е, че може по-ефективно да помогне за възстановяване микробиома в червата, тъй като не бива унищожен от антибиотиците.

Освен това, повечето ацидофилусни продукти имат недостатъка да не могат да преживеят преминаването през стомашната киселина, особено ако се вземат на празен стомах, което повечето хора правят. Пробиотиците с лошо качество пък може и въобще да не са живи, когато ги вземете. А и те обикновено нямат голямо разнообразие от щамове, което да защити и обогати чревния баланс.

ProSpore Biome се отличава от други продукти с един специфичен щам – Bacillus Indicus HU36. Той е най-биосъвместимият антиоксидант, познат на днешната медицина. Това допълнително подобрява антиоксидантния профил на добавката.

Освен този щам, в ProSpore Biome се съдържат още:

 1.  Bacillus Indicus HU36
  Мощен имуностимулатор;
  Произвежда каротеноиди в големи количества – ликопен, акстаксантин, бета-каротен и лутеин;
  Произвежда квинолин и витамини;
  Най-ефективният щам с антиоксидативно действие на пазара.
 2. Bacillus Clausii
  Най-използваната спорообразуваща бактерия в света;
  Мощен стимулант за имунната система;
  Резистентен на антиобиотици, което го прави подходящ за прием при медикаментозно лечение.
 3. Bacillus Subtilis HU58
  Произвежда над 12 ефективни антиобиотика, натокиназа и витамин К2;
  Изключително важен за доброто развитие на имунната система при подрастващи.
 4. Bacillus Licheniformis
  Произвежда антибиотика бацитрацин;
  Произвежда ензима протеаза и подобрява усвояването на протеини;
  Произвежда целия спектър от витамини от В групата, както и фолиева киселина.
 5. Bacillus Coagulans
  Има множество изследвания за ползите от приема на този щам – той е подходящ при инфекциозни заболявания, диария, храносмилателни проблеми, раздразнено дебело черво, болест на Крон и други;
  Произвежда специфична форма на млечна киселина;
  Мощен имуностимулатор.

Спорбиотиците се грижат за подобряване на имунната толерантност, което означава, че те помагат за възстановяване на увредената чревна бариера. Особено голяма полза от тях може да има при заболявания, засягащи пропускливостта на червата.

И не на последно място – бацилус спорите комуникират с имунната ви система, като дават указания за повишаване толерантността към различни частици храна и за подобряване на абсорбцията на храната.

Според медицинските наблюдения и заключения, може да е необходимо повече време – 4-6 месеца, за да се възстанови здравословната функция на чревната мукозна бариера при такива заболявания. Но нито глутаминът, нито някое друго вещество е показало същия ефект, както бацилусите. Затова и спорбиотиците превъзхождат пробиотиците в почти всички отношения.

Изследванията показват също, че тези спори значително увеличават размножаването на ацидофилус, бифидус и други микроби в червата чрез електромагнитните съобщения, които изпращат. Това е нещо изключително -  когато приемате пробиотик, бактериите сами се грижат за себе си. Спорите на Bacillus, обаче, увеличават много от другите полезни микроби.

Бацилус спорите също създават 24 различни вещества, които имат силни антимикробни свойства. Но те не убиват безразборно. Те специално потискат патогените и дават своя изключително ценен принос за здравето.

ProSpore Biome – области на приложение

Хранителната добавка ProSpore Biome е натурален продукт без мляко, глутен, соя и други животински съставки = веган.

Може да се доверите на ProSpore Biome, защото той съдържа най-важните и ефективни бацилус пробиотични щамове с куп полезни свойства за организма.

Продуктът може да се приема при възпалителни процеси в тялото, проблеми с храносмилателната система, алергии, нередовен стомах, автоимунни заболявания, пропускливи черва и много други състояния.

Пълният списък е поместен в описанието на ProSpore Biome.

Прием – 2 капсули на ден, 10-20 минути след хранене.

Свързани продукти

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ