ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

РАЗДВИЖИ СЕ! Защо е нужно да се грижим за здравето на ставите си?

Човешкият организъм е една цялостна система, която природата е сътворила почти съвършено. Почти! Все пак и най-гениалният творец има нужда от малко помощ – от нашата помощ. Както всеки компонент от една машина трябва да е в изправност, за да работи цялата машина правилно, така е необходимо и ние да се погрижим за  „скрепителните елементи” в машината, наречена човешко тяло – ставите. Често забравяме за тях, улисани в това да обръщаме внимание на „по-видимите” аспекти от цялостния ни физически тонус – кожата, мускулите, телесната маса, здравината на костите... Но доброто състояние на ставите е също от изключителна важност, тъй като те свързват костите в организма ни и позволяват тяхното движение. detail_3d_pack_flex_code_premium_layer_1За съжаление ставите имат врагове – времето, застоялият начин на живот или пък обратното – прекомерното физическо натоварване, някои вредни навици в ежедневието ни и пр. Всичко това води до износване на тъканта на ставата, на нейния хрущял. Резултатът е невъзможност за нормално функциониране на ставата и съответно затрудненото движение на човек и редица сериозни заболявания. Всеки от нас има важната задача да се погрижи за собствените си 230 стави – толкова са те в нашето тяло. Не се стряскайте от цифрите! Не е толкова трудно. Просто малко повече внимание и мисъл за профилактика, както и навременни мерки при появата на първите проблеми. Какво можем да направим, за да си помогнем в това отношение?
  • Движете се редовно! Правете дълги разходки, упражнения вкъщи, йога или практикувайте спорта, който обичате. Но ако физическата ви активност е по-силова като тренировки във фитнеса например или сте професионален спортист, трябва да бъдете много разумни в начина, по който тренирате и при необходимост да приемате допълнително хранителни добавки за стави.
  • Следете телесното си тегло! Излишните килограми повишават риска от увреждане на хрущяла на ставните повърхности. Затова (а и поради редица други причини) не бива да се допуска наднормено тегло.
  • Подсилете здравината на мускулите и костите! Силните мускули, особено тези на бедрата, гърба, корема и таза, означават по-малко натоварване за ставите. Същото важи и за костите. За да са здрави пък те, приемайте достатъчни количества млечни продукти, листни зеленчуци и риба; правете разходки на открито, на слънце; спортувайте умерено (особено подходящи са плуването или пък практики като йога, пилатес, тай чи).
  • Дръжте тялото си в правилна поза! Доброто разположение на тялото в пространството спомага за минимално натоварване на ставите. Ако работите по цял ден в офис, седнали на стола, старайте да не се изгърбвате и на всеки час правете по 2-3 минутки раздвижване, елементарни упражнения или просто няколко обиколки из стаята.
  • Приемайте подходящи храни! Това са такива, богати на калций, калий, желязо, фосфор, витамини С, В1 и В2, К, Е, D и др. Наблягайте на рибата (особено дивата сьомга), бадемите, пресните плодове и зеленчуци (най-вече папая, ябълки, броколи, зеле), боб и изобщо бобени култури, джинджифил, магданоз, копър, мляко и млечни продукти, черен дроб.
За хората в зряла възраст, за тези с болки в ставите, за активните спортисти и за всички, които искат да постигнат по-бързи резултати и облекчение, създадохме продуктите Flex Code и Flex Code Premium – високоефективни комбинирани препарати за лечение на различни болестни състояния на опорно-двигателния апарат. Подходящи са както за лечение, така и за профилактика. Употребата им се препоръчва при артрит, артроза, гонартроза, изкълчване, навяхване, коксартроза, намалена ставна подвижност, ревматизъм, различни спортни травми и др. Какви са предимствата на Flex Code и Flex Code Premium?
  • Създадени в течна форма, те са с максимална усвояемост от човешкия организъм. Това ги прави уникалени в сегмента "Ставни препарати". Най-често продуктите, повлияващи ставната функция и здравина, се предлагат в твърда форма (таблетки или капсули). Това намалява значително тяхната ефективност. Сложната технология на хомогенизация и стабилизация на процеса, патентована от PlantaPol – Spain, дава възможност да се концентрират високи дози активни вещества в 20 мл дневен прием.
  • Висока концентрация на активните вещества. На фармацевтичния пазар се предлагат значителен брой продукти за въздействие върху опорно-двигателния апарат. Почти всички включват в комбинация или поотделно активните вещества на Flex Code и Flex Code Premium, но единствено във Flex Code и Flex Code Premium те са в максимално високи дневни дози със силен синергичен ефект.
  • Единствените продукти на пазара, които включват в състава си нискомолекулна хиалуронова киселина Phylcare с тегло 50 kDa. Освен че е във форма за орален прием, хиалуроновата киселина във Flex Code и Flex Code Premium е с най-висока дневна дозировка – 90 мг. Това гарантира максимално бърз ефект върху вашите стави.
  • Flex Code и Flex Code Premium са единствената съвременна алтернатива на вътреставното инжектиране, отличаващо се с атравмичност на ставите, ниски терапевтични разходи и висока продължителност на ефекта от терапията.
В заключение можем да си пожелаем: да се погрижим за ставите си и те ще ни се отблагодарят! [fb_button]

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ