ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Рибено масло от ферментирал дроб на риба треска - 120 капсули

Много велики народи имат една обща свещена храна, на която са разчитали, за да имат силни ум, тяло и дух. Могъщият римски войник всеки ден е консумирал ферментирал дроб от треска. Безмилостният скандинавски викинг съхранявал каца с такова масло пред вратата на къщата си.

ПРОДУКТЪТ Е НАЛИЧЕН НА СКЛАД
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.special | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product_option.name}}

ПРОДУКТЪТ ИМА

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за поръчки над 50 лв

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

преди да платиш

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

в 14 дневен срок

Производител
SKU
705105297804
Тегло
150.00 гр
Тип продукт
капсули

Дори бабите в американските щати, за които приемането на това масло е традиция, са достатъчно мъдри да държат шишенце с масло от дроб от треска на полица в бюфета си.

Исторически свещени храни

По време на своите околосветски пътешествия, д-р Уестън А. Прайс преминава през различни култури, които се характеризират със сила на ума, тялото и духа. Той установил, че съществува взаимовръзка между тяхното удивително здраве и свещените им натурални храни, а една от тях е именно маслото от ферментирал дроб на треска.

*Д-р Уестън А. Прайс (1870-1948) бил зъболекар, познат заради своите теории за връзката между храненето и денталното и физиологичното здраве. Той е основател на изследователския институт Национална Дентална Асоциация, който е станал проучващата секция на Американската Дентална Асоциация. 

Защо ферментирал дроб от треска?

Натуралното масло от треска има дълга и богата история. Още от древността то било използвано, заради своите разнообразни ползи за здравето. Маслото от треска е богато на омега-3 мастни киселини, но в него са налични и омега-6, омега-7 и омега-9 мастни киселини. Има различни начини за добив на масло от дроб на треска, но само чрез ферментация се избягва каквато и да е топлинна обработка и така маслото се отделя, заедно с всички налични в него витамини и полиненаситени мастни киселини. Това масло е внимателно пречистено и комбинирано с аромати, а след това бутилирано в стъклен флакон.

Количеството на хранителните вещества в маслото варират в зависимост от хранителния цикъл на рибите. Всяка партида масло от ферментирал дроб на треска се тества за наличие на замърсители, включително тежки метали, както и за количество на разнообразни хранителни вещества.

В маслото има витамин Е, витамин К, витамините А и D, CoQ10 и ненаситени мастни киселини в различни количества, като част от изследванията са поместени на страницата на производителя www.greenpasture.com.

Маслото от ферментирал дроб на треска помага за това, което Ви мъчи.

Богатият състав на маслото, както и синергичното действие между неговите съставки, го правят изключително полезна и мултифункционална хранителна добавка, допълваща разнообразното хранене с ценни хранителни вещества. В следващите редове накратко можете да научите за част от ценните свойства на маслото. Информацията е почерпена от сайта на фондацията на името на доктор Уестън Прайс: www.westonaprice.org.

Ферментиралото масло от треска подобрява сърдечната дейност дори и след сърдечен удар или сърдечна операция. Това се дължи на омега-3 мастните киселини и витамините А, D и K – всички те играят важна роля за подобряването на минералната абсорбция, а това от своя страна подобрява мускулната функция и подпомага еластичността на кръвоносните съдове.

В изследване върху плъхове се установява, че лечението с такова масло довежда до намаляване на атеролите, които блокират артериите, и така диаметърът на кръвоносните съдове се увеличава.

Доктор Прайс установил, че броят на сърдечните удари се увеличава в периоди, когато съдържанието на витамин А в приеманите храни е ниско. Маслото от дроб на треска може да осигури на организма ни витамин А през цялата година.

Много от свойствата на маслото от ферментирал дроб на треска кореспондират с метаболитен синдром Х. Този синдром е със следните симптоми: затлъстяване, хипертония, инсулинова резистентност, отключване на диабет при възрастни и инсулт. Събрани са доказателства, че тези болести на цивилизацията са в резултат от високи нива на омега-6 мастни киселини и ниски нива на омега-3 мастни киселини, заедно с недостатъчен прием на мастноразтворими витамини. Ето защо приемането на дроб от треска може да се приема като проява на мъдрост.

В многобройни проучвания резултатите сочат, че омега-3 мастните киселини, намерени в това масло, подпомагат за подобряване на мозъчната функция, памет, устойчивост на стрес, имунен отговор, алергии, астма и други.

Маслото от черен дроб на треска е най-известно с това, че подпомага здравето на костите, а също така и че може да служи за превенция на рахит при децата и остеомалация при възрастните.

Остеопорозата се влияе от витамин D и в частност от маслото от дроб на треска. Специфичните омега-3 мазнини, открити в това масло, са ключ към поддържането на здрави кости. При жените, високите количества витамин D, приети чрез маслото, подобряват минералната плътност на костите.

Два от симптомите на недостатъчност на витамин D са костна и мускулна болка. Това може да се изразява чрез болка в краката, слабост в мускулите и трудност при изкачване на стълби. При прием на масло от дроб на треска редица проучвания показват подобрение по отношение на мускулните и ставните болки, както и по отношение на мускулната здравина.

Това масло е ефективно и при лечение на артрит. Английски проучвания пък сочат, че удължените омега-3 мазнини от състава на маслото от ферментирал дроб на треска подпомагат за намаляването на болката и за възстановяването на възпалените стави.

Бременните жени, използващи масло от дроб на треска, имат деца с по нисък риск от диабет тип 1. Този ефект е бил наблюдаван при жени, взимащи масло от дроб на треска, но не и при майки, които са приемали комплекс от мултивитамини. Маслото от дроб на треска, приемано от кърмещи майки, подобрява профила на мастните киселини в кърмата, което от своя страна подпомага мозъчното развитие, а също така се повишават и нивата на витамин А, което подпомага предотвратяването на инфекции. Интересното е, че приемането на масло от черен дроб на треска не повишава нивата на витамин D в кърмата.

Маслото от треска, давано на деца след раждането и по време на първата им година, няма превантивен ефект срещу диабет тип 1, но то все пак е важен източник на хранителни вещества за оптималното здраве на кърмачетата. В повече от четиридесет проучвания резултатите сочат, че витамин А намалява заболеваемостта и смъртността при децата. В повечето от тези проучвания като източник на витамин А е използвано масло от дроб на треска.

Има издадени книги за хранене на кърмачета през 1930 и 1940 г., в които се препоръчва редовно приемане на масло от черен дроб на треска, като трябва да се започне с една чаена лъжичка на възраст от три седмици. Доктор Спок е този, който изхвърля тази мъдрост на боклука, препоръчвайки ваксинация, вместо мощната хранителна сила на маслото от черен дроб на треска. В днешни дни има няколко книги за грижа за кърмачета, в които се споменава важността на мастноразтворимите хранителни вещества на тази чудесна суперхрана.

Колкото до терапия на диабет при възрастните, маслото от черен дроб на треска е използвано в редица проучвания и в двете групи: инсулинозависими и независими от инсулин диабетици. И в двете състояния маслото от дроб на треска подобрява глюкозния отговор и други маркери на заболяването. Витамин А в състава на маслото подпомага лечението, а също така и предпазва ретината, което е проблемна област за болните от диабет.

Маслото от дроб на треска подпомага понижаването на кръвното налягане, причинено от повишените нива на кортизол.

Маслото от треска, давано на плъхове, намалява вътреочното налягане, което предполага, че то може да се използва за превенция и лечение на глаукома. Витамин D в състава на маслото подпомага абсорбцията на калций и магнезий, като това води до понижаване на кръвното налягане.

Колитът се влияе по-ефективно от типа омега-3 мастни киселини, които се съдържат в маслото от дроб на треска, отколкото от лекарствата. Ето защо това трябва да бъде първото взето нещо при такива състояния, както и при синдром на раздразненото черво и болест на Крон.

Локално приложено, маслото подпомага по-бързото заздравяване на рани, както и  подобряването на благосъстоянието на кожата. Действа чудесно при подсичане или други кожни неразположения, като може да се смеси с цинков оксид. Приемането на това масло подпомага поддържането на мека кожа, а също така благоприятства намаляването на бръчките.

Произход: Извън ЕС


Състав на омега 3 мастни киселини в:

В 4 капсули

В 10 капсули

В 20 капсули

Ейкозапентаенова киселина (ЕПА)360 мг900 мг1800 мг
Докозахексаенова киселина (ДХА)106 мг265 мг530 мг

 

Препоръчителна дневна доза: 2 капсули дневно

Една опаковка е достатъчна за 60 дни

При непоносимост към рибни и морски продукти! Поради това, че продуктът се добива от уловени морски риби, е възможно да има остатъчни количества и от други морски обитатели, например ракообразни.
Не е лекарствен продукт! Да не се употребява като заместител на разнообразното хранене! Да не се превишава дневната доза! Да се съхранява на сухо, хладно и тъмно място, недостъпно за малки деца!

Няма отзиви