ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

САМе (С-аденозил-Л-метионин) / SAMe - 20 таблети 400 mg

САМе съдържа активната съставка S-adenosyl-L-methionine (SAMe). Добавката е особено полезна за по-добрата работа на черния дроб, тъй като САМе е основен метилов донор и участва в процеса на метилиране.

Желателно е да се приема в комбинация с няколко витамина от В група, за да се усвоява ефективно и да прояви своя синергичен ефект.

ПРОДУКТЪТ Е НАЛИЧЕН НА СКЛАД
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.special | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product_option.name}}

ПРОДУКТЪТ ИМА

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за поръчки над 50 лв

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

преди да платиш

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

в 14 дневен срок

Производител
SKU
3800201611329
Тегло
80.00 гр
Тип продукт
Таблетки

ПРОДУКТЪТ Е

БЕЗ ГЛУТЕН
БЕЗ ГМО
БЕЗ МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ
БЕЗ СОЯ
БЕЗ ЯДКИ
ВЕГАН

Какво е SAMe (S-adenosyl-L-methionine)?

SAMe е съединение, което естествено се създава в организма и се съдържа във всяка една клетка на тялото. Състои се от аминокиселината метионин и АТФ (аденозинтрифостат). САМе е основен метилов донор. Метилов донор е всяка субстанция, която може да доставя метилови групи (CH3) на молекули приемници, като целият този процес се нарича метилиране. Метилирането е важен биохимичен процес, който участва в синтеза на ДНК, функцията на нервната система (синтеза на хормони и невротрансмитери), обработката на мазнините, детоксикацията на черния дроб. Метилирането е свързано с почти всеки биохимичен процес в тялото. Много научни изследвания посочват, че процесът на метилиране отслабва и се забавя с напредването на възрастта.

SAMe подпомага процеса на метилиране, като основните му предназначения са:

 • Пречистване и регенериране на черния дроб.
 • Подобряване на психичното здраве – настроение, памет, концентрация.
 • Облекчаване на симптомите при остеоартрит/остеоартроза.

SAMe директно си взаимодейства с витамините Б12, Б6 и Б9 (фолиева киселина). Когато приемате САМе е важно да си набавяте и тези витамини, за да засилите процеса на регенерация и детоксикация на целия организъм.

SAMe и здравето на черния дроб

Черният дроб е най-голямата жлеза в организма. След надбъбречната и епифизната жлеза, концентрацията на САМе е най-голяма в черния дроб. Това, което прави жлезата уникална е, че тя може да се саморегенерира дори тя да функционира само на 25% от капацитета си. Именно САМе играе ключова роля във възстановяването на черния дроб.

Прекурсор на SAMe е незаменимата аминокиселина метионин. Когато обаче вече има настъпил процес на чернодробно увреждане, образуването на SAMe се възпрепятства. За да се образува САМе, метионинът трябва да бъде активиран, а при чернодробни заболявания ензимът, активиращ аминокиселината се, уврежда. При такива положения настъпва интоксикация на черния дроб, заради натрупването на метионин и АТФ в черния дроб. Именно затова хранителните добавки с метионин не помагат при чернодробни заболявания, а само утежняват състоянието. В такива случаи директният прием на SAMe е от най-голяма ефективност.

От друга страна, SAMe е прекурсор на антиоксиданта глутатион. Това означава, че неговите количества в организма са важни за производството на глутатион. Този антиоксидант се прикрепя за токсините в черния дроб и буквално ги изхвърля извън организма посредством чревния тракт. По този начин глутатионът детоксикира черния дроб и му помага да възстанови оптималната си функция.

SAMe и психичното здраве

SAMe повлиява метаболизма на невротрансмитерите допамин и серотонин, които директно регулират настроението. Много клинични изследвания доказват пряката връзка между приема на САМе и облекчените симптоми на депресия. САМе е безопасна алтернатива на стандартните антидепресанти и все повече специалисти по психичното здраве ги изписват на своите пациенти. Приемът на САМе не води до страничните ефекти, които предизвикват антидепресантите:

 • Намалено либидо и сексуална функция.
 • Увеличение на теглото.
 • Гадене.
 • Преумора.
 • Запек.
 • Безсъние.
 • Други.

Въпреки това, SAMe не бива да се приема от хора, които страдат от биполярно афективно разстройство, защото засилва маниакалните епизоди. При това състояние САМе засилва симптомите на двете полярни положения – тревожност и еуфория.

SAMe и лечението на остеоартрит (остреоартроза)

Научни изследвания доказват, че приемът на САМе се свързва с намаляване на болките при ставни заболявания като остеоартрит. Оказва се, че САМе е също толкова ефективен, колкото болкоуспокояващите. Разликата е, че САМе не предизвиква същата токсичност, както стероидните и нестероидните болкоуспокояващи.  Също така САМе подобрява двигателната активност и като цяло благоприятства опорно-двигателната система.


Ползи от приема на SAMe:

 • Детоксикира и регенерира черния дроб. Особено ефективен е при отказ от алкохол, цигари и наркотични вещества.
 • Подобрява настроението.
 • Подобрява паметта, концентрацията и съня.
 • Регулира емоционалното състояние.
 • Намалява болките при остеоартрит.
 • Повишава мобилността при проблеми със ставите.
 • Ефективно адаптира тялото към стреса.
 • Намалява свободните радикали в организма и предотвратява окислението на клетките.

Приемът на САМе не се препоръчва при следните положения:

 • Биполярно разстройство.
 • Болест на Паркинсон.
 • Диабет.
 • Деца.
 • Бременни жени и кърмачки.
 • Хора, които приемат антидепресанти.

Продуктова монография real SAMe

monography_SAM-e

Състав в максималната дневна доза:

САМе Риъл (S-Аденозил-L-метионин) - 800 mg в 2 таблетки

Други съставки: Емулгатор - целулоза; овлажнител - манитол; свързващ агент - хидроксипропил метилцелулоза фталат; регулатор на киселинността - лимонена киселина; анти слепващ агент - силициев диоксид; емулгатор - стеаринова киселина; овлажнител - глицерил триацетат; регулатор на киселинността - натриев нишестен гликолат; емулгатор - натриева кросармелоза , оцветители - титанов диоксид, жълта охра.

Нето тегло опаковка: 21.98 г

1-2 таблетки дневно, през светлата част на денонощието. Ако приемате 2 таблетки, разделете приема на два пъти по една.

САМе не трябва да се приема от хора с диагноза биполярно разстройство (маниакална депресия).

Продуктът е хранителна добавка. САМе не трябва да се приема от хора, с диагноза биполярно разстройство (маниакална депресия).

При бременност, кърмене или при прием на други лекарства да се приема след консултация с лекар.

Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене


Вера Борисова 2022-11-15
Саме и антидепресанти
Здравейте може ли да се приема с Аритави 60мг и Ривотрил 0.5мг които приемам сутрин също така със Сиофор 1000мг дневно .Целта ми е да се отърва от антидепресантите постепенно. Благодаря ви безкрайно!
Хербамедика
Във Вашето състояние Ви съветваме да се обърнете към наблюдаващия си лекар, който да определи каква да е схемата на преход от медикаментите към добавката.
Красимира Петкова 2022-06-24
Супер продукт
Бях на химиотерапия и чернодробните ми показатели се завишиха в пъти.Само за един месец прием на Сам е по 2 хапчета на ден показателите ми влязоха в норма.Продукта е вълшебен,не се колебайте да го поръчате.
Станимира 2022-05-01
САМе
Много съм доволна! Много бързо се подобри състоянието на черния ми дроб. Колко дълго може да се пие? Има ли вероятност от пренасищане на организма?
Хербамедика
Sam-е може да приемате до 6 месеца без прекъсване. Ако терапията е предписана от специалист, се придържайте към приема, който е назначен.
Дарин П. 2019-02-03
Чудесен резултат от SAMe
Опитът ми със SAMe е че това е много успешен и ефективен продукт ! Действието му е по-силно от St. John's Wort (жълт кантарион). Единственият недостатък е цената, но резултатът си заслужава.
Мариана Й. 2018-12-12
A great product for detoxifying
A great product for detoxifying the liver. I recommend.
Димитрина З. 2018-02-22
Мнение за САМе
За втори път ми се налага да вземам продукта във връзка с проблеми на черния дроб. Доволна съм. На втората седмица от приема имах подобрение на състоянието и продължавам.
Владимир -0001-11-30
ОКР
Подходящо ли е за облекчаване симптомите на ОКР? Може ли да се комбинира с жълт кантарион?
Хербамедика
Ако приемате медикаменти от типа на антидепресанти не препоръчваме приема на Сам-е.