ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Съни Вит – Витамин Д3 / Sunny Vit - Vitamin D3 - 50 таблетки

Витамин D се отнася към групата на мастно-разтворимите витамини. Той се изолира под няколко метаболитни форми, но тези с най-важно значение за хората са витамин D2 (ергокалциферол) и Витамин D3 (холекалциферол). Всъщност самият витамин се счита за прехормон, активирането на който се осъществява по няколко биохимични пътя в черния дроб и бъбреците. Витамин D стимулира калциевата абсорбция в тънките черва и повишава калциевата реабсорбция през бъбреците.

ПРОДУКТЪТ Е НАЛИЧЕН НА СКЛАД
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.special | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product_option.name}}

ПРОДУКТЪТ ИМА

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за поръчки над 50 лв

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

преди да платиш

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

в 14 дневен срок

Производител
SKU
3800201610940
Тегло
0.10 кг
Тип продукт
Таблета

ПРОДУКТЪТ Е

БЕЗ МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ
БЕЗ РИБНИ ПРОДУКТИ
БЕЗ ЯЙЦА
ВЕГАН

Sunny Vit - Vitamin D3 може да се приема на всички възрасти

Витамин D2 не се произвежда у гръбначните. Той се набавя чрез храни от растителен произход и гъби. За разлика от него Витамин D3 се синтезира в кожата под действие на UVB лъчите. Под тяхно въздействие се образува холекалциферол, който се произвежда в най-дълбоките слоеве на епидермиса на кожата.

Въпреки този на пръв поглед лесен и евтин начин за набавяне на Витамин D, стотици изследвания наблюдават увеличаване на заболяванията, свързани с липса на витамина. Особено застрашени са по-северните народи, но статистиката показва, че и на юг положението не е по-добро. Доказано е, че хора с по-тъмен цвят на кожата по-слабо възпроизвеждат Витамин D3 поради по-високо съдържание на меланин в този тип кожа.

Дефицит на Витамин D може да настъпи по няколко механизма. Такъв е недостатъчният контакт с ултравиолетови лъчи поради една или друга причина. Трябва да се има предвид, че нерядко се установява недостиг поради редуцираното излагане на слънце, характера на облеклото, използването на UV защитни кремове и хранителния режим.

Възможно е намалено усвояване, причинено от възпалителни заболявания на чревния тракт или малабсорбционен синдром с различна генеза, употреба на медикаменти, потискащи усвояването на мазнини и други. Заболявания на черния дроб рядко опорочават хидроксилирането на Витамин D, но не са изключени. Бъбречни заболявания могат да засегнат продукцията на най-активния метаболит на Витамин D - калцитриол.

Suny Vit  - Vitamin D3 е с изключително значение за оптимална функция на щитовидната жлеза и хормонален баланс.

Произход: Извън ЕС

Наличен в аптечната мрежа.

Една таблетка SunnyVit съдържа 10  μg (400 IU) Витамин D  (холекалциферол).

Помощни вещества:фруктоза; емулгатори: микрокристална целулоза, талк, магнезиев стеарат, царевично нишесте; антислепващ агент: силициев диоксид,

Дневна доза - 1 таблета.

По-високи дозировки трябва да се приемат след консултация с лекар.

Продуктът е подходящ за прием от всички възрасти.

Може да се дава на деца и кърмачета след консултация с педиатър

При повишено съдържание на калций в кръвта и/или в урината, бъбречна остеодистрофия с повишени нива на фосфора в кръвта. Да се съхранява на сухо и хладно място, недостъпно за деца. Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Илиан 2022-09-29
По кое време
По кое време на деня да се приема? Не е ли най-добре по-време на хранене и в комбинация с витамин К?
Хербамедика
Препоръчваме маслените витамини (като Витамин D) да се приемат по време на хранене, тъй като така най-добре се усвоят. Комбинацията с витамин К се налага, когато има недобра усвояемост и натрупването на калций не се случва на правилното място, а в меките тъкани.
Маруся Илчева 2022-07-02
Страхотен продукт
Ползвам го целогодишно под тази форма - действието му е повече от добро. Чувствам се добре от приема му и го препоръчвам!
Ивайло Стоянов 2021-11-15
препоръчвам
Само Съни вит ми помага да си покача нивата на витамин Д. Улеснение е, че го има и в аптеките. Поздрвавявам ви Хербамедика за хубавите добавки!
Фифи 2021-06-28
Съни вит
Супер продукт, ползваме го целогодишно
Деси 2021-01-19
напълно достъпен
Много достъпен като цена и удобен за прием