ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Sanum Kehlbeck - немски хомеопатични продукти за различни здравословни проблеми

През последните години темата за оксидативният стрес набира все по-голяма полулярност в световен мащаб. Съчетанието на пандемията с динамичните промени, непрестанно настъпващи в околната среда, изисква своевременна модификация и адаптация на активността и дозировката на медикаментите, които милиони хора по света приемат. На тези предизвикателни условия могат да отговорят и хомеопатичните средства. Хомеопатията е медицинска система, основана на убеждението, че тялото може да се самолекува. Разработена е преди повече от 200 години в Германия и се основава на растения, минерали и животни - т.е. на силата на природата в конкретни количествени граници. За някои това е спорен терапевтичен метод, а други се доверяват изцяло на мощта на най-големия лечител - природата. 

Поглед към изследванията на съставките, използвани в хомеопатичните продукти  може да аргументира ефикасността на този тип алтернативен подход за превенция и лечение. Сред пионерите в областта на хомеопатията е „Sanum Kehlbeck“ – компания с дългогодишна история, предаваща силата на природните лекове. Медицинските специалисти от „Sanum Kehlbeck“ разбират в дълбочина комплексните процеси в организма и разработват хомеопатичните продукти така, че да подкрепят и стимулират естествените дейности на тялото. Каква е философията на „Sanum Kehlbeck“ и кои са решенията, които предлагат за справяне с различни здравословни проблеми, ще научите в днешния материал. 

История на „Sanum Kehlbeck“

Първите „Sanum“ препарати са разработени през 1925 г. от проф. д-р Гюнтер Ендерлайн (Günther Enderlein) - лекар, изследовател, микробиолог, ентомолог, зоолог. През 1933 г., той застава начело на фармацевтична компания „Sanum“, a през 1944 г. основава собствена фирма със сходна дейност – „IBICA“. 

През 1950 г. Хайнрих Келбек намира в „Sanum“ решения за сериозно нараняване на гърба си, което получава по време на войната. Изумен от резултатите, той решава да поеме дистрибуцията за Северна Германия и се среща лично с проф. д-р Ендерлайн. Така през 1973 г. двете компании „Sanum“ и „IBICA“ се обединяват и формират „Sanum-Kehlbeck“. Днес трето поколение наследници на Хайнрих Келбек продължават историята на семейната компания с мото „SANUM-Kehlbeck: Your path to microbial balance“.

Днес компанията има представителства в над 40 държави по света, като в 20 от тях има собствени локални централи.

Механизъм на действие на продуктите „Sanum Kehlbeck“

Терапията „Sanum“ се основава на уникален терапевтичен подход. Медикаментите се състоят главно от специфични компоненти от различни микроорганизми (дрожди или бактерии) и препарати, които поддържат физиологичния баланс в организма. В това число:

 • лекарства за регулация на имунната система - могат да се използват както при проява на първи симптоми, така и за лекуване на остри и хронични заболявания; произвеждат се от гъбични щамове и физиологични карбоксилни киселини;
 • решения за регулация на киселинно-алкалния баланс - включват препарати от различни натурални базови съставки и минерали;
 • препарати за профилактика - направени от специфични компоненти на клетъчната стена на бактерии или гъбички. Основният им фокус е да подпомогнат организма в борбата с хронични заболявания. 

Терапията SANUM използва силата на естествените микроорганизми за регулиране на микробния баланс в организма с цел елиминиране на остри и хронични заболявания. Инжекции, капки за очи, капки за орален прием, назални спрейове, таблетки, капсули, прахчета, супозитории и мехлеми - налични са девет различни дозирани форми с различни потенции, които позволяват изготвянето на цялостна терапевтична схема. 

Sanum Kehlbeck в България

В онлайн магазина на Herbamedica се предлага богата гама от продуктите на немския производител. В асортимента може да откриете решения за справяне с различна проблематика, посветени на доброто здраве и основани на похватите на алтернативната медицина. Сред тях са:

Реливора комплекс / Relivora Complex капки

Има широк спектър на действие, подсилва имунната система и повлиява положително възпалителни състояния свързани със задух и кашлица.

Хомеопатичният препарат съдържа 0.25 мл Drosera rotundifolia 3х, 0.025 мл Echinacea angustifolia 2x, 2.5 мл Juglans regia 4x.

Ефективност на съставките на Relivora Complex капки:

 • Екстракт от Drosera rotundifolia (едролистна Росянка) –  използва се за лечение на респираторни заболявания; още от XVII век се употребява за борба с магарешка кашлица; има отхрачващ, противовъзпалителен, спазмолитичен и антиангиогенен ефект, доказани с редица изследвания;
 • Екстракт от Echinacea angustifolia (теснолиста Ехинацея) – растението от векове е сред най-използваните билкови средства по цял свят. Има изразен имуномодулиращ ефект, особено полезна в превенцията и лечението на инфекции на горните дихателни пътища. Увеличава неспецифичните отбранителни способности на имунната система в случаи на резистентност към антибиотици, повтарящи се инфекции и възпалителни процеси в областта на урогениталния тракт, шийката на матката, УНГ инфекции и други;
 • Екстракт от Juglans regia (обикновен Орех) – богат на естествени полифеноли; използва се от древни времена в традиционната медицина за лечение на широк спектър от инфекциозни заболявания; има антимикробна, противогъбична, антиоксидантна и антидиабетна активност, защитава черния дроб и бъбреците.

Окубасан D2 капки / Okoubasan D2 Drops

Отлично хомеопатично решение за лечение на остра диария:

 • при хранително натравяне
 • инфекции на стомашно-чревния тракт
 • хранителни непоносимости
 • за профилактика при промяна на хранене и климат
 • при регулационна терапия за елиминиране на метаболитни отпадъци

Окубасан D2 капки  съдържа 2x хомеопатично разреждане на тропическото дърво Okoubaka aubrevillei, както и пречистена вода и етанол 62%. 

Okoubaka aubrevillei е тропическо широколистно дърво. Кората се използва широко като лекарство в Западна Африка и се изнася за Европа и други страни като средство за лечение на кожни заболявания и натравяния; има антимикробни и имуностимулиращи свойства; широко приложение за стомашни разстройства, причинени от интоксикации и за подсилване на организма в случаи на умора, депресия и алергии; 

Sankombi® D5 drops

Хомеопатичният препарат повлиява благоприятно всички нарушения на кръвоносната и лимфната системи и свързаните с тях заболявания; 

Ефективен при състояния като:

 • емболия, тромбози, хемороиди
 • дегенеративни и възпалителни състояния като болест на Бехтеров, лимфатизъм и други

Sankombi® D5 drops се състои се от равни части Mucokehl® D5 и Nigersan® D5. Направен е от плесените Mucor racemosus и Aspergillus niger

Санукел Акне D6 капки / Sanukehl Acne 6X Drops

Хомеопатично решение за лечение на здравословни проблеми, свързани с възпалителни процеси. Основната съставка е екстракт от Propionibacterium (Cutibacterium) acnes. 

Лечебният му ефект се дължи на специалните екстракти от полизахаридните компоненти (хаптени) на Propionibacterium acnes. Санукел Акне D6 капки повлиява лечебно състояния като:

 • акне конглобата
 • ревматоиден артрит
 • венозни и други циркулаторни нарушения

Заключение

Sanum Kehlbeck е извор на природна мъдрост и благодат под формата на натурални хомеопатични средства, които са подходящи при различни състояния. Те дават възможност за терапия, която може да бъде оптимално адаптирана към симптомите и индивидуалната чувствителност на всеки човек. В основата на хомеопатията стои точната доза, която винаги трябва да е определена спрямо специфичните симптоми и особености на пациента.

Немският производител работи с гама от повече от 80 активни съставки, които могат да се използват самостоятелно или да се комбинират помежду си в зависимост от клиничната картина. Какво означава това? Неограничени опции за адаптивност, включително спрямо новите заболявания, които последните години се вписаха трайно на здравната карта на света. Компанията сама произвежда хомеопатичните суровини и готовите лекарствени продукти в централата си в Хоя / Везер. Така гарантира оптимално качество в помощ на доброто здраве.

Хомеопатията е алтернативен път към здравето, който си струва човек да опита при широк спектър от състояния като чревна дисбиоза, алергична астма, заболявания на белите дробове, кожни проблеми, акне, кашлица, артрит и много други. 

Използвани ресурси

 1. Arruda-Silva, F., Bellavite, P. & Marzotto, M. Low-dose Drosera rotundifolia induces gene expression changes in 16HBE human bronchial epithelial cells. Sci Rep 11, 2356 (2021). https://doi.org/10.1038/s41598-021-81843-y
 2. Barnes J, Anderson LA, Gibbons S, Phillipson JD. Echinacea species (Echinacea angustifolia (DC.) Hell., Echinacea pallida (Nutt.) Nutt.,Echinacea purpurea (L.) Moench): a review of their chemistry, pharmacology and clinical properties. J Pharm Pharmacol. 2005 Aug;57(8):929-54. doi: 10.1211/0022357056127. PMID: 16102249. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16102249/
 3. Delaviz H, Mohammadi J, Ghalamfarsa G, Mohammadi B, Farhadi N. A Review Study on Phytochemistry and Pharmacology Applications of Juglans Regia Plant. Pharmacogn Rev. 2017 Jul-Dec;11(22):145-152. doi: 10.4103/phrev.phrev_10_17. PMID: 28989250; PMCID: PMC5628521. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5628521

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ