ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Сезонът на алергиите дойде - вземете нещата в свои ръце с Allergy Control

Лятото е в разгара си, слънцето грее силно и вие се изкушавате да отворите прозорците, за да се проветри, както обикновено. Но уви – кихате няколко пъти и това е сигурен знак, че има нещо нередно. Вероятно ви дразнят алергени във въздуха и околната среда, като прах и полени или козината на домашно животно. Но независимо какъв е причинителят на алергичните реакции, С Allergy Control може да противодействате.

Пролетни и летни алергии – какво се случва

Най-честите пролетни и летни алергии са към полените и плесените. Полените идват от различни видове дървета, треви и плевели. Дърветата обикновено се опрашват през март, април и май, а някои се опрашват през следващите два месеца. Най-важните алергизиращи растителни видове в България са от семейство Брезови, семейство Житни, плевели и други. Тяхната най-висока концентрация е съответно семейство Житни – краят на май, през целия юни месец, липите, които цъфтят до края на юни, живовляк през следващия юли месец и други.

Тъй като този период е изключително наситен с интензивни цъфтежи, контра реакцията е нещо, което може да ви спаси. Продукт като Алерджи Контрол е подходящ, тъй като той съдържа специални съставки за нормална функция на имунната система. Целта е да се подпомогне имунния отговор на организма при контакт с алергени.

По време на сезоните на опрашване препоръчваме да посещавате банята веднага след като се приберете у дома, за да се отървете от дразнителите. Почистете и поддържайте климатика работещ през по-голямата част от сезона, за да държите полените извън дома си. Но не препоръчваме да останете на закрито през целия сезон, било то пролетта или лятото. Нужно е да проветрявате добре всеки ден и да се грижите за чистотата и хигиената у дома с прахосмукачка, въздухопречиствател и почистващи препарати.

Алергиите са преувеличени реакции на имунната система към вещества, които при повечето хора не причиняват симптоми. Типични прояви на алергии могат да бъдат причинени от излагане на кожата на химикал, на дихателната система на частици прах или полен (или други вещества), или на стомаха/ червата на определена храна. Продуктът, който препоръчваме, не е подходящ при хранителни алергии, но може да подпомогне имунитета при реакции срещу полени, алергени от домашни животни или кожни алергени.

А какви са сигурните симптоми за алергия – нека проверим.

Симптоми на алергии

Всеки от нас киха. Но как да разберете дали кихането ви е причинено от алергия? Това може да се случи, когато най-малко го очаквате, например, когато прегръщате котката си или когато излизате навън и ви огрява слънчева светлина. Кихането може да бъде предизвикано и когато нервите в очите ви са изложени на ярка светлина.

Хремата или запушеният нос също може да бъдат симптоми на алергии. Алергичният ринит, известен като сенна хрема, е термин, използван за описание на алергичните реакции в носа. Симптомите на сенна хрема могат да включват кихане, запушване на носа и хрема, както и сърбеж в носа, очите и/или горната част на устата.

Други състояния, свързани с алергии, могат да причинят течащ или запушен нос, както и кихане. Те включват възпаление на лигавицата на околоносните кухини, прекомерна употреба на назални спрейове или неалергичен ринит.

Хората, страдащи от симптоми на алергия, невинаги са с еднакви тригери. Ако имате сезонни алергии, може да сте алергични към специфичен дървесен или тревен прашец, който само предизвиква симптомите ви в определено време на годината. Или може да сте алергични към специфичен вид мухъл, който се появява през есента, когато е дъждовно и листата са мокри.

Повече от две трети от хората, които страдат от сезонни алергии, имат симптоми през цялата година. Те могат да бъдат причинени от алергени на закрито, като прахови акари, хлебарки, животински пърхот от домашни любимци и отново плесен. Важно е да знаете кои са алергените, които дразнят вас. Алерголозите са специалистите, които могат да помогнат за идентифициране източника на вашите реакции, както и за овладяване на алергията.

Защо да се доверите на Алерджи Контрол

Формулата е базирана на стандартизирани протеини от пъдпъдъчи яйца. Продуктът благоприятства и облекчава състоянието на организма, който е атакуван от алергени на околната среда – полени, животински косми и козина, домашен прах и акари и други.

Алерджи Контрол може да се приема както от деца, така и от възрастни, но не е подходящ при хранителни алергии. Не е предназначен за употреба в такива случаи.

Относно състава на продукта – в една таблетка има прах от пъдпъдъчи яйца, цинков бисциглинат и цинк. Формулата на хранителната добавка е патентовата, а действието е клинично доказано и проверено.

В какви насоки действа Алерджи Контрол? Алергията е имунна реакция към чуждо тяло. Така, когато антителата на имунната система реагират, тялото произвежда хистамини, които причиняват симптомите, свързани с алергиите. Алерджи Контрол се насочва точно към симптомите, които ви измъчват – главоболие, запушен нос и кихане, затруднено дишане и дразнение в устата или гърлото. Всички тези проявления могат да се облекчат с Алерджи Контрол, като се подпомага имунната система да се справи с отстраняването им.

Приемът на Алерджи Контрол няма да предизвика безсъние, сънливост или замайване подобно на други силни лекарствени медикаменти. Напомняме, че Алерджи Контрол е хранителна добавка, а не лекарствен препарат и може да се приема през цялата година.

Алерджи Контрол също действа облекчаващо на дихателната система, която обикновено се натоварва и поема голяма част от неприятните симптоми при алергии. Било то животинска козина, полени от дървета и храсти или лекарствени медикаменти, всички тези възможни алергени засягат работата на дихателната система, а Алерджи Контрол спомага за нормалната ѝ функция.

Разбира се, най-добрият начин да предотвратите предизвикването на симптоми е да избягвате алергените. За да стане това първо трябва да разберете кои са те, а това е възможно с подходяща диагностика – кожни тестове, тестове за хранителни и кожни алергии и други методи.

Пълна информация за Алерджи Контрол има в описанието на продукта, който може да се приема преди или по време на контакт с алергени, по 1-2 таблетки  и максимум до 4 дневно.

Отново при непоносимост, но този път към хистамини, можем да  препоръчаме приема на Анти Хистамин. При хистаминова непоносимост липсват важни ензими, които са необходими за разграждане на хистамините. А последните може да се съдържат в редица храни като домати, вино, млечни продукти и други.

Но да се върнем на алергиите и на мерките, които може да предприемете за избягването им. Както вече споменахме, личната и домашна хигиена е значим фактор за контрол на алергените и може да направите поне шест неща по въпроса.

6 лесни стъпки за контрол на алергиите у дома

На следващите редове ще ви предложим няколко стъпки, чрез които да минимизирате количествата алергени в живота си. Същите насоки са подходящи и важат за хора с астма, за които също чистотата на въздуха и околната среда е от огромно значение.

А началото поставяме с почистване на спалнята!

Изтупване и прибиране на спално бельо + предпазни калъфи

Научните изследвания показват, че покриване на възглавниците и матраците в алергични калъфи помага да не вдишвате алергени по време на сън. Домашните прахови акари процъфтяват във всяка плюшена постелка и място, което задържа много прах, като диван или фотьойл. Има специални антиалергични протектори и антибактериални калъфи, които може да използвате за спалнята си.

През останалото време, когато не спите, също може да предпазите завивките си от натрапници. Всяка сутрин изтупвайте и проветрявайте чаршафите си, а след това ги прибирайте в шкаф или гардероб, за да ги предпазите от циркулиращия в стаята прах и косми.

Пране на високи градуси

Разбира се, не забравяйте да перете спалното бельо на 60 градуса, за да унищожите други бактерии, настанили се в любимия ви матрак. При възглавниците е добре да проверите етикета за точни указания за пране.

Това е основополагащо правило за унищожаване на акарите и премахване алергените. Може да използвате и специален продукт за пране, отстраняващ алергените.

Редовно почистване на пода, стените, банята и кухнята

Изгответе си рутина за почистване в дома, използвайки специално формулирани почистващи продукти и нашите шест стъпки като ръководство за минимизиране на вътрешните алергени. Определете си ден или дни за чистене, удобна последователност – например проветряване и прахосмукачка, междувременно пералня и миялна, забърсване на прах, изтупване на чаршафи и завивки и така нататък.

Хората, страдащи от алергии, трябва да избягват почистване с тежки препарати или да ги използват, носейки маска за лице. Причината е проста – може да развият алергична реакция към някоя от съставките.

Другият вариант е да се използват био или органични препарати. Такива ще намерите в Lifestore.bg под марката NOOILбългарски производител на био препарати за почистване на дома.

Премахване на ненужните неща

Пътеки, килими, завеси, одеалца, плюшени играчки и мека мебел – виждате ли колко много неща могат да задържат прах? Редуцирайте ги до минимум, за да избегнете големия алергенен фон у дома.

Относно настилката у дома - подове от твърда дървесина или теракот са най-добри, както и подвижни щори и кожени мебели. Почистването е силно препоръчително да става с HEPA филтър и вода, за да отстраните белодробните увреждащи частици.

Филтриране на въздуха

Високо ефективни въздушни филтри MERV за вашата централна система за отопление/охлаждане са проектирани да предлагат усъвършенствана филтрация на въздушни алергени, които преминават през тези филтри, за да се предотврати циркулирането на алергените във въздуха във вашия дом.

Ако прецените, че ви е комфортно, носете маска за лице навън, за да сведете до минимум излагането на алергени през най-тежките месеци или когато студено време заплашва дихателните пътища.

Пречистване на въздуха

Въздушните алергени, особено алергените от домашни любимци, могат да бъдат намалени с помощта на HEPA пречиствател на въздуха (известен също като HEPA въздушен филтър). Праховите акари и плесени процъфтяват във влажна среда, така че ако живеете във влажна зона, използването на въздухопречиствател ще помогне да се контролират популациите на плесен и прах. Поддържането на влажност между 35-40% и чистотата на въздуха намалява симптомите на алергия. Индикаторът за влажност може да ви помогне да следите нивата на относителна влажност.

Също така, има специална категория уреди – въздухопречистватели, като тяхната роля е да уловят алергените, бактериите, вирусите и мухълните спори и да ги елиминират. Вижте например Въздухопречиствател Еърфри T40 - AirFree с доставка до 3 работни дни.

Свързани продукти

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ