ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Силата на билките в Имунал Форте – за още по-добър имунен отговор

Природата е изумително богатство от различни форми на живот – лечебни растения, благотворни билки, полезни гъби, семена, кълнове и какво ли още не. Зеленолистните зеленчуци и плодовете далеч не са единствените добри източници на антиоксиданти, които да подпомогнат имунната система. Особено по време на настоящата COVID-19 пандемия е критично важно да насочим поглед в посока на здравето. И е още по-важно да се обърнем към даровете на природата, наравно с конвенционалната медицина.

Имунал Форте за защита при вирусни и други възпалителни заболявания

Днес живеем във време, в което преобладават изкуствено произведени или синтезирани лекарства, но дали те са единственият подход към лечението?

Дори и с всички технологии, които ни помагат да имаме повече и по-ефективни лекарствени медикаменти, много хора се връщат към лечебните растения и силата на природата. А тя не е нещо непознато - билкови средства и растителни извлеци се използват от хилядолетия, имат способността да лекуват и да подобряват физическото и психическото благосъстояние.

Гинко, куркума, масло от вечерна иглика, ехинацея, екстракт от гроздови семки, лавандула, мента, лайка и още много дарове на природата могат да се изброят. Всяко от тях със своите уникални терапевтични ползи и лечебни свойства допринася за облекчаване на различни здравословни проблеми.

Някои от тези изумителни лечебни растения са използвани за получаване на ценни екстракти и създаване на формулата Имунал Форте. Тя е произведена по инициатива на американската компания „Completely Green” и придобива голяма популярност на другия край на света – в Северна Америка, както и по-близо – в Чехия. 

С какво е по-различен Имунал Форте от всички останали продукти за имунитет? Първо и много важно – той е напълно натурален продукт, който представлява природна алтернатива срещу различни патогени, застрашаващи здравето ви. Включените в състава на Имунал Форте билки и витамин С допринасят за по-добър метаболизъм, предпазване от оксидативно увреждане и подкрепа на имунната система по естествен път.

Състав на Имунал Форте - 100% натурален продукт за имунитет

Ехинацея

Една от най-разпознаваемите и красиви градински билки, ехинацеята е изпитан във времето истински билков герой. Ехинацеята се счита за едно от най-ефикасните средства за подпомагане на организма при изчистване на инфекции и справяне с остри възпалителни проблеми. 

Това невероятно растение намалява тежестта и продължителността на инфекциозните симптоми, като същевременно помага на тялото да се справи с евентуални патогенни организми. То ефективно се насочва към бактериални и вирусни инфекции в цялото тяло и има специфично действие в дихателната система.

Ехинацеята е била използвана като антимикробно средство за изплакване на устата, в прахообразна форма и използвана локално за заздравяване на рани. Ехинацеята се отглежда в почти всяка лечебна билкова градина за сезонен чай в подкрепа на организма при хронична инфекция. Ехинацеята е особено ефективна, когато човек е изтощен поради стрес или преумора.

Шипка

Шипките се свързват с множество предимства за здравето, включително подобрен имунитет, здраве на сърцето, загуба на тегло и анти-ейдж ефект. Те са богати на антиоксиданти и са с високи нива на полифеноли, каротеноиди и витамини С и Е. Всички те имат мощни антиоксидантни свойства, защитавайки клетките от оксидативно увреждане.

Коприва

Копривата растение, за което не се говори толкова често, а трябва - тя е невероятна суперхрана! Копривата е с високо съдържание на протеини, калций, магнезий, желязо, селен, цинк, калий, витамини А, В, С, D, Е и К, биофлавоноиди, антиоксиданти, незаменими мастни киселини и хлорофил.

Невероятно е колко разнообразни хранителни вещества има в това лечебно растение. Копривата е невероятен тоник за черния дроб и бъбреците и храносмилателната система като цяло.

Тя съдържа някои съединения, които могат да намалят възпалението. При проучвания върху животни и ин витро, копривата намалява нивата на множество възпалителни хормони, като възпрепятства тяхното производство.

Босилек

Босилекът и неговите силни противовъзпалителни свойства могат да се окажат лековити за различни заболявания и разстройства. Мощните съединения, включително евгенол, цитронелол и линалоол, спомагат за намаляване на възпалението чрез техните ензимно инхибиращи свойства. Противовъзпалителните свойства на босилека могат да помогнат за намаляване на риска от сърдечни заболявания и справяне с възпалителни процеси. Консумацията на босилек също може да успокои високата температура, главоболие, болки в гърлото, настинка, кашлица и грип. 

Живовляк

Макар ехинацеята да е по-известна и търсена в днешно време, живовлякът не ѝ отстъпва по никакъв начин. Всъщност той сдържа активна съставка, плантамайозид, подобна на ехинакозида в ехинацея, и има подобна молекулярна структура. Също така живовлякът стимулира и укрепва черния дроб и неговата функция да премахва токсините от тялото.

Много интересно и важно свойство на живовляка е, че той има муколитичен ефект. Това означава, че дадено вещество унищожава или разрежда слузта, за да улесни нейното отстраняване. Този ефект се дължи на съдържанието на силициева киселина, която помага за извеждането на слуз от белите дробове, бронхите и трахеята. Поради това и живовлякът често се включва в състава на сиропи за кашлица за деца и възрастни.

Невен

Невенът е красиво растение с оранжеви цветове. Именно те се използват за производство на лекарства и добавки за предотвратяване на мускулни спазми, облекчаване на симптомите на ПМС и намаляване на температурата. 

Това растение е богато на много фармацевтични активни съставки като каротеноиди, флавоноиди, гликозиди, стероиди и стероли хинини и аминокиселини. Доказано е, че екстрактът от това растение, както и чистото съединение, изолирано от него, притежават множество фармакологични дейности като анти-цитотоксични, хепатозащитни и спазмолитични, наред с други ефекти.

Името на невена – Calendula officinalis произлиза от латинското „calendae“, отнасящо се до дългия му сезон на цъфтеж - на някои места се казва, че цъфти почти всеки месец от календарната година.

Орех

Орехите са богати на омега-3 мастни киселини, които са добре познати като противовъзпалителни. Считани за най-здравословния вид ядки, орехите изобилстват от диетични фибри, белтъчини и витамин Е, биотин и фолат! И това не е всичко – различни полифеноли и липопротеини допълват полезния хранителен профил на орехите, осигурявайки и антиоксидантно действие.

Медта, намираща се в пресните орехи, помага да се поддържа функцията на костите, нервите и имунната система. Витамин В6, от друга страна, укрепва имунната ви система и поддържа здравето на нервната система.

Витамин С

Телата ни не могат да произвеждат витамин С, но той ни е необходим за имунната функция, костната структура, усвояването на желязото и производство на колаген. Този добре познат антиоксидантен витамин съдейства за подкрепа на имунната защита и намаляване на риска от настинка.

Витамин С е силен антиоксидант и унищожител на свободни радикали, който има противовъзпалителни свойства, влияе върху клетъчния имунитет и съдовата цялост и служи като кофактор в генерирането на ендогенни катехоламини. Той може да помогне за намаляване на оксидативното увреждане, което е налице при настинка, грип или респираторни инфекции, както и при други болестни състояния.

Използвани ресурси

  1. Riehemann K, Behnke B, Schulze-Osthoff K. Plant extracts from stinging nettle (Urtica dioica), an antirheumatic remedy, inhibit the proinflammatory transcription factor NF-kappaB. FEBS Lett. 1999 Jan 8;442(1):89-94. doi: 10.1016/s0014-5793(98)01622-6. PMID: 9923611.
  2. Obertreis B, Ruttkowski T, Teucher T, Behnke B, Schmitz H. Ex-vivo in-vitro inhibition of lipopolysaccharide stimulated tumor necrosis factor-alpha and interleukin-1 beta secretion in human whole blood by extractum urticae dioicae foliorum. Arzneimittelforschung. 1996 Apr;46(4):389-94. Erratum in: Arzneimittelforschung 1996 Sep;46(9):936. PMID: 8740085.
  3. Foroutankhah M, Toghyani M, Landy N. Evaluation of Calendula officinalis L. (marigold) flower as a natural growth promoter in comparison with an antibiotic growth promoter on growth performance, carcass traits and humoral immune responses of broilers. Anim Nutr. 2019;5(3):314-318. doi:10.1016/j.aninu.2019.04.002
  4. Pharmacological Activities of Calendula Officinalis, Kaviena Baskaran 2nd Year BDS, Saveetha Dental College & Hospital https://www.ijsr.net/archive/v6i5/ART20173019.pdf
  5. Safdar, Waseem & Majeed, Hamid & Naveed, Ishrat & Kayani, Waqas & Ahmed, Haroon & Hussain, Saqib & Kamal, Atif. (2010). Pharmacognostical study of the medicinal plant Calendula officinalis L. (family Compositae). International Journal of Cell & Molecular Biology. 1. 108-116.
  6. Parente LM, Andrade MA, Brito LA, Moura VM, Miguel MP, Lino-Júnior Rde S, Tresvenzol LF, Paula JR, Paulo NM. Angiogenic activity of Calendula officinalis flowers L. in rats. Acta Cir Bras. 2011 Feb;26(1):19-24. doi: 10.1590/s0102-86502011000100005. PMID: 21271199.

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ