ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Симбиотичната връзка между Про10Биотик и алое вера

Алое верата се използва за лечение на слънчеви изгаряния, изсушавания по кожата и рани, и за третиране на стомашно-чревни разстройства. Пробиотиците са живи бактерии и дрожди, които са полезни за здравето на храносмилателната и имунната системи.

Пребиотици срещу пробиотици

Алое верата представлява пребиотик. Пребиотиците са несмилаеми хранителни съставки, които подобряват функцията на полезните бактерии в храносмилателна система. Пробиотиците са живи микроорганизми, които предоставят ползи за здравето на гостоприемника, когато се консумират в точните количества. Примери за микроорганизми включват бактерии, дрожди и вируси, много от които се срещат естествено в човешкото тяло. Пробиотиците се използват най-често за лечение на хронични проблеми с храносмилането. Алоето се използва заедно с пробиотици за поддържане на здравословното състояние на храносмилателния тракт. За съжаление, модерният начин на живот и използването на лекарствени продукти (антибиотици, хормонални лекарства и антиациди) могат да навредят на баланса на бактериите в чревната микрофлора и да стимулират растежа на патогени и дрожди.

Лошите хранителни навици, обикновено, са основната пречка за нормалното функциониране на чревния микробиом. Захарта и другите рафинирани въглехидрати насърчават развитието на дрожди и „лоши” бактерии. Храносмилателният тракт представлява 80% от имунната система. За това, захарозата и фруктозата имат нежелан ефект върху нейната функцията.

Как пробиотиците и пребиотиците влияят на здравето?

Все повече и повече изследвания са насочени към многобройните ползи от включването на пребиотици и пробиотици в хранителния режим на всеки  човек. Включването на пробиотици в диетата е един от най-добрите начини за подпомагане здравето на имунната система и храносмилането, и за стимулиране производството на витамините В12 и К и психичното здраве. От друга страна пребиотиците спомагат развитието и оцеляването на „добрите” бактерии, и пречат на разпространението на вредните организми.

Какво се случва, ако не се консумират достатъчно пребиотици и пробиотици?

Ако в хранителния ви режим липсват пробиотици и пребиотици, могат да се развият патогенни бактерии, които предизвикват лошо храносмилане. Развиват се следните симптоми: подуване на корема, газове, запек, диария, възпаление и увреждане на чревната флора ( симптом на пропускливите черва ), кандида и увеличаване на податливостта към инфекции ( инфекции на пикочните пътища ), настинки и грип, алергии и възпалителни процеси. При нездравословен баланс в чревната флора се повлиява на емоционалното здраве, защото голям процент от важните химикали, като серотонин, се произвеждат в червата.

Синбиотици

Когато пребиотиците и пробиотиците се комбинират, се образуват синбиотици. Това се получава и при комбинацията на алое и пробиотици. Синбиотиците имат благотвирен ефект върху здравето на храносмилателната система. Най-големи ползи се срещат в тези случаи, в които пробиотиците се консумират заедно с храни и хранителни добавки, които стимулират растежа им, т.е. пребиотици.

Алое верата и пребиотиците, често се използват за лечение на запек и облекчават симптомите на синдрома на раздразнените черва. Този синдром представлява хронично стомашно разстройство, което причинява болки в корема, газове, подуване, диария и/или запек. Синбиозата между двете вещества се използва и за лечение на улцерозен колит ( възпаление на дебелото черво и ректума, което води до коремни болки и диария ).

Защо е важно да се грижите за стомашно-чревната си флора?

Храносмилателната система е отговорна за всички функции в организма. Тя отстранява отпадъчните материали от тялото. Освен това, изпълнява важната задача да разгради храната до глюкоза и хранителни вещества, от които се нуждае организма. Когато пациента страда от лошо храносмилане, това повлиява на здравето и функционирането на всяка система в тялото му: мозъка, нервната система, хормоналния баланс, репродуктивната система и дори способността на черния дроб правилно да детоксикира организма.

Пробиотици и пребиотици - неразделна част от начина на живот

Про10Биотик

Про10Биотик е една от най-успешните комбинации от полезни бактериални щамове. Формулата на продукта е мощна и успешна, поради голямото си разнообразие от пробиотични щамове. Използваните полезни бактерии са доказали своята ефективност за храносмилането и усвояването на хранителните вещества. Полезните бактерии подпомагат синтезирането на витамини от група В и подобряват усвояването на калций. Те поддържат здравословния баланс на чревната микрофлора и подпомагат имунната система.

Алое вера

Алое верата е най-старото, най-известното и най-прилаганото растение в световен мащаб. Екстрактите от алое вера са доказали лечителните си способности за кожата. Алоето помага за успокояване на кожни наранявания, изгаряния, раздразнения, порязвания и ухапвания от насекоми, а неговите бактерицидни свойства облекчават сърбежа и кожните отоци. Известно е, че се използва за забавяне появата на бръчки и активно възстановява увредените кожни клетки. Алоето е мощен детоксикатор, антисептик и тоник за нервната система. То е имуностимулатор и има антивирусни свойства. Изследванията са доказали, че добавянето на алое вера към диетата подобрява храносмилането. Сокът от алое съдържа голяма гама от витамини – витамин А, витамини от група В, витамин С, витамин Е и фолиева киселина.

Алое вера класик и алое вера премиум са два изцяло натурални продукта, направени от брани на ръка органични култури, отглеждани в Испания. Растенията са внимателно подбрани, контролирани и локализирани в области с оптимални климатични фактори. Листата се берат внимателно на ръка, за да не се унищожи ценния гел, които се съдържа в тях. Продуктът не съдържа добавена вода и не е пастьоризиран. Сокът от алое вера се отличава с мек и приятен вкус.

Intestinal mucosa Repair & Recover

Intestinal mucosa Repair & Recover е хранителна добавка във вид на сашета, които са лесни за разтваряне и приятни за консумация. В състава й са подбрани висококачествени съставки L-глутамин, желатин, колаген тип II и омега-3, които подпомагат възстановяването на чревната мукоза, като възвръщат нейната нормална цялост и пропускливост. Едновременно с това продуктът подпомага оптималното функциониране на храносмилателната и имунната система.

Наличието на инулин в състава на Intestinal mucosa Repair & Recover, както и на висококачествения пробиотичен комплекс Herbamedica Probiotics Blend® 10 щама, подпомагат колонизирането на лигавицата на червата с полезни микроорганизми. Това допринася за установяването на оптимален здравословен баланс на чревната микрофлора.

Ползи

Пробиотиците и пребиотиците имат подобни ползи за здравето, тъй като и двата вида постигат целите си за увеличаване на здравословните бактерии и дрожди в тялото. Здравите бактерии образуват защитен слой в храносмилателния тракт. Този слой предотвратява заразяванията, причинени от вредни бактерии и вируси. Наличието на здрави бактерии запазва имунната система в готовност да реагира на заплаха. Пробиотиците и пребиотиците са особено важни за колонизирането на полезните бактерии след употреба на антибиотици или по време и след прекарани инфекции.

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ