ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за поръчки над 50 лв

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

преди да платиш

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

в 14 дневен срок

ФИЛТЪР
Производители

Дихателна система

Показване от 1 до 30 от общо 44 (2 страници)

ОПИСАНИЕ

Сложна система, без която сме загубени

Дихателната система се състои от всички органи, участващи в дишането. Тук се включват носа, фаринкса, ларинкса, трахеята, бронхите и белите дробове. Дихателната система прави две много важни неща: доставя кислород в телата ни, което е необходимо, за да могат клетките ни да живеят и функционират правилно и ни помага да се отървем от въглеродния диоксид - отпадъчен продукт от клетъчната функция.
Носът, фаринксът, ларинксът, трахеята и бронхите функционират като система от тръби, през които въздухът се подава в белите ни дробове. Там, в много малки въздушни торбички, наречени алвеоли, в кръвния поток се въвежда кислород и въглеродният диоксид се изтласква от кръвта във въздуха.

Важна характеристика на респираторната система на човека е способността му да приспособява моделите на дишане към промените както във вътрешната, така и във външната среда. Вентилацията се увеличава и намалява пропорционално на колебанията в производството на въглероден диоксид и консумацията на кислород, причинени от промените в скоростта на метаболизма. Респираторната система също е в състояние да компенсира нарушения, които засягат механиката на дишането, като стесняване на дихателните пътища, което се появява при астматична атака.

Симптоми

Общите респираторни симптоми са задух, кашлица и болка в гърдите с различна сила и изразеност. Когато нещо нарушава способността ни да обменяме въглероден диоксид за кислород, това определено е сериозен проблем, който изисква навременно внимание.

Много здравни състояния могат да причинят дихателни проблеми, от алергии и астма до пневмония и рак на белите дробове. Причините за тези проблеми са също толкова разнообразни - сред тях, инфекция (бактериална или вирусна), експозиция на околната среда (замърсяване или например цигарен дим), генетично наследяване или комбинация от фактори. Понякога развитието е толкова постепенно, че не търсим лекарска помощ, докато не стане нетърпимо. Тогава идва ред на множество диагностични тестове, чрез които се измерва капацитета на белите дробове, прави се преглед на цялата дихателна система, назначават се подходящи методи за изследване. Такива най-често са рентгенографска снимка, различни дихателни тестове и други.

Лечение

Лечението е от първостепенно значение, тъй като често инфекции на горните дихателни пътища продължават към долните и усложняват състоянието. От един вирус може да се премине към пневмония, която е опасна и трудна за лекуване. Други болести на дихателната система са астма и ХОББ, който е пресечната точка между хроничен бронхит, хронична астма и емфизем.

Традиционно се назначават антибиотици, муколитици и спазмолитици в проеса на лечение. За облекчаване на състоянието при боледуваща дихателна система могат да помогнат и различни продукти с фокус върху подобряване на дишането и имунните сили на организма. Ето и няколко подходящи добавки:

  • Куркумин Ц3 Комплекс
  • Акти Нак / Acti NAC – 60 капсули 500mg
  • Акти МСМ / Acti MSM – органична сяра
  • Анти Хистамин o Коластра 100 капс.