ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за поръчки над 50 лв

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

преди да платиш

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

в 14 дневен срок

ФИЛТЪР
Производители

Лимфна система

Показване от 1 до 10 от общо 10 (1 страници)

ОПИСАНИЕ

Важен компонент на имунната система

Лимфната система е мрежа от тъкани и органи, които помагат да се освободи тялото от токсини, отпадъчни и други ненужни вещества. Основната функция на лимфната система е да транспортира лимфата - течност, съдържаща бели кръвни клетки, които се борят с инфекциите в тялото.

Лимфната система се състои предимно от лимфни съдове, които са подобни на вените и капилярите на кръвоносната система. Съдовете са свързани с лимфни възли, където лимфата се филтрира.

Сливиците, аденоидите, далакът и тимусът са компоненти на лимфната система. В човешкото тяло има стотици лимфни възли. Те са разположени например около белите дробове и сърцето или под мишниците или слабините.

Слезката (далак е турска дума), която е разположена от лявата страна на тялото точно над бъбрека, е най-големият лимфоиден орган. Слезката действа като кръвен филтър, контролира количеството червени кръвни клетки и съхраняването на кръв във тялото.

Бързи факти за лимфната система

  • Лимфната система играе ключова роля в имунната система, баланса на течности и абсорбцията на мазнини и мастноразтворими хранителни вещества;
  • Тъй като лимфните съдове извличат течност от тъканите на тялото, това позволява чужди материали да бъдат доставяни до лимфните възли за оценка от клетките на имунната система;
  • Лимфните възли набъбват в отговор на инфекция, дължаща се на натрупване на лимфна течност, бактерии или други организми и клетки на имунната система;
  • Лимфните възли също могат да се заразят в състояние, известно като лимфаденит. Ако лимфните възли останат подути, ако са твърди и закръглени или ако има други симптоми, трябва да се обърнете към лекар.

Уголемените лимфни възли може да са сигнал за тонзилит, фарингит и други състояния, засягащи лимфната, дихателната и други системи.

Изчистването на лимфната система може да се направи с помощта на природни продукти – Имунал Форте, Б&Б Детокс, ДМСА Детокс и много вода. Също така, витамини С, А, Е, Д и минерали като магнезий, цинк, желязо, селен ще подсилят имунитета значително.