ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за поръчки над 50 лв

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

преди да платиш

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

в 14 дневен срок

ФИЛТЪР
Производители

Нервна система

Показване от 1 до 30 от общо 109 (4 страници)

ОПИСАНИЕ

Една от най-важните и сложни системи, които използваме постоянно без дори да се замислим, е нервната система. Невроните, които я изграждат, предават сигнали и координират действията на организма, за да извършва различни движения, реакции и функции.

В състава на човешката нервна система се включват централна нервна система и периферна нервна система, които функционират заедно въпреки разделението им. В продължение на хиляди години нашата нервна система се е развивала и еволюирала в зависимост от промените в околната среда, предизвикателствата пред човека и неговия начин на живот.

Органите, които участват в работата на нервната система, осъществяват връзката на организмите с външната среда и външни фактори, както и връзката между тъканите и органите на останалите системи.

И понеже това е една от най-важните и определящи за състоянието системи, трябва да се грижим добре за нея и да я щадим.

По първия въпрос – проверявате за дефицити на минерали и витамини, които може да окажат влияние върху рефлексите, реакциите и цялата нервна система.

По втория въпрос – от вас зависи да избягвате стресови ситуации, да контролирате емоциите си и да си осигурите добра храна, която да ви помогне за по-добро здраве и форма.