ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за поръчки над 50 лв

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

преди да платиш

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

в 14 дневен срок

ФИЛТЪР
Производители

Полова система

Показване от 1 до 30 от общо 45 (2 страници)

ОПИСАНИЕ

Интегрирани функции в една сложна система на възпроизводство

Човешката репродуктивна система е комбинация от органи и механизми, чрез които хората се възпроизвеждат и създават живо потомство. При наличието на всички органи, които са завършили развитието си и функционират правилно, съществените характеристики на човешката репродукция са:

  • Освобождаване на яйцеклетка в определено време в репродуктивния цикъл;
  • Вътрешно оплождане на яйцеклетката от сперматозоиди;
  • Транспортиране на оплодената яйцеклетка към матката;
  • Имплантиране на бластоциста, ранният ембрион, образувал се от оплодената яйцеклетка, в стената на матката;
  • Образуване на плацента и поддържане на нероденото дете през целия период на бременността;
  • Раждане на детето и изхвърляне на плацентата;
  • Кърмене и грижи за детето с последващо връщане на майчините органи в нормалното им състояние.

Женските репродуктивни органи са вагина, матка, фалопиеви тръби и яйчници. Мъжките репродуктивни органи са пенис, тестиси, надсеменник и няколко други жлези - простатната и булбоуретралните жлези.
Поради различни причини, и при двата пола се срещат характерни състояния, които нарушават функциите на половата система временно или за дълъг период от време.

На първо място, някои проблеми с женската репродуктивна система, са ендометриоза - наличие и растеж на функционираща ендометриална тъкан на места, различни от матката, фиброиди - доброкачествени образувания на матката, безплодие - невъзможност за забременяване, болезнен менструален цикъл и ПМС. В това число влизат и полово предаваните инфекции, причинени от бактерии или вируси, придобити чрез сексуален контакт, някои от които могат да причинят рак или безплодие.

При мъжете, често срещани фертилни проблеми са болести на простатата, безплодие, импотентност и също полово предавани болести.

От първостепенно значение е да се наблюдават предменструалните и менструалните признаци при жените, както и да се правят профилактични прегледи и изследвания за различни болести.

За мъжете след определена възраст също е необходимо да се изследва състоянието на простатата, за да се вземат навременни мерки.

Всяко състояние има своите характерни признаци, които трябва да познавате и да споделяте със своя гинеколог или уролог. По този начин може да предотвратите навреме сериозни бактериални инфекции, да се предпазите от цистит, полово предавани болести и човешки папилома вирус.

Силите на половата система могат да се умножат, като се набляга на пълноценно хранене и се избягват някои вредни навици, като тютюнопушене и наднормено тегло. Като благоприятни за половата система вещества можем да посочим селен, ашваганда, сао палмето, магнезий, ДХЕА и други продукти, представени тук.