ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за поръчки над 50 лв

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

преди да платиш

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

в 14 дневен срок

ФИЛТЪР
Производители

Сърдечно-съдова система

Сън-Д / SUN D - 3000IU
34.00 лв
Показване от 1 до 30 от общо 97 (4 страници)

ОПИСАНИЕ

Доставяне на ценни вещества, кислород и почистване на клетките

Сърдечно-съдовата система се състои от сърцето, кръвоносните съдове и приблизително 5 литра кръв, които кръвоносните съдове транспортират. Отговаряща за транспортирането на кислород, хранителни вещества, хормони и клетъчни отпадъчни продукти в цялото тяло, сърдечно-съдовата система се захранва от най-трудоспособния орган на тялото - сърцето, който е само с размера на затворен юмрук. Дори и в покой, средно сърцето изпомпва над 5 литра кръв в тялото всяка минута.

Сърцето има свой собствен набор от кръвоносни съдове, които снабдяват миокарда с кислород и хранителни вещества, необходими за изпомпване на кръв в тялото. Лявата и дясната коронарна артерия се отделят от аортата и осигуряват кръв към лявата и дясната страна на сърцето.

Друг изключително важен компонент на сърдечно-съдовата система са различните видове клетки, които се образуват и пренасят. Като течна съединителна тъкан, тя пренася много вещества през тялото и помага да се поддържа хомеостаза на хранителни вещества, отпадъци и газове. Кръвта се състои от червени кръвни клетки, бели кръвни клетки, тромбоцити и течна плазма.

Функции

Сърдечно-съдовата система има три основни функции: транспорт на материали, защита от патогени и регулиране на хомеостазата на организма. Важен неин показател е и кръвното налягане, което зависи от някои хормони, нервни сигнали на мозъка и контрактилната честота.

Много сериозни заболявания и състояния могат да затруднят сърдечно-съдовата система да работи правилно. Възможно е пренебрегването на грижата за сърцето да е в основата на някое заболяване, докато има и други, които по-скоро зависят от рискови фактори или наследственост.

Съществуват ДНК тестове за някои разпространени болести на сърдечно-съдовата система като кръвосъсирване, хемофилия, хемохроматоза (общо наследствено заболяване, причиняващо натрупване на желязо в сърцето), кръвен PLAC тест за риска от сърдечна недостатъчност и други.