ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Смъртта се спотайва в червата

Позволяваме си да поставим въпроса за здравословното състояние на човека по този краен начин, тъй като практиката ни показва, че на стомашното здраве се гледа с лека ръка. Всеки един от нас е свикнал да се събужда сутрин, да извършва сутрешния ритуал по лична хигиена и да се подготвя за останалата част от деня. Оттук нататък предстоят няколко хранения, които не просто изискват да намерите време, за да се нахраните добре и спокойно, но и изискват да направите информиран избор на продуктите, които ще консумирате. Защото хранителните ни навици са от значение, а оттук и будното ни съзнание за редовна грижа за здравето е от значение.

Червата в организма изпълняват много важна функция. В тях се извършва окончателното преработване на храната, тук се извличат в кръвта ежедневно необходимите на организма хранителни вещества и се отделят непотребните вещества. Изследвания показват, че в червата ни „живеят” около 500 вида бактерии – те са изключително важни за оптималното функциониране на  тялото ни. Всяко едно нарушение в работата им се превръща в потенциална заплаха за здравето като цяло, защото всички системи в него са взаимосвързани.

Когато казваме, че смъртта се спотайва в червата, искаме да ви изтъкнем колко важно е червата да са здрави.  В наши дни стомашно-чревните заболявания са често срещани (диария, запек, колит, дивертикулит, болест на Крон, цьолиакиа, хемороиди, метеоризъм и др.), а на тях се случва да се гледа като на обичайно неразположение, характерно за личността. Това схващане, напълно погрешно, не може да определя начина ни на живот. Вие лично ще позволите ли стомашният дискомфорт да определя ежедневието, настроението и качеството ви на живот? Надяваме се, че не. Защото нарушенията в работата на червата не са дребен проблем, те са сериозен сигнал, че здравето ви е изложено на риск.

Съществуват няколко начина, по които можете да повлияете благоприятно чревното здраве. Балансираното хранене е едно от тях. Често сме ви говори за него и не без основание. Този начин на хранене можете да съчетаете с редовен прием на пробиотици. Те представляват живи микробиални хранителни добавки, които оцеляват по време на преминаването си през стомаха и тънките черва. Пробиотиците имат широк спектър на действие, като най-често използваните видове са Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium bifidum и Lactobacillus bulgaricus. Тези организми подобряват цялостното храносмилане, потискат размножаването на болестотворните микроорганизми и гнилостните процеси в стомаха и червата, поддържат здравословното ни състояние по време на прием на антибиотици, възстановяват нормалната чревна микрофлора, предотвратяват или понижават риска от диария, заболявания на стомаха, инфекции на пикочния канал и подпомагат процеса на оздравяване на дихателната система (синузити, бронхити и пневмония).

Друга основна предпоставка за оптимално функциониране на червата е редовното физическо натоварване. Не става дума за усилни занимания със спорт. Необходими са ви редовни разходки, изкачвания на стълби, плуване и т.н. Както виждате, все занимания, които не създават предпоставки за травми. Препоръчително е също така да избягвате излишните стресови ситуации.

Подобряването на чревното здраве и пълно оздравяване може да се постигне и с помощта на колон-хидротерапия. Това е ефикасен детоксикиращ метод за почистване на дебелото черво, който намира широко приложение в холистичния терапевтичен подход. Смята се, че в сравнение сред различните механизми на детоксикиране (чрез кръвта, кожата, черния дроб, белите дробове, бъбреците и лимфната система), прочистването на дебелото черво е най-ефективният. Колон-хидротерапията не е болезнена и цели да изчисти естествената област на дефекация от ректума до сляпото черво. Наподобява общопознатата клизма, но действието й е по-комплексно и пълно. Препоръчва се при състояния като запек, диария, хроничен колит, метеоризъм, дисбактериоза, дивертикули, паразитни инфекции и др. Ефектът от колон-хидротерапията се изразява в ефективно прочистване на дебелото черво, подобряване на чревната микрофлора, спиране на гнилостните процеси, подобряване на общото самочувствие, стимулиране на имунната система и благоприятно повлияване на състояния като изтощение, хронична умора, главоболие, акне, целулит, алергии, кожни проблеми, резултат от автоинтоксикация.

Надяваме се, че тези няколко минути, които отделихте, за да прочетете посланието ни, ще са ви от полза. Поддържането на здрав стомах и чревно здраве не е сложна задача. Въоръжени сте с няколко силни съюзника – балансирано хранене, пробиотици (които можете да си набавите чрез храна или хранителни добавки), активен начин на живот и доказани процедури като колон-хидротерапията. Всички те са способни да възвърнат жизнеността и удоволствието ви от живота, защото, нека бъдем позитивни, смъртта не се спотайва в червата, оттам извира здравето. А стига да пожелаете, можете да го имате в изобилие!

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ