ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Списък с токсините, от които трябва да стоите настрана

Излишно е да казваме, че бременните жени трябва да взимат допълнителни мерки, за да осигурят здравето на бебетата си. От решаващо значение е да спазват здравословен хранителен режим, да избягват стреса, да правят подходящи за състоянието им физически упражнения, да си осигуряват достатъчно сън. Също толкова важно за бъдещите майки обаче е и да се пазят от токсините, които ни заобикалят навсякъде.

Ако очаквате дете, обърнете особено внимание на следната информация. Всеки родител би трябвало да знае това.

Защо бременните не бива да се излагат на вредното въздействие на химикалите?

Токсините са навсякъде. Те могат да попаднат в организма ви чрез козметични продукти, дрехи, мебели и други вещи от бита, както и чрез храните и напитките, които консумирате. Съществуват над 70 000 химикала, използвани в индустрията на САЩ например.  И голяма част от тях не са адекватно тествани.

Бременната жена трябва да знае и винаги да помни, че по време на 9-те месеца нероденото й дете е в най-голяма степен уязвимо от въздействието на вредните химически вещества. То все още няма механизми да се предпази от токсините в обкръжаващата го среда, затова тази задача се пада на майката. И опасността не преминава след раждането. Проучвания сочат, че децата имат ниски нива на химически свързващи се протеини, затова химикалите лесно достигат до органите им, които са в процес на развитие.

Какво се случва в утробата с децата, изложени на токсини?

Не е напълно ясно как точно химикалите засягат развитието на зародиша. Но изследванията на кръвни проби на новородени показват, че има над 200 химикала в кръвта им. 180 от тях са канцерогени, а 217 са свързани с увреждания на мозъка и нервната система. Освен това изследвания върху животни показват, че 208 от тези химикали водят до вродени аномалии и до нарушено развитие.

Учените считат, че увеличаването на процента на вродените аномалии, на проблемите в нервологичното развитие и други здравни проблеми при американските деца са последица от вредното влияние на токсините. Ето някои от състоянията, които биват свързвани с въздействието на химикалите по време на бременноста:

  • Нарушение в развитието на половите органи
  • Полови деформации като микропенис, недоразвити тестиси, хипоспадия (отворът на уретрата вместо на върха на пениса се намира на друго място, в повечето случаи по долната повърхност на пениса или близо до скротума)
  • Аутизъм и изоставане в неврологичното развитие
  • Нарушение на функциите на жлезите с вътрешна секреция
  • Високо кръвно налягане, намалена репродуктивност, при жените  - преждевременно раждане и диабет.

Още по-обезпокояващ е фактът, че излагането под въздействието на токсини в утробата може да увреди гените и на поколението, което човек ще създаде вбъдеще и да повлияе отрицателно върху здравето и на неговите деца, внуци и правнуци.

Токсините могат да бъдат навсякъде, но все пак има начини да предпазим себе си и децата си от тях. Първата стъпка е да

Познаваме токсините, които трябва да избягваме на всяка цена. Разгледайте внимателно следващия списък, в който са описани токсичните вещества (някои от които на пръв поглед изглеждат безопасни, но всъщност са изключително вредни), органите, на които влияят и употребата им в ежедневието ни. Ще се изненадате колко много от тях присъстват в дома ни! Съветваме ви по възможност да ги замените с натурални заместители. И не спирайте дотук! Информирайте близките и приятелите си за опасностите, за да може възможно най-много хора да се радват на безпроблемна бременност и на здрави деца.

Untitled-1

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ