ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Спорт и хранителни добавки - как да подобрите гъвкавостта си?

Витамините и минералите са полезни за вас. Всички витамини и минерали са уникални по своята същност и полезни по различен начин за вашето тяло. Поради това, с правилната комбинация, вие може да промените състоянието на тялото си, чрез точните съставки. Основните хранителни вещества, за насърчаване гъвкавостта на мускулите са:

Калций

Калций – той е добре известен с важната си роля за изграждането на здрави кости. Гъвкавостта е действие, не само на мускулите. Скелетът е основата, към която са прикачени мускулите. Ако основата е слаба, тогава няма как да осъществите стремежа си за гъвкавост. Калцият помага на кръвоносните съдове и мускулите да се свиват и разширяват. По този начин се подобрява циркулацията на кръвта.

Витамин D

Витамин D – подпомага правилната абсорбция на калций. При отсъствието на точните количества калций, може да се загуби костна плътност. Витамин D се абсорбира по естествен начин чрез слънцето. Някои хора могат да имат затруднения да получат точните количества вит. D, особено през зимата. Добавките, съдържащи вит. D, подобряват състоянията свързани с депресия и сезонни афективни разстройства (психични и емоционални).

Магнезий

Магнезий – от съществено значение за живота и е необходим за повече от 300 биохимични реакции в тялото. Магнезият помага при нервната функция, костното изграждане, детоксикацията, здравословният сън и регулирането на телесната температура. Друга основна роля има в производството на енергия. Тялото ви превръща по-бавно храната в енергия, когато отсъства магнезият. Много изследвания доказват, че магнезият помага за намаляването на хроничната болка, мигрената, стресът и безпокойството.

Витамин В комплекс

Витамин В – има 8 различи витамина от тази група (В1, В2, В3, В5, В6, В7, В9, В12). Независимо от факта, че са в една група, те имат уникален химичен състав и различни функции. Тези хранителни вещества увеличават енергията ви и подобряват настроението ви. Те подпомагат организма да разгради мазнините и въглехидратите, за да се използват за енергиен източник. Витамините от група В помагат при производството на серотонин и други невротрансмитери. Те помагат да се предпазите от мигрена и предотвратяват загубата на паметта. Те са водоразтворими. Това означава, че се разтварят във вода, достигат до тъканите в организма, но при излишък не се съхраняват в него. Затова е важно да се приемат редовна храни или добавки, съдържащи витамини от група В.

Витамин С

Витамин С – точно като витамините от група В, вит. С е водоразтворим. За щастие той се открива при почти всички плодове и зеленчуци. Витамин С помага на тялото да произвежда колаген, протеин в съединителната тъкан. Поддържането на оптимален прием на витамин С, подпомага еластичността в мускулите и сухожилията. Колагенът помага кожата да запази младежкия си вид и да е по-здрава. Витамин С подпомага имунната система, абсорбцията на желязо, подобрява притока на кръв и защитава тъканите. Витамин С намалява времето за възстановяване и подобрява гъвкавостта.

Желязо

Желязо – важна съставка на хемоглобина. Хемоглобинът е необходим за създаването на здрави червени кръвни телца нужни за пренасянето на кислород в организма. Кислородът е нужен за всяка една част от тялото. Ако тялото не разполага с достатъчно здрави червени кръвни телца, организма не може да получи достатъчно кислород. Това може да доведе до виене на свят, умора и анемия 2/3 от желязото в организма се намира в хемоглобина, следователно в кръвта. Поради менструацията си, жените са по-склонни да имат ниско съдържание на желязо в организма си, в сравнение с мъжете. Затова разумно е всяка една жена да се увери, че е консумирала достатъчно храни богати на желязо. При съмнения за занижени нива на желязо е добре да се консултира с лекар или да приема хранителни добавки с желязо. Много от тези витамини и минерали могат да бъдат намерени в храната ви, но можете да помислите за прием на хранителни добавки.  

Свързани продукти

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ