ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Стъпка първа преди отслабването – детоксикацията

Всяка година, милиони жени от цял свят се подлагат на диети – през пролетта, през лятото, през есента и дори през зимата – защото суетата няма почивен ден. Много от тях, обаче, се увенчават с неуспех, тъй като или губят търпение, или се поддават на изкушенията или след врене се връщат в изходна позиция. Част от жените губят търпение, защото спазват диета една-две седмици, но резултатите са плачевни. Не защото не са ограничили хранителното си меню, напротив, спазват стриктно диетата си. Резултатите не идват, защото работата на системите в тялото им е нарушена. Токсините, които ни заобикалят всячески в съвременния свят и начин на живот, са натоварили така организма им, че той е неспособен да реагира адекватно на случващото се. Когато тялото ни не може да се справи с огромното количество токсини, то започва да страда на клетъчно ниво. Нарушава се оптималната работа на всички системи и органи, а това води след себе си поредица от леки и тежки заболявания. Типични симптоми на интоксикация са необяснима умора, раздразнена кожа, алергии, инфекции, торбички под очите, раздразнителен стомах, слаба имунна система, менструални болки, умствени смущения и много други.

Какво представлява детоксикацията?

Детоксикацията е процес на прочистване на организма от токсините и неговата важност е засегната в много култури по света. Прочистването става, чрез спазването на хранителен режим. Той често включва меню от богати на фибри храни, плодове и зеленчуци, суперхрани, като спирулина и хлорела, известни като отлични детоксикиращи храни. Препоръчва се също така прочистване на черния дроб с билки, пиенето на витамин С и достатъчно количество вода ежедневно, правенето на аеробни упражнения и редовни, но умерени физически натоварвания. Сред препоръките за периодите на детоксикацията можете да срещнете и съвет да избягвате стресовите ситуации и тези, които ви натоварват емоционално и психически. Ефективен начин да детоксикирате тялото си предлага сауната.

В зависимост от конкретните цели, детоксикацията може да продължи от един до няколко дни или пък месец. Прочиствайки кръвта си от натрупаните токсини, чрез органи като черния дроб, бъбреците, червата, белите дробове, лимфата и кожата, ние поставяме организма си в среда, в която той може да работи оптимално. Имунната ни система се засилва и става по-устойчива на вирусни атаки, освен това метаболизмът ни работи с пълна сила, а това благоприятства свалянето на излишните килограми без йо-йо ефекта впоследствие

Особено важна роля за детоксикацията на тялото ни играе черният дроб. Той произвежда жлъчка, която подпомага обработването на приетите мазнини. Когато жлъчният сок е претоварен от токсини, той не функционира правилно, става по-гъст и неефективен. Резултатът е напълняване или пък трудно отслабване. Чрез благотворното въздействие на детоксикацията, черният дроб произвежда по-добър жлъчен сок, който прави възможно разграждането на мазнините. Освен това, жлъчката е важна и за усвояването на хранителните вещества и намаляване претоварването на храносмилателната и имунната системи.

От всичко дотук изложено ще резюмираме: за да получите максимален ефект от спазването на диета, първо детоксикирайте тялото си! Това важи не само в случаите, когато искате да отслабнете, защото детоксикацията не само спомага за освобождаването от излишните килограми, а вкарва в релси целия ни организъм, подобрявайки общото ни здраве и самочувствие.

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ