ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Sunny Vit Oil + Magne Marine

Сега можеш да закупиш Sunny Vit Oil + Magne Marine с 15% намаление!

ПРОДУКТЪТ Е ИЗЧЕРПАН - Запишете се в списъка на чакащите, за да бъдете уведомени по имейл, когато продуктът отново е наличен.
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.special | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product_option.name}}

ПРОДУКТЪТ ИМА

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за поръчки над 50 лв

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

преди да платиш

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

в 14 дневен срок

Производител
SKU
SVOMM
Тегло
100.00 гр
Тип продукт
Капки / Капсули

Описание на Витамин D

Витамин D е един от най-важните мастноразтворими витамини за човешкото тяло. Той има ключова роля в абсорбцията на калций и фосфор и по този начин участва активно в изграждането на костната структура.

Витамин D е изключително важен витамин, който естествено присъства в много малко храни, добавя се към други и се предлага като хранителна добавка. Също така се произвежда ендогенно, когато ултравиолетовите лъчи от слънчевата светлина са в контакт с кожата и задействат синтеза на витамин D.

Функции на Витамин D

Витамин D подпомага абсорбцията на калций в червата и поддържа адекватни серумни концентрации на калций и фосфат, за да се даде възможност за нормална минерализация на костите и за предотвратяване на хипокалциемия. Той е необходим и за растежа на костите и ремоделирането им чрез остеобласти и остеокласти. Без достатъчно витамин D костите може да станат по-тънки, крехки или деформирани. Достатъчните количества на витамин D предотвратяват рахит при децата и остеомалация при възрастни. Заедно с калций, витамин D също помага на възрастните хора да се предпазят от остеопороза.

Витамин D има други важни функции в тялото, включително модулация на клетъчния растеж, нервно-мускулна и имунна функция и намаляване на възпалителните процеси. Много гени, кодиращи протеини, които регулират клетъчната пролиферация, диференциация и апоптоза, се модулират частично от витамин D.

Източници на Витамин D

Много малко храни в природата съдържат витамин D. Месото от мазни риби (като сьомга, риба тон и скумрия) и маслата от черен дроб на риба са сред най-добрите източници. Малки количества витамин D се намират в сиренето и яйчните жълтъци. Витамин D в тези храни е предимно под формата на витамин D3 и неговия метаболит 25 (OH) D3 (калцифедиол).

При добавките и обогатените храни витамин D се предлага в две форми: D2 (ергокалциферол) и D3 (холекалциферол). Витамин D2 се произвежда чрез ултравиолетово облъчване на ергостерол, а витамин D3 се произвежда чрез облъчване на 7-дехидрохолестерол от ланолин и химическото превръщане на холестерола. Двете форми традиционно се считат за еквивалентни на базата на способността им да лекуват рахит и наистина повечето от стъпките, свързани с метаболизма и действията на витамин D2 и витамин D3, са идентични. И двете форми (както и витамин D в храните и от кожен синтез) ефективно повишават серумните нива на 25 (OH) D (калцидиол). Въпреки това, изглежда, че при хранителни дози витамин D2 и D3 са еквивалентни, но при високи дози витамин D2 е с по-слабо действие.

За Съни Вит Ойл IU 1200

В Съни Вит Ойл се съдържа по-добре усвоимата форма, а именно D3 (холекалциферол), като само една капка на ден е достатъчна за 1200 IU, което се равнява на 30 μg Витамин D. Съни Вит Ойл е хранителна добавка под формата на перорални капки с основа от гроздови семки, за да се осигури максимално добро усвояване.

Описание на Магне Марин

Магне Марин – Натурален Морски Магнезий, е единственият натурален магнезий, извлечен от калцинирана дълбоководна морска вода, добита от недрата на северните морета. Естествената форма на магнезиев хидроксид съдържа минимум 35% магнезий.

Натуралният морски магнезий на Herbamedicabg представлява специално разработена формула, която да бъде по-добре усвоима при прием. Активната съставка на Магне Марин - магнезиев хидроксид, се разпознава и приема по-добре от организма.

Описание на Магнезий

Магнезият - изобилстващ минерал в организма, присъства естествено в много храни, добавя се към други хранителни продукти, предлага се като хранителна добавка и присъства в някои лекарства (като антиациди и лаксативи). Магнезият е кофактор в повече от 300 ензимни системи, които регулират разнообразни биохимични реакции в тялото, включително протеинов синтез, мускулна и нервна функция, контрол на кръвната захар и регулиране на кръвното налягане. Магнезият е необходим за производство на енергия, окислително фосфорилиране и гликолиза. Той допринася за структурното развитие на костите и е нужен за синтеза на ДНК, РНК и антиоксидантния глутатион.

Минералът магнезий също има основна роля в активния транспорт на калциеви и калиеви йони през клетъчните мембрани. Това е процес, който е важен за нервната импулсна проводимост, мускулната контракция и нормалния сърдечен ритъм.

Източници на Магнезий

Магнезий се съдържа в растителните и животинските храни и в напитките. Зелените листни зеленчуци като спанак, бобови растения, ядки, семена и пълнозърнести храни са добри източници. По принцип храни, съдържащи хранителни влакна, осигуряват магнезий. Магнезият се добавя и към някои зърнени закуски и други обогатени храни.

Абсорбцията на магнезий от различни видове магнезиеви добавки варира според съдържащата се форма на витамина. Формите на магнезий, които се разтварят добре в течност, по-пълно се абсорбират в червата, отколкото по-слабо разтворимите форми.

За Магне Марин

В Магне Марин се съдържа натурален морски магнезий като магнезиев хидроксид, а в една капсула има 122.5 мг. елементен магнезий /Mg++/. В две капсули Магне Марин се съдържат 245 мг. елементен магнезий, който е повече от половината от 400 мг./ден, които се препоръчват за възрастен.

Магне Марин може да бъде закупен в опаковка от 30 или 60 вегекапсули. Хранителната добавка не съдържа глутен, захар, соя и млечен протеин.

Условия за доставка

В срок от 3 работни дни поръчката ви се изпраща след потвърждаване по телефона. Продуктите се доставят подходящо опаковани съобразно вида и транспорта за доставка.

Възможните методи за заплащане са на място при доставка от куриер, по банков път или с кредитна/дебитна карта. За поръчки от чужбина се заплаща предварително по банков път.

Цената на доставката в рамките на България е 5 лв., а ако поръчката ви е на стойност над 40 лв., доставката е безплатна.

Вижте пълните условия за доставка, както и информационната страница "Как да поръчам".

Благодарим ви, че избрахте Herbamedicabg!

Няма отзиви