ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Супер храни – водораслите Спирулина и Хлорела

Учените започнаха да се възползват от невероятните хранителни и лечебни свойства на водораслите като хлорела и спирулина, но тези суперхрани имат репутация, която дaтира далеч назад в историята. Под една или друга форма тези водорасли са се консумирали още преди стотици години от ацтеките, а спирулината е била популярна сред местното население в пустинята Сахара в региона на Африка. Днес водораслите спирулина и хлорела са едни от най-добрите суперхрани, способни да подобрят храненето в момент, когато повечето хранителни източници са с ниско хранително качество.

Зелените едноклетъчни водорасли наречени хлорела и спирулината, която е специфична форма на синьо-зелените водорасли, се срещат в природата. Разликата между спирулина и хлорела е, че спирулината е хиляди години по-стара като вид и не притежава твърда клетъчна стена - това прави хлорелата по-близка до растенията отколкото до водораслите.

Водораслите като хлорела и спирулина са богати на витамини A, C, E и B-комплекс витамини, включително витамините B12 и B6. Тъй като тези витамини са в естествения им вид, те са в силно усвоимо състояние, което ги прави много по-добри от съвременните витаминни добавки. Тези храни са богати на естествени минерали като калций, магнезий и желязо. Те също са отличен източник на минерали, които обикновено липсват в храната на днешно време. Много от тези витамини и минерали, имат антиоксидантни свойства, които помагат в елиминирането на токсините и свободните радикали, и така подсилват имунната система, за да може да се бори с болестите и да поддържа организма здрав.

Множество проучвания показват, че хлорелата е високо ефективна, когато говорим за детоксикация на тежки метали.

Тя е отличен начин за детоксикация на тялото от живак, с който организмите на повечето хора са замърсени. Замарсяването с живак често може да се дължи на стари зъбни пломби, или ваксини или ако сте почитатели на едрите риби. Спирулината не може да премахне тежките метали от организма, както Хлорелата, тъй като няма клетъчна мембрана.

Спирулина е прост, едноклетъчен организъм, който е получил името си от латинската дума за "спирала" заради завъртяната си форма. Нейното научно наименование е Arthrospira platensis, и тя е част от семейството цианобактерии.

Тя е богата на протеини, витамини, минерали и антиоксиданти, които помагат за защита на клетките от увреждане. Съдържа хранителни вещества, включително комплексни витамини, бета-каротин и гама-линоленова киселина. Тя е незаменима мастна киселина, която помага за поддържане на ставите и сърцето. Също така е полезна за конкретни проблеми като например предменструален синдром (ПМС).

Водораслите може да подпомогнат баланса на флората в червата, което помага на храносмилането и се бори със свръхрастежа на кандида.

Спирулината е известна със способността си да регулира апетита и да стабилизира нивата на кръвната захар. Тя може също да помогне при отслабването.

Проучванията показват невероятна способност на спирулина за намаляване на възпаленията в организма. Това може да бъде важно за предотвратяване и лечение на различни състояния и болести.
Днес тези богати на хранителни вещества водорасли се използват по целия свят като хранителни добавки, за да се подпомогне лечението на болести. Според множество проучвания, спирулина и хлорела се използват успешно за лечение на широк спектър от заболявания и подпомагане на имунната система на човека.

Независимо от тяхната хранителна стойност, водораслите хлорела и спирулина не дават много калории. Лесно е да включите тези суперхрани в храненето си, независимо от вашите хранителни нужди и предпочитания. Важно е да се намери качествен източник, от който да купувате хлорела или спирулина. Добавките с лошо качество могат да съдържат тежки метали и други замърсители.
Освен че са източник на важни витамини и минерали, хлорела и спирулина са мощни детоксикатори. Поради тази причина, най-добре е да се започне с малка доза. След като видите как тялото ви ще реагира, можете постепенно да увеличите приема.

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ