ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Хидролизиран колаген тип 2 на прах - телешки 300 г

Колагенът е най-изобилният протеин в тялото ни. То има естествени механизми за синтеза му, но след 25-тата година те започват да се забавят и така, до 40 години вече преживяваме първите симптоми на стареене. Погрижете се за доброто здраве на ставите си още днес.

ПРОДУКТЪТ Е НАЛИЧЕН НА СКЛАД
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.special | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product_option.name}}

БЪРЗА ПОРЪЧКА

само с телефонен номер

Важно: Наш служител ще се свърже с Вас, за уточняване на повече детайли.

ПРОДУКТЪТ ИМА

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за поръчки над 40 лв

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

преди да платиш

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

в 14 дневен срок

Производител
SKU
3800201613064
Тегло
350.00 гр
Тип продукт
Прах

Любимият ви Телешки колаген тип II вече можете да откриете в двойно по-голяма разфасовка от 300 грама. Погрижете се за доброто здраве на ставите си още днес.

Колагенът е най-изобилният протеин в тялото ни. То има естествени механизми за синтеза му, но след 25-тата година те започват да се забавят и така, до 40 години вече преживяваме първите симптоми на стареене.

 Ако:

  • Имате редовни болки в коленете;
  • Страдате от затруднена подвижност и скованост;
  • Страдате от артритно или ревматоидно заболяване;
  • Имате установена понижена костна плътност;
  • Имате проблеми с храносмилането;
  • Наблюдавате по-слаба еластичност на кожата на лицето,

 то е време да започнете прием на хранителна добавка с колаген.

Как да изберете точния колаген за вас

Колагенът има над 28 разновидности, познати като типове. Всеки тип изгражда различни тъкани в тялото и подпомага различни физиологични процеси. Ето защо е важно да знаете точно какъв колаген приемате. Колаген  тип II е основната градивна единица на:

  • Ставите;
  • Костите;
  • Чревната мукоза;

Ето защо той е особено подходящ за хора, които имат проблеми с тези тъкани. Тези затруднения могат да се изразяват под формата на изнасяне на ставните хрущяли, чести травми и фрактури на костите или проблеми с чревната мукоза и диагностициран синдром на пропускливите черва.

Хрущялите са особено важни тъкани. Без тях ставите ни на практика не биха могли да функционират. Благодарение на хрущялите се получават плавни и безболезнени движения. Освен това, те служат като противошокови възглавници при удар или падане. С времето тези тъкани започват да се износват. Освен под формата на болка и скованост, това може да се прояви и под формата на неприятни усещания при студено и влажно време или скърцане на ставата при движение. По-сериозното изнасяне на хрущяла може да доведе до различни ставни заболявания, артрити, ревматоидни състояния и възпалителни процеси.

Чревната мукоза е другатата важна тъкан, която пряко се повлиява от нивата на колаген тип II в тялото. Нейната функция е да задържа нехраносмлените хранителни молекули, за да не попадат в кръвния поток. Ако има нарушения в целостта й и съдържанието на стомаха стигне до кръвта, това може да доведе до вътрешни възпаления, проблемна кожа и автоимунни заболявания.

Маркери на качеството на хранителни добавки с колаген на прах

 Първият признак, за който трябва да следите е методът на извличане. Най-усвоимият колаген се получава при хидролиза, особено ако е извлечен от телешка суровина. Типично телешкият колаген има големи молекули с дълги пептидни връзки. При хидролизата те се скъсяват и това прави молекулата по-лека и лесно усвоима от организма.

Разбира се, важна е и суровината. За този колаген са използвани кости и стави от пасищно отглеждани животни. Така ви гарантираме, че крайният продукт е богат на аминокиселини.

Последният маркер за качество са ароматът и разтворимостта. Този продукт няма специфични аромат и вкус и е лесен за разтваряне в топли или студени течности.

Как работи

 При прием на колаген на прах тип II аминокиселините в него достигат до кръвния поток и от там до съединителните тъкани, на които са необходими. В допълнение, приемът на хранителни добавки с колаген на прах стимулира синтеза на този протеин от тялото.

100 % чист телешки колаген

Аминокиселинен състав

в 100 г колаген

в препоръчителна дневна доза / 10 г

Глицин

22500 мг

2250 мг

Пролин

12900 мг

1290 мг

Хидроксипролин

11900 мг

1190 мг

Глутаминова киселина

10000 мг

1000 мг

Аланин

8800 мг

880 мг

Аргинин

6600 мг

660 мг

Аспаргинова киселина

5700 мг

570 мг

Лизин

3600 мг

360 мг

Серин

3300 мг

330 мг

Левцин

2700 мг

270 мг

Валин

2500 мг

250 мг

Фенилаланин

2000 мг

200 мг

Треонин

1900 мг

190 мг

Хидроксилизин

1600 мг

160 мг

Изолевцин

1600 мг

160 мг

Хистидин

900 мг

90 мг

Метионин

800 мг

80 мг

Тирозин

700 мг

70 мг

5 г (3 мер.л.), сутрин на гладно и 5 г вечер, разтворени в чаша вода.

НАПИШИ
Няма отзиви