ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Трябва ли да увеличите приема на хранителни добавки с магнезий?

Магнезият играе изключително важна роля в организма и неговия недостиг е един от основните фактори за развитие на различни заболявания. С прогноза, че около 80% от всички хора нямат достатъчно количество от този жизненоважен минерал, е добра идея да се обмисли допълнителния прием на хранителни добавки и редовно да се консумират храни, богати на магнезий. За много хора магнезиевият дефицит предизвиква редица негативни симптоми, в това число: мускулни болки или спазми, лошо храносмилане, тревожност и проблеми със съня. Като цяло, магнезият е един от минералите, най-важни за здравето на всеки и неговото точно количество в организма играе положителна роля за доброто му функциониране. НУЖДАТА ОТ ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ С МАГНЕЗИЙ Недостигът на магнезий, може да доведе до значителни проблеми, като:
 • Хипертония и сърдечно-съдови заболявания;
 • Увреждане на бъбреците и черния дроб;
 • Мигрена, множествена склероза, глаукома и Алцхаймер;
 • Хранителни дефицити, включително Витамин К, Витамин В1, калций и калий;
 • Влошаване симптомите на ПМС;
 • Поведенчески нарушения и промени в настроението;
 • Безсъние и проблеми със съня;
 • Остеопороза;
 • Рецидивиращи бактериални или гъбични инфекции, дължащи се на ниски нива на азотен оксид.
 • Кариеси по зъбите;
 • Мускулна слабост и крампи;
 • Импотентност.
Защо недостигът на магнезий е толкова често срещан? Някои са основните фактори, предизвикващи този дефицит: изчерпване на важните хранителни вещества в почвата, което намалява количеството на магнезий в културите; нарушения в храносмилането, които водят до малабсорбация му, както и на други минерали в червата; употреба на антибиотици, които вредят на храносмилателния тракт до там, че той не може да се абсорбира правилно от храните. Всекидневно тялото губи магнезий чрез нормалните му функции, като движение на мускулите, дейността на сърцето и производството на хормони. Въпреки че, ние се нуждаем от по-малки количества, в сравнение с останалите ни нужди от хранителни вещества, трябва редовно да се приемат храни или добавки, за да се предотвратят симптомите на магнезиев дефицит. Нивата на магнезий в кръвта се регулират предимно от бъбреците и той се отделя чрез урината, което от своя страна показва, че при ниски стойности на важни за организма електролити, се намалява уринарната екскреция. ДЕВЕТ ОСНОВНИ ПРЕДИМСТВА НА МАГНЕ МАРИНЕ Магне Марине  е произведен от единствения по рода си натурален магнезий, извлечен от калцинирана дълбоководна морска вода, добита от недрата на северните морета. Естествена форма на магнезиев хидроксид, съдържаща минимум 35% магнезий. ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ НА МАГНЕЗИЯ:
 1. Помага за повишаване на енергийните стойности
Магнезият се използва за създаване на „енергия” в тялото, чрез активиране на аденозин трифосфат. Това означава, че без достатъчно количество от него, не може да се произведе нужната енергия и така човек се изморява по-лесно.
 1. Успокоява нервите и безпокойството
Магнезият е жизненоважен за нервната функция, като инхибиторен невротрансмитер, който проивежда „хормони на щастието”, като серотонин. Някои хормони, регулирани от него, са от решаващо значение за успокояването на мозъчната дейност.
 1. Помага при безсъние
Магнезиевите добавки, помагат да се успокои нервната функция, за да се подобри качеството на съня през нощта. Смяната на циркадните ритми, особено в зряла възраст, може да предразположат към риск от безсъние, особено при намалена консумация на храни или прием на хранителни добавки, богати на магнезий.
 1. Помага при храносмилателни проблеми
Магнезият помага да се отпуснат мускулите в храносмилателния тракт, включително чревната стена, която контролира способността на всеки един организъм да изхвърля ненужните вещества. Тъй като магнезият помага за неутрализирането на стомашната киселина и без проблемно се придвижва през червата, е естествен начин да се отървете от запека. Имайте предвид, че ако постигнете слабителен ефект при приема на добавки с магнезий, може да приемете твърде високи дози. Точното количество трябва да ви помогне при редовното изхождане и не бива да ви причинява дискомфорт или диария.
 1. Облекчава мускулните болки и спазми
Магнезият има важна роля в нервните сигнали и мускулните контракции. Когато не се приема достатъчно количество, може да се образуват мускулни спазми. Той помага мускулите да се отпускат и свиват, което от своя страна позволява движението. Освен това магнезият балансира калция в организма, което е важно, защото прекалено високи дози, могат да доведат до проблеми, свързани с мускулния контрол, включително и на сърцето. Това може да доведе до потенциални, интензивни мускулни болки, спазми, контракции и слабост.
 1. Регулира нивата на калций, калий и натрий
Заедно с останалите електролити, магнезият регулира различни биохимични реакции в организма. Той играе основна роля в транспорта на калциеви и калиеви йони през клетъчните мембрани. Това го прави жизненоважен за проводимостта на нервните импулси, мускулната контракция и нормалния сърдечен ритъм. Магнезият, работи заедно с калция, за да допринесе за структурното развитие на костите и е необходим за синтеза на ДНК, РНК и антиоксиданта - глутатион.
 1. Важен е за сърдечното здраве
Магнезият е много важен за здравето на сърцето. Най-високита му концентрация в човешкия организъм се намира в сърцето, по-точно в лявата му камера. Той работи заедно с калция, за поддържането на нормално кръвно налягане и да предотвратяването на евентуална хипертония. При дисбаланс на важни минерали, като магнезий и калций, може да се предизвика инфаркт, дължащ се на тежки мускулни спазми.
 1. Предотвратява мигрената
Поради участието на магнезия в невротрансмитерната функция и кръвообращението, той може да помогне за контрола на мигренозната болка, чрез освобождаване на намаляващи болката хормони и намаляване контракцията на кръвоносните съдове. Няколко проучвания показват, че когато страдащите от мигрена взимат добавки с магнезий, техните симптоми се подобряват.
 1. Помага за предотвратяване на остеопорозата
Магнезият е необходим за образуването на костите и им влияе, като изгражда плътна костна структура. Той балансира концентрацията на Витамин Д в кръвта. Този витамин е основен регулатор на хомеостазата на костите. Според няколко проучвания, по-висок прием на магнезий, отговаря за повишена минерална костна плътност при мъжете и жените. Изследванията, също така посочват, че жените могат да предотвратят развитието на остеопороза, чрез увеличаване приема на магнезий.

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ