ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

ТУДКА / TUDCA - 60 капсули 250мг

TUDCA (тауроурсодеоксихолиева киселина) е жлъчна киселина, която се съдържа в малки количества в общата структура на жлъчката. Използва се от хилядолетия в традиционната китайска медицина като лечебно средство за облекчаване на проблеми, свързани с храносмилането и функцията на черния дроб.

Днес, тауроурсодеоксихолиевата киселина се предлага като хранителна добавка и предоставя множество здравословни ползи за организма. Сред тях са: подпомагане на храносмилането, насърчаване на работата на черния дроб и бъбреците, поддръжка на клетките и митохондриите, както и подпомагане на зрението.

TUDCA се използва активно в областта на функционалната медицина. Тя бързо се превръща в лидер сред хранителните добавки, благодарение на своите многобройни ползи за здравето на мозъка, черния дроб, клетките и други органи.

ПРОДУКТЪТ Е НАЛИЧЕН НА СКЛАД
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.special | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product_option.name}}

ПРОДУКТЪТ ИМА

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за поръчки над 50 лв

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

преди да платиш

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

в 14 дневен срок

Производител
SKU
3800201613866
Тегло
20.70 гр
Тип продукт
капсули

ПРОДУКТЪТ Е

БЕЗ АЛЕРГЕНИ
БЕЗ ГЛУТЕН
БЕЗ МЕСО

Какво представлява TUDCA (тауроурсодеоксихолиева киселина)?

TUDCA е производно съединение на жлъчната киселина, което се намира естествено в човешкото тяло. То се образува чрез специален микробен процес, който започва с освобождаването на жлъчните соли в червата през жлъчния канал на черния дроб. В дебелото черво микробите метаболизират жлъчните соли в урсодезоксихолева киселина (UDCA), която след това се конюгира с таурин и образува TUDCA. Този процес се случва естествено и има за цел да поддържа нормалното количество жлъчни соли в организма.

Обикновено здравият човек произвежда много малки количества TUDCA, рециклирайки около 95% от жлъчните соли чрез ентерохепатална циркулация (когато жлъчката се абсорбира в червата и се връща в черния дроб). Въпреки това, някои фактори като лошата диета, намалената функция на черния дроб и определени лекарства могат да нарушат този процес.

Независимо от факта, че човек произвежда малки количества TUDCA, тази жлъчна сол играе важна роля за много телесни функции - от мозъка и функционирането на бъбреците до здравето на очите и други. Приемът на TUDCA под формата на хранителна добавка може да бъде полезен за поддържането на общото здравословно състояние на организма.


Ролята на TUDCA в човешкото тяло

TUDCA има важни функции в тялото, тъй като тя представлява жлъчна киселина. Жлъчката е сложна течност, съдържаща жлъчни киселини, които са отговорни за осъществяването на някои ключови процеси в организма. Те помагат на тялото да разгражда и усвоява мастноразтворимите витамини A, D, E и K. В допълнение, жлъчните киселини имат ролята да разграждат храната и холестерола, както и да унищожават вредните патогени, които попадат в храносмилателната система. Чрез тези процеси, жлъчката играе важна роля за елиминиране на отпадъците, намаляване на ненужния холестерол и регулиране на метаболизма.

Черният дроб е отговорен за производството на жлъчката, която се съхранява в жлъчния мехур и се изпраща в храносмилателната система през дванадесетопръстника. След това жлъчката пътува през храносмилателната система  и се връща обратно в черния дроб. Само 5% от нея се отделя, а останалата част се рециклира и се използва отново.

Този процес на рециклиране и производство на нова жлъчка е енергоемък за организма. Когато черният дроб и жлъчният мехур са претоварени, създаването на нова жлъчка става все по-трудно. Тук на помощ идват хранителни добавки като TUDCA / ТУДКА на ХЕРБАМЕДИКА. Те могат да подпомогнат този процес като доставят на организма необходимото количество тауроурсодеоксихолиева киселина.


TUDCA под формата на хранителна добавка

Тауроурсодеоксихолиевата киселина (TUDCA) не е нова хранителна добавка. Тя е известна като терапевтично средство в традиционната китайска медицина в продължение на хилядолетия. Това химично вещество е било извличано от жлъчката на мечки и се е използвало главно в лечението на чернодробни и жлъчни заболявания. В Китай лечителите прилагат TUDCA за подпомагане на детоксикацията на черния дроб, лечение на треска, облекчаване на спазми, проблеми със зрението и за подобряване на много други състояния.

В днешно време, производството на TUDCA като хранителна добавка става чрез химичен синтез, който се получава от урсодезоксихолева киселина (UDCA). Този метод позволява да се получава по-чиста и стабилна форма на TUDCA, която се използва заради нейните впечатляващи ползи за здравето.


Здравословни ползи

Жлъчните киселини изпълняват различни функции в тялото като подпомагане на храносмилането, увеличаване на усвояването на витамини и елиминиране на отпадъците. TUDCA е жлъчна киселина, която предоставя множество здравословни ползи за организма. Сред тях са:

 • Подпомага мозъчната функция - TUDCA подобрява работата на мозъка и има защитни ефекти върху него, осигурявайки невропротективна подкрепа и стабилизация на митохондриите.
 • Поддържа чувствителността към инсулин - TUDCA помага за регулиране на кръвната захар и поддържането на инсулиновата чувствителност, предотвратявайки диабет.
 • Ефект върху митохондриите и клетъчната поддръжка - ТUDCA подобрява производството на енергия и помага за клетъчното здраве, предпазвайки от хронични заболявания.
 • Поддържа генетичната експресия - TUDCA влияе на генната експресия и ДНК като подобрява степента на клетъчно оцеляване.
 • Подпомага здравето на черния дроб - TUDCA намалява чернодробните ензими и подобрява здравето на черния дроб.
 • Поддържа чревния микробиом - TUDCA регулира разнообразието от микроорганизми в червата и поддържа здравето на микробиома, намалявайки възпалителни реакции.
 • Подпомага работата на бъбреците - TUDCA поддържа здравословен възпалителен отговор в бъбреците и предотвратява минерални дисбаланси.
 • Защита срещу патогени - TUDCA поддържа здрав имунен отговор и унищожава нежелани бактерии и патогени.
 • Добро зрение - Приемът на TUDCA е свързан със защита на очите и намаляване на дисфункционалните очни клетки.
 • Подпомагане на жлъчния поток - TUDCA увеличава потока на жлъчката с до 250% и помага за храносмилането.


Как да повишим нивата на TUDCA в организма?


Човешкото тяло естествено произвежда малки количества TUDCA, но някои фактори могат да забавят този процес, включително:
 • Микробиомна дисбиоза, причинена от паразити, вредни бактерии или свръхрастеж на дрожди
 • Стрес върху черния дроб поради излишък от свободни радикали и липса на антиоксиданти в организма
 • Системни възпалителни процеси
 • Нарушена регулация на нервната система поради хроничен стрес
 • Проблеми с функцията на жлъчния мехур Хронични заболявания, засягащи черния дроб, бъбреците, мозъка и червата.

Когато черният дроб се бори да произведе достатъчно жлъчни соли, за да подпомогне храносмилането и детоксикацията на организма, приемът на хранителни добавки е препоръчителен. TUDCA / ТУДКА от ХЕРБАМЕДИКА може да предложи следните здравословни ползи:
 • Подпомагане на храносмилането, особено храносмилането на мазнини.
 • Детоксикация и подкрепа на здравето на черния дроб.
 • Поддържане на чувствителността към инсулин.
 • Защита на зрението.
 • Невропротективни ефекти за здравето на мозъка.
 • Поддържане на ключови клетъчни процеси, включително апоптоза.
 • Подкрепа на здравето на микробиома.
 • Подобряване на общото здраве на клетъчно ниво.

Произход : ЕС


Съставки в препоръчителен дневен прием от:


TUDCA
/ Tauroursodeoxycholic Acid/

1 капусла


250 мг


     2 капсули


500 мг

Помощни вещества: магнезиеви соли на мастните киселини

Алергени: не съдържа: глутен, риба, яйца, млечни продукти и соя

Препоръчителна доза за дневен прием: 1-2 капсули дневно по време или непосредствено след храна

Дневни дози: 60/30

Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и хладно място, недостъпно за деца.

Съдържа кофеин. Не се препоръчва за деца и бременни.

Няма отзиви