ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Вирал Протект - максимална защита на организма и подкрепа на имунитета

Дори изключвайки настоящото време на пандемия от коронавирус SARS-CoV-2, зимата е период, през който всички се опитваме да подобрим имунитета си. По този начин можем да осигуряваме на организма си достатъчно сили за борбата с всички вируси, с които се срещаме през този сезон. 

На пазара има безброй имуностимуланти, които по различен начин повишават способностите на тялото да се справя с болестотворните микроорганизми. Но не всеки от тях е толкова добър, колкото е необходимо. Всеобхватност на формулата, качество на вложените съставки, използвани технологии – всичко това е от значение, за да се получи наистина качествен краен продукт.

Защо организмът ни е по-податлив на вирусите през зимата

Всеизвестен факт е, че грипът и настинките са много по-често явление през зимата, а не през лятото. Това се дължи на няколко фактора, за които често не се замисляме:

 • през зимата намалява прякото ни излагане на слънце, което води до понижаване на нивата на витамин D в кръвта;
 • през студения сезон прекарваме повече време на закрито в топли помещения, които особено ако са с лоша вентилация, се превръщат в прекрасно място за разпространение на вируси и бактерии;
 • през зимата значително се ограничава достъпа ни до качествени свежи плодове и зеленчуци, от които по принцип набавяме ценните за здравето и имунната ни система витамини и хранителни вещества;
 • студеното време ни кара да търсим повече топлина и уседналост, което допринася за повече заседяване на едно място и ограничени възможности за спорт. Особено сега, със затворените фитнес и спортни зали, много хора са ограничени в това отношение и не могат да посещават обичайните си спортни занимания.

Как да изберете най-подходящият за вас имуностимулант

За да е добър един продукт насочен към подкрепа на имунитета, той трябва да е с натурален състав, и такъв, който набавя на организма всички необходими витамини, минерали и антиоксиданти в оптимални количества. 

Освен това, приемът на имуностимулантът трябва да е съобразен с различните типове хора. Например, има хора с уязвима имунна система, нуждаещи се от цялостна грижа за здравето, активно спортуващи или хора, чиято работа е свързана с тежка физическа дейност. Тези групи може да се нуждаят от различни количества витамини, минерали и електролити, според енергийните нужди, спортната активност, наличните заболявания и други фактори.

Важно е да имате предвид следните фактори при избора на такъв продукт:

 • Може ли да се приема от деца, подрастващи, възрастни
 • Какви са активните съставки
 • Съдържа ли алергени като лактоза, глутен, соя, други
 • Взаимодейства ли с други лекарства
 • Може ли да се приема при автоимунни заболявания

Как Вирал Протект осигурява максимална защита на организма и подкрепа на имунитета

Вирал Протект е натурален продукт с изключително разнообразен състав, който действа за подкрепа на имунната система чрез богатия набор от витамини, антиоксиданти и минерали, които съдържа. Всички тези съставки подсилват неспецифичната имунна система. По този начин правят организма устойчив при срещата с вирусите и бактериите. 

Освен това, Вирал Проткет е подходящ продукт за вегани и вегетарианци, благодарение на изцяло растителния си произход. В него не се съдържат яйца, мляко и други животински продукти, както и соя и рибни продукти. 

Какъв е съставът на Вирал Протект

Витамин С 

Познат още като аскорбинова киселина, Витамин С участва в значителен брой биологични процеси в нашето тяло. Той не се произвежда от нашето тяло. Затова единственият вариант да се сдобиваме с него е чрез храната или да го приемаме под формата на хранителна добавка. 

Витамин С има силно антиоксидантно действие, благодарение на което противодейства на и унищожава свободните радикали в тялото. Той е от особено значение за работата на имунната система, дава ни енергия и ни прави по-устойчиви на физическо натоварване. 

Аскорбиновата киселина подпомага метаболитните процеси в тялото. Също така играе важна роля в синтезирането на колаген и по този начин става важен участник за здравето на кръвоносната система, зъбите и костите, сухожилията и хрущялите. 

Витамин С подпомага и усвояването на желязото – още една причина, поради която е от огромно значение за имунната система. 

Храните, от които можем да набавим Витамин С, са:

 • ягоди и горски плодове;
 • цитруси;
 • киви;
 • карфиол и броколи;
 • чушки;
 • спанак.

Витамин D

Повечето хора свързват дефицита на Витамин D единствено с нарушена здравина на костите. Но той играе важна роля и във функциите на имунната система. 

Липсата на Витамин D води до повишен риск от автоимунни заболявания като системен лупус, ревматоиден артрит и други. Освен това, ниските му нива в тялото намаляват способностите на имунната система да се реагира адекватно при срещата с болестотворните организми. 

Дефицит на витамина прави човешкия организъм податлив на различни инфекции, а през зимата ни е трудно да се сдобием с оптимални количества слънчеви лъчи и да си произведем необходимия витамин Д в кожата. Поради тези причини той е още една важна съставка във формулата на продукта.

Бета-глюкан

Бета-глюканите във Вирал Протект се грижат за добрата работа на имунната система благодарение на способността си да активират макрофагите.

Това са клетки, чиято основна работа е да елиминират вирусите и бактериите, с които се среща тялото ни. 

Освен това бета-глюканите способстват и за повишаване на производството на Т-лимфоцити, които също заемат основна роля за унищожаване на вирусите. 

Бета-глюканите се извличат от гъбите и някои зърнени култури. 

Екстракт от куркума

Куркумата е с добре познато и изследвано полезно действие върху организма от векове. Тя има силно противовъзпалително действие, а също така:

 • играе роля на естествен антибиотик;
 • подобрява метаболитните процеси;
 • има антиоксидантно действие;
 • действа добре върху функцията на сърцето и черния дроб.

Кверцетин

Кверцетинът е флавоноид – антиоксидант с изключително мощно действие. 

Той спомага за справянето с оксидативния стрес, а освен това има изразено противовъзпалително, противовирусно и антиалергично действие. 

Също така се грижи за нормалната работа сърдечно-съдовата система и нормалното кръвно налягане. 

Според редица изследвания кверцетинът намалява размножаването на туморните клетки, което го прави често приложим при противоракови терапии. Освен това е показан като средство при бронхиални спазми, тъй като разширява бронхите и така подпомага дишането.

Селен

Следващата съставка във Вирал Протект е микроелементът селен. Той е познат в медицината като носител на много на брой ползи за организма. Като силен антиоксидант селенът помага на организма извеждайки свободните радикали вън от него. Той има важна роля и за нормалната работа на хормоните на щитовидната жлеза.

Медицински доказателства сочат, че селенът има противовъзпалително действие и приемът му подобрява работата на имунната система, защото стимулира образуването на антитела. Това е и една от причините да е толкова препоръчителен за прием при сегашната COVID-19 пандемия. 

Селенът активира Т-клетките и NK-клетките, чиято работа е важна при борбата с вирусите и бактериите. 

Въпреки че чрез храната трудно можем да набавим нужното количество селен за тялото ни, продуктите, в които той е наличен, са: 

 • месо;
 • риба;
 • леща;
 • яйца;
 • аспержи.

Цинк

В състава на Вирал Протект едно от основните места се пада на… цинка. Той е изключително важен за организма елемент, тъй като подпомага метаболизма и се грижи за работата на над 200 ензима.

Както селенът, така и цинкът, са препоръчителни средства за облекчаване на симптомите и подпомагане на оздравяването при активна коронавирусна инфекция. 

Цинкът участва в растежа на клетките в организма и подпомага работата както на придобития имунитет, така и на вродения. Липсата на достатъчно цинк отслабва силите на тялото в борбата с патогенни организми. 

Екстракт от броколи

Този зелен зеленчук от семейство „Кръстоцветни“ е един от най-полезните, които можем да консумираме през зимата. 

Броколите имат изключително добро детоксикиращо действие, а освен това са богати на витамините А, С и Е, които са важни за работата на имунната система. 

Макар и да не са консумирани доста често в готов вид, броколите дават заслужена заявка за състава на Вирал Протект под формата на екстракт. 

R-Алфа липоева киселина

R-Алфа липоевата киселина е мощен антиоксидант, който освен че извежда свободните радикали вън от тялото, доказано може да се бори с радиационната болест. Тази киселина се грижи глюкозата да се превръща в енергия за тялото. Също така засилва действието на другите антиоксиданти във Вирал Протект, в това число и на Витамин С. 

Н-ацетил Л-цистеин

Съединението N-Ацетил-L-цистеин е важно за метаболитните процеси и има силно изразено антиоксидантно действие. Благодарение на тези си свойства е важно за работата на имунната система. Освен това има пречистващо организма действие, дори е способно да отвежда тежките метали, токсините и канцерогенните вещества вън от тялото.

Вирал Протект, съдържайки всички тези ценни за имунната система вещества, осигурява максимална защита на организма през зимата срещу вирусите и инфекциите, включително инфекция с COVID-19. 

Свързани продукти

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ