ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Висок имунитет в 7 стъпки

Имунитет – дума, превърнала се в болната тема на зимните месеци, който може да бъде и здрава основа на щастливи дни с няколко лесни стъпки. Сигурни сме, че сте чували всички тези съвети и преди, но напомнянето никога не е излишно, особено през януари, когато замръзналите ръце и мокрите крака са ежедневие. Ето ги нашите съвети за добър имунитет.

Избягвайте захарта

Захарта има моментален негативен ефект върху дейността на имунната система. Особено важно е да прекъснете консумацията на захар, ако усещате, че се разболявате, тъй като патогените я използват като основно хранително вещество. В дългосрочен план липсата на захар в менюто може да направи чудеса за цялостното здравословно състояние. Кръвната захар се регулира, а така избягваме инсулинова резистентност, потенциални проблеми с яйчниците и храносмилането, както и мозъчна свръхактивност. Проблемът със захарта е, че тя влиза в състава на много от съвременните пакетирани храни под различни имена, така че е важно да четем етикетите внимателно и да следим за наличие на аспартам и глюкозо-фруктозен сироп.

Набавяйте си достатъчно почивка

Когато тялото е преуморено, за него е по-трудно да се бори с негативни външни фактори. Осемте часа сън на денонощие осигуряват не само бодрост и добро настроение, но и силна имунна система. Основен фактор за добрия сън е достатъчното наличие на мелатонин в тялото. Този хормон обаче, намалява с възрастта и се влияе от дейността на симпатиковата нервна система. За това с напредване на възрастта изпитваме затруднения да заспиваме, будим се често през нощта, а понякога страдаме и от безсъние. Ефективен начин да набавим на организма необходимите му нива на мелатонин е като приемаме съответната добавка. Тъй като хормонът се усвоява от тънките черва, важно условие за неговото оптимално действие е доброто състояние на чревната лигавица.

Хапвайте чесън за силен имунитет

Както бабите ни съветват често, хапвайте чесън за добро здраве през студените месеци. Той има антибактериално, антивирусно и противогъбично действие, което му отрежда почетно място в категория суперхрани. За оптимални резултати е добре да консумираме пресен чесън, тъй като активните съставки в него спират да действат до час след термичната му обработка (или стриването му на прах). Експериментаторите могат да опитат да добавят сокът на 1-2 скилидки чесън в зеленчуковия си сок, стига той да не е за закуска. Когато пресният чесън е смачкан или изстискан, това помага на тялото да усвои основната му активна съставка алицин.

Не позволявайте на стреса да управлява дните ви

Когато сме под стрес, тялото активира т.нар. „бий се или бягай” реакция. Тъй като тя изисква значителни енергийни запаси, организмът трябва да прекъсне други физиологични функции. Първата система, която се изключва при високи нива на стрес е имунната. Ето защо когато сме стресирани, вероятността да се разболеем се увеличава значително. Някои специалисти твърдят, че до 90% от всички съвременни болести се дължат на твърде високи нива на стрес. Отвъд външните фактори, които ни влияят, стресът понякога е предизвикан от различни дефицити на витамини и минерали. Особено важна роля за ниските нива на стрес играе магнезият – неговото наличие в достатъчни нива подпомага дейността на нервната система, подобрява храносмилането и костната структура и допринася за поддържането на нормална психична функция.

Движете се редовно

Когато се движим и спортуваме, подобряваме кръвообращението си, а с кръвта се движат и важни антитела, които се борят с различни патогени и вируси. Спортът помага на имунната система да върши работата си по-ефективно. От друга страна, чрез потта се освобождаваме от значително количество токсини и подобряваме цялостния си тонус. За добро здраве на ставите при редовно движение и минимизиране риска от контузии е важно да приемаме добавка, която да лубрикира ставите и да предотвратява възпалителните процеси при тях. Такава функция изпълнява FlexCode Premium.

Мийте ръцете си редовно

Този простичък хигиенен навик, който научаваме още като деца, често е пренебрегван от възрастните. Чрез ръцете си ние осъществяваме контакт с всякакви вредни бактерии и вируси. Когато мием ръцете си редовно възпрепятстваме достигането им до устната и носната кухини. Важно е обаче да не използваме антибактериален сапун, защото той унищожава естествената микрофлора на организма и изсушава кожата ненужно.

Поддържайте храносмилателната си система здрава

Стомашната микробиота може да регулира имунните отговори извън храносмилателната система и липсата на добри бактерии може да доведе до чести разболявания, както и до сериозни здравословни проблеми при хора с генетично предразположение към автоимунни заболявания. Балансът между пробиотици и патогени в стомаха лесно се влияе от полуфрабрикати, често използване на антибиотици и антибактериални измивни средства.

Около 80% от имунната система всъщност се намира в стомаха. Здравата, добре балансирана чревна флора е в основата на силния имунитет. Ето защо приемът на пробиотици не е лукс, а необходимост. Когато избирате пробиотична добавка, следете тя да има достатъчно високи нива на щамове и жизнени клетки. Pro10Bitoics е първенец и в двете категории с 10 пробиотични щама и 50 милиарда жизнени клетки във всяка капсула.

За високия имунитет е важно също и доброто ни емоционално състояние – множество проучвания демонстрират, че щастливите хора са по-здрави. Така че прекарвайте повече време в добра компания и се наслаждавайте на зимните дни. Желаем ви здраве.

Източник: mercola.com

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ