ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Витамин B12 – Акти Б12 хидроксокобаламин / Acti B12 1000-5000 mcg

Акти В12 е маслена суспензия с витамин В12. Акти В12 съдържа липозомален витамин В12 в метилирана, метаболитно активна форма. Той участва в производството на червени кръвни клетки, синтеза на ДНК, облекчаване на умората, както и в поддържането на функциите на имунната система, мозъка и нервната система.

ПРОДУКТЪТ Е ИЗЧЕРПАН - Запишете се в списъка на чакащите, за да бъдете уведомени по имейл, когато продуктът отново е наличен.
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.special | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product_option.name}}

ПРОДУКТЪТ ИМА

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за поръчки над 50 лв

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

преди да платиш

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

в 14 дневен срок

Производител
SKU
3800201613002
Тегло
200.00 гр
Тип продукт
Капки

ПРОДУКТЪТ Е

ВЕГАН

Какво е витамин Б12 хидроксокобаламин?

Кобаламин е алтернативното наименование за витамин Б12. Кобаламинът е водоразтворим витамин, който отговаря за здравето на нервната система и метаболизма. В тялото той е посредник за осъществяването на множество процеси:

  • Изграждането на червените кръвни телца.
  • Регулация на мозъчните функции: памет, концентрация, умение за учене, настроение, сън и т.н.
  • Синтеза на ДНК и РНК.
  • Производството на енергия.
  • Детоксикацията от излишния хомоцистеин.
  • И още много други.

Хидроксокобаламинът е естествена форма на витамин Б12, който се среща в месото. Веднъж попаднал в организма, хидроксокобаламинът се преобразува в метилкобаламин посредством процеса на метилиране.

Хидроксокобаламинът е изключително важен за преобразуването на хомоцистеина в метионин. 

Кой страда от дефицит на витамин Б12?

Витамин Б12 се синтезира от микроорганизми и ензими в чревната флора на всяко животно и всеки човек. Той не присъства в състава на храните с растителен произход, защото те не се нуждаят от него и не притежават нужното, за да си го произвеждат.

Проблемът при човешкия организъм е следният: днес живеем в силно стресова среда, която ни предразполага към развитието на множество хронични състояния и заболявания. Под въздействието на ежедневен стрес, алкохол, цигари, консумацията на неподходящи храни, химикали, токсини, тежки метали и др., всеки един от нас развива определен вид дефицит.

Дефицитът на витамин Б12 е най-изразен при хората, които по една или друга причина не произвеждат вътрешен фактор (интринзик фактор). Този вътрешен фактор транспортира витамин Б12 до червата и там се осъществява усвояването му. При липсата на вътрешен фактор в стомаха, тялото не може да усвои витамин Б12 и развива дефицит, който води до анемия.

Друга причина за неспособността на организма да усвоява витамин Б12 е нарушената цялост на стомашно-чревния тракт. Това е особено подчертано при болестта Целиакия – невъзможността да се преработва глутен. Ако тази болест не е открита навреме, се наблюдава заглаждане на власинките (villi), които усвояват хранителните вещества. Дори и витамин Б12 да е достигнал до червата, той не може да бъде усвоен.

Това се случва и при наличието на Синдром на пропускливите черва, алергия от трети тип, болест на Крон, раздразнени черва и други заболявания на стомашно-чревния тракт. От особена важност е състоянието на стомашно-чревната флора, която подсигурява усвояването и синтеза на витамин Б12.

Дефицит на витамин Б12 може да настъпи и при хора, които стриктно избягват консумацията на месо, млечни продукти и яйца, ако това е противопоказно за техните тела. Неподходящата за индивидуалното тяло диета е често срещано условия за развитието на дефицити.

При съмнение за дефицит на витамин Б12, обърнете се към опитен специалист, който ще Ви насрочи изследвания за установяване на дефицита.

Какво прави Acti B12 hydroxocobalamin уникален на пазара?

На първо място, формата на витамин б12 е течна, което гарантира бърза и оптимална абсорбция. До 1 час от нанасянето на интраназалните капки, организмът вече разполага с перфектните количества витамин Б12. За разлика от талбетната форма, интраназалната не съдържа помощни вещества и не натоварва черния дроб.

На второ място, интраназалната форма е най-добрата алтернатива на инжекциите с хидроксокобаламин. С Акти Б12 хидроксокобаламин Вие избягвате иглите и посещенията в лекарския кабинет.

На трето място, хидроксокобаламин е безопасна алтернатива на широкоразпространената синтетична форма на кобаламина – цианокобаламин. Хидроксокобаламин не интоксикира организма и служи по предназначение.

На четвърто място, хидроксокобаламинът се усвоява 100% за разлика от цианкобаламина, който най-често се извежда извън организма посредством пикочните пътища.


Често задавани въпроси:

Коя форма на Витамин Б12 от сайта е най-иновативна?

- Последно пуснат на пазара е продуктът с двете форми заедно - Витамин Б12 Complete, който съчетава двете форми: метилкобаламин и хидроксокобаламин.


Защо да изберете хранителните добавки на Хербамедика?

Защото ние предлагаме висококачествени хранителни добавки на достъпни цени. Нашето производство може да бъде описано само с една дума:

КАЧЕСТВО.

Ние никога не правим компромис със суровините и технологиите, които използваме. Затова и се радваме на голямо доверие.

Благодарим Ви, че винаги избирате нас!

Поръчайте Акти Б12 хидроксокобаламин и си върнете здравето!

Съставки: Сусамово масло, витамин В12 (като хидроксокобаламин HCL); сгъстител: аерозил, масло от мащерка.

Наличие на алергени: сусамово масло.

Количество на активната съставка в дневна доза (2 капки): Витамин В12 (хидроксокобаламин като HCL) 1000 mcg

Една опаковка е достатъчна за 2-месечен курс на третиране.

След отваряне на шишенцето, използвайте в рамките на 2 месеца.

Разклатете силно и енергично преди употреба. Начална доза: По една капка във всяка ноздра всеки ден, сутрин, за период от 2 седмици. Поддържаща доза: Два пъти седмично по една капка във всяка ноздра. Смръкнете силно.

Да се съхранява на хладно и сухо място, недостъпно за малки деца. При бременност, кърмене и по-високи дози да се приема след консултация с лекар. Де не се превишава препоръчителната дневна доза. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Георги Матев 2022-04-20
Б12
Уникален продукт. Течната, назална форма има много бързо и ефективно усвояване.
Гергана Г. 2020-11-20
Препоръчвам!
Ползвам продукта вече от близо година и съм много доволна. Винаги любезно отнношение при поръчка и бърза доставка. 6 точки сте!
Калина Т. 2019-10-24
Скъпа госпожо, имайте предвид, че цветът на витамин B12 е червеникав. Това са капки и няма как да се разкървави носа от тях. Моля да се информирате, преди да пишете!
Дияна Д. 2017-11-01
не съм сигурна
купих го за дете на 6.5 г, но при слагане винаги се разкървяваше носа и го спрях