ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Витамин Б12 - Акти Б12 Комплийт / Acti B12 Complete 2000-10000 mcg

В12 е един от най-важните витамини за човешкото тяло. Поради високата си водоразтворимост, той трябва да се набавя редовно през храната. Съдържа се най-вече в месото, млякото и производните им продукти.

ПРОДУКТЪТ Е ИЗЧЕРПАН - Запишете се в списъка на чакащите, за да бъдете уведомени по имейл, когато продуктът отново е наличен.
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.special | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product_option.name}}

ПРОДУКТЪТ ИМА

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за поръчки над 50 лв

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

преди да платиш

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

в 14 дневен срок

Производител
SKU
3800201612869
Тегло
50.00 гр
Тип продукт
Капки

ПРОДУКТЪТ Е

БЕЗ ГЛУТЕН
БЕЗ МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ
БЕЗ РИБНИ ПРОДУКТИ
БЕЗ ЯДКИ
БЕЗ ЯЙЦА
ВЕГАН

Поради лошото качество на храната или в следствие на спазване на специфичен режим на хранене, все повече хора страдат от дефицит на витамин B12. Липсата му може да се изразява под формата на различни симптоми. Най-често това са:

  • Анемия
  • Нарушения в нервната система
  • Нарушения в храносмилателната система
  • Умора и замаяност
  • Проблеми със зрението
  • Депресивност и апатия

При диагностицирането на дефицит на В12 веднага трябва да се започне прием на хранителна добавка. Вече знаем, че таблетките не са ефективни, защото трудно се усвояват, а инжекциите не са практично решение. Все повече хора прибягват до изпозлването на интраназален разтвор на хидроксикобаламин или метилкобаламин. Кой от двата обаче е по-доброто решение? Вече няма нужда да избирате.

Акти B12 Complete съчетава двете основни форми на витамин В12 – метилкобаламин и хидроксокобаламин. Тази нова формула осигурява максимално усвояване и всички здравословни ползи от приема на двете разновидности в един продукт.

Каква е разликата между метилкобаламин и хидроксокобаламин

Метил- и хидроксокобаламин са естествени форми на кобаламин (витамин В12). В сравнение с традиционните добавки под формата на цианокобаламин (синтезиран по изкуствен път), те се усвояват значително по-лесно и имат благотворно влияение върху организма. Формата метилкобаламин е ключова в синтеза на фолиева киселина и SAM-e (S- аденозилметионин). Поради тази причина се справя успешно със симптоми като анемия, честа смяна на настроението и лоша концентрация. Метилкобаламинът се грижи за доброто здраве на нервната система и предотвратява генетични грешки при клетъчното делене.

Хидроксокобалимнът, от своя страна, се закрепя за клетките и циркулира в кръвния поток по-дълго време. Това го прави формата на витамин B12 с най-дълга усвояемост от организма. Той има още едно ценно качество – извежда цианида от тялото. Както знаем, насищането на организма с цианид може да е смъртоносно. Хидроксокобаламинът успешно детоксикира тялото от токсичното вещество, както и от други вредни съединиения, които се срещат в храните и въздуха.

За да ви гарантираме най-бърза и ефективна усвояемост на важния витамин, ние събрахме двете форми на В12. Уникалната формула на Акти B12 Complete 2000 осигурява 2000 mcg витамин B12 (като метилкобаламин и хидроксокобаламин) в дневна доза от 2 капки. Това се равнява на 40 000% от референтното количество за дневен прием.

Акти B12 Complete 10 000

Нарастващ процент от хора започват да се интересуват от витамин В12 и неговия дефицит. Този водноразтворим витамин е ключов за множество процеси в човешкото тяло - от вътреутробния период до зряла възраст. Знаем, че най-добрият начин за набавяне на В12 е през храната, най-вече месо, мляко, месни и млечни продукти. Въпреки това, дефицитът на витамин B12 в съвремието ни е изключително често срещан. Ето защо все повече хора прибягват до използването на хранителни добавки.

Интраназалната формула е най-лесна за усвояване и използване, в сравнение с таблетките и инжекциите, но тя също се среща в две разновидности – метилкобаламин и хидроксокобаламин. Коя от двете да изберете? Няма нужда да взимате това сложно решение. Акти В12 Complete 10 000 съчетава здравословните ползи и от двете форми на витамина, като запазва достъпния за използване вариант на назален спрей.

Метил- и хидроксокобаламин са две естествени форми на витамин B12, които доказано се усвояват от организма в рамките на час. Разликите между двете съединиения са няколко. Метилкобаламинът е известен с това, че участва в реактивирането на фолиева киселина, която е важна за вътреутробното развитие и здравето на нервната система като цяло. Тази разновидност на В12 подпомага синтеза на S- аденозилметионин, чието наличие е важно за емоционалното и ментално здраве.

Хидроксокобаламинът, от своя страна, се слави със способността си да се прикрепя към клетките и така да циркулира в кръвния поток за дълги периоди от време. Той е естествено детоксикиращо средство и е един от малкото начини да изчистите организма си от цианид. Двете форми на витамин B12 са важни за цялостното здраве и успешно третират дефицит на В12 и свързани с него симптоми – лошо храносмилане, липса  на коцентрация, проблеми с нервната система, депресивност и други.

Формулата на Акти B12 Complete 10 000 съдържа 5000 mcg метилкобаламин и 5000 mcg хидроксокобаламин в дневна доза от 2 капки и осигурява на тялото цели 200 000% от референтното количество за дневен прием на витамин В12.


Често задавани въпроси:

Коя форма на Витамин Б12 от сайта е най-иновативна?

- Последно пуснат на пазара е продуктът с двете форми заедно - Витамин Б12 Complete, който съчетава двете форми: метилкобаламин и хидроксокобаламин.

Съставки: Сусамово масло, витамин В12 (като хидроксокобаламин HCL и метилкобаламин); сгъстител: аерозил, масло от мащерка.

Наличие на алергени: сусамово масло.

Количество на активната съставка в дневна доза (2 капки) за Acti B12 Complete 2000: Витамин В12 (хидроксокобаламин като HCL) 1000 mcg и метилкобаламин 1000 mcg

Количество на активната съставка в дневна доза (2 капки) за Acti B12 Complete 10 000: Витамин В12 (хидроксокобаламин като HCL) 5000 mcg и метилкобаламин 5000 mcg

Една опаковка е достатъчна за 2-месечен курс на третиране.

След отваряне на шишенцето, използвайте в рамките на 2 месеца.

Разклатете силно и енергично преди употреба. Начална доза: По една капка във всяка ноздра всеки ден, сутрин, за период от 2 седмици. Поддържаща доза: Два пъти седмично по една капка във всяка ноздра. Смръкнете силно.

Да се съхранява на хладно и сухо място, недостъпно за малки деца. При бременност, кърмене и по-високи дози да се приема след консултация с лекар. Де не се превишава препоръчителната дневна доза. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Няма отзиви