ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Витамин Б12 - Акти Б12 метилкобаламин / Acti B12 methylcobalamin 5000 mcg

Акти В12 е маслена суспензия на витамин В12. Акти В12 съдържа липозомален витамин В12 в метилирана, метаболитно активна форма. Той участва в производството на червени кръвни клетки, синтеза на ДНК, облекчаване на умората, както и в поддържането на функциите на имунната система, мозъка и нервната система.


Симптоми:

Виене на свят, Диария, Изтръпвания на крайниците, Отслабване на паметта, Умора

ПРОДУКТЪТ Е ИЗЧЕРПАН - Запишете се в списъка на чакащите, за да бъдете уведомени по имейл, когато продуктът отново е наличен.
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.special | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product_option.name}}

ПРОДУКТЪТ ИМА

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за поръчки над 50 лв

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

преди да платиш

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

в 14 дневен срок

Производител
SKU
3800201612630
Тегло
0.20 кг
Тип продукт
Капки

Какво е Витамин Б12?

Витамин Б12 е водоразтворим витамин от група Б, който се складира в черния дроб. От него организмът се нуждае в микроскопични количества. Въпреки това, днес дефицитът на витамин Б12 е широко разпространен. Най-засегнати са хората, които не консумират животински продукти и особено месо. От дефицит на витамин Б12 страдат и хора, които имат разстроена чревна флора, която не им позволява да синтезират витамина посредством бактерии и ензими.

Витамин Б12 се синтезира от всеки човешки и животински организъм. Растенията не притежават ензимите и микроорганизмите, които участват в този синтез. Въпреки че всеки има способността да произвежда витамин Б12, под въздействието на прекомерен стрес, неправилно хранене и заболявания (особено стомашно-чревни), организмът губи тази способност. При това положение е важен приемът на хранителни добавки с висококачествена форма на витамин Б12.

Какви са симптомите на дефицит на витамин Б12?

Най-често те се свързват с развитието на анемия, която води до спад на енергийните нива и нарушение в метаболизма. Симптомите, които съпътстват дефицита на Витамин Б12 са:

 • Чувство на преумора и отпадналост
 • Затруднено дишане
 • Замаяност
 • Загуба на тегло
 • Нарушена памет
 • Лоша концентрация
 • Изтръпване и слабост в краката
 • Нервност
 • Раздразнение
 • Депресивни състояния и тревожност

Симптомите при дефицит на витамин Б12 не се появяват в момента на недостиг. Състоянието се развива във времето и появата на симптомите е признак за отдавна съществуващ дефицит. Също така симптоматиката може да се препокрива с тази на друга заболяване, за което знаете.

При съмнение за дефицит на витамин Б12, обърнете се към опитен специалист, който ще Ви назначи подходящи изследвания. С тях ще установите дали наистина имате дефицит на витамин Б12.

Какво прави Acti B12 methylcobalamin различен от всички останали форми на пазара?

Акти Б12 метилкобаламин е маслена суспензия на витамин Б12. Метилкобаламин е една от формите на витамин Б12, която е абсолютно натурална и разпознаваема от човешкия организъм. Тази форма на витамин Б12 има две големи въздействия върху мозъчната функция:

 • Намалява нивата на хомоцистеина в мозъка и кръвта. Увеличените нива на хомоцистеин се свързва със запушването на кръвоносните съдове
 • Подобрява функционалността на нервите и възстановява нервните клетки

Метилкобаламинът помага на вътрешния фактор да се свърже с дебелото черво по оптимален начин и така предотвратява анемичните състояния. Също така повишава концентрацията на съединението S-аденозил-L-метионин (SAMe), което повлиява положително мозъчната функция и действа като натурален антидепресант.

Метилкобаламинът засилва имунитета чрез множество различни системи в тялото и предотвратява клетъчното застаряване. Редовната му концентрация:

 • Засилва концентрацията
 • Подобрява паметта
 • Подобрява съня
 • Успокоява симптомите при астма и алергии
 • Подобрява настроението и облекчава стреса
 • Предотвратява развитието на заболявания, свързани с паметта (деменция, алцхаймер) и трайни увреждания на нервната система

Акти Б12 е интраназална форма на витамин Б12, която осигурява максимално бързо и пълноценно усвояване на витамина. За разлика от цианкобаламина, метилкобаламинът не е синтетична форма и не предизвиква интоксикация.


Често задавани въпроси:

Коя форма на Витамин Б12 от сайта е най-иновативна?

- Последно пуснат на пазара е продуктът с двете форми заедно - Витамин Б12 Complete, който съчетава двете форми: метилкобаламин и хидроксокобаламин.

Защо да изберете хранителните добавки на Хербамедика?

Защото ние държим да произвеждаме и дистрибутираме само най-качествените хранителни добавки, които доказано подобряват здравето. Ние знаем колко е важно за Вас да получавате качество на добри цени, затова се стараем всеки ден да оптимизираме нашето производство, но никога за сметка на качеството.

С нас получавате безплатни доставки при покупки над 50 лв, коректно и отзивчиво отношение, бързо изпълнение на поръчките.

Поръчайте Акти Б12 метилкобаламин и зарадвайте своите червени кръвни телца!

Сусамово масло, витамин В12 (като метилкобаламин); сгъстител: аерозил; антиоксидант: витамин Е, стабилизатор: масло от мащерка.

Наличие на алергени: сусамово масло.

Количество на активната съставка в дневна доза (2 капки): Витамин В12 (метилкобаламин) 1000 mcg

Една опаковка е достатъчна за 2-месечен курс на третиране.

След отваряне на шишенцето, използвайте в рамките на 2 месеца.

Разклатете силно и енергично преди употреба.

Начална доза: По една капка във всяка ноздра всеки ден, сутрин, за период от 2 седмици.

Поддържаща доза: Два пъти седмично по една капка във всяка ноздра. Смръкнете силно.

Да се съхранява на хладно и сухо място, недостъпно за малки деца. При бременност, кърмене и по-високи дози да се приема след консултация с лекар. Де не се превишава препоръчителната дневна доза. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене

Йоана 2021-05-30
Б12
Ползвам втора опаковка от продукта Акти Б12. Имах проблеми с паметта и съня дълго време. След като стана ясно, че нивото на Б12 в организма ми е много ниско закупих капките. Сега се чувствам прекрасно! Препоръчвам този продукт на всеки!
Татяна Петкова 2021-02-06
работи!
Двете ми дъщери и аз имаме недостиг на витамин В12. Първоначално използвахме таблетки за смучене, но след 3 месеца употреба почти нямаше ефект. Взехме си след това капките и сме много доволни, за 1-2 месеца стойностите се върнаха в нормалните здравословни граници.
Стефка П. 2019-02-14
Много съм доволна!
Продуктът определено работи! Моят витБ12 беше 167, след използван един такъв флакон за около месец и половина , сега Б12 ми е 606 !!!
Димитрина Т. 2019-01-31
прилагам ги на детето си
прилагам ги на детето си не ми допада тази форма на опаковка след като са капки очаквах че ще са с капкомер, а така не съм сигурна, че давам точната доза
Христина И. 2018-03-06
Христина
Христина