ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Време е да покажем повече кожа – нека е красива

Целулитът е деликатна тема и самото му съществуване се приема с неохота от повечето жени. Истината е, че почти всяка жена може да има целулит в даден момент от своя живот, тъй като той засяга всяка възраст, форма и размер. Няма значение дали си слаба или закръглена, целулит могат да имат както тези, които се заседяват на дивана вкъщи, така и жените, които прекарват всеки ден на пътеката във фитнес залата.

Целулитът не е нищо повече от токсини, складирани между епидермиса на кожата и мускулите под формата на мастни клетки. Той не е нито някаква специална мазнина, нито болест или деформация на тялото, както някои може би си мислят. Въпреки това той си остава враг номер едно за повечето жени, които си мислят, че те са единствените с целулит, а всички други са надарени с опъната, гладка и еластична кожа. Затова те се опитват да го премахнат чрез различни процедури, от антицелулитни масажи до екстремности като изсмукване на кожата или изгаряне на мастните клетки.

Според нас обаче първата стъпка към справянето с проблема целулит е да си изградим здравословни навици, така че да не приемаме токсините, които го причиняват. Това може да бъде както хранителна алергия (особено такава към глутен или лактозата в млечните продукти), така и всякакви преработени храни, подложени на термична обработка мазнини (пържени картофи, бързи закуски и пр.) и изобщо всяка нездравословна и небалансирана с нашите нужди от макро и микролементи диета. Нарушеният режим на сън, стресът, липсата на физическа активност и дехидратацията също могат да бъдат причина за натрупването на токсини и не е изненада, че около 80-90% от жените в днешен ден страдат от целулит, акне и други кожни проблеми, причинени от токсемия в следствие на нездравословен начин на живот.

И тъй като целулитът е напълно нормална реакция на тялото срещу този стрес и натрупване на токсини, начините за неговото елиминиране могат да бъдат също напълно естествени, нормални и безопасни.

Пийте вода с лимон след ставане от сън и алкализирайте своя организъм

Алкалната диета спомага за детоксикацията на организма и поддържането на оптимален баланс в нашето тяло.

Пийте достатъчно количество вода и избягвайте дехидратирането

Доброто хидратиране е ключово за хормоналния ни баланс и равномерната обмяна на веществата.

Правете повече кардио упражнения и не се страхувайте от потенето

Физическата активност и особено кардиото, сауната и всичко, което ни кара да се потим ни помага да изхвърлим всички натрупани токсини.

Яжте цели, непреработени и по възможност органични растителни храни

Елиминирайте пържените храни, консервантите и подобрителите в храната, намалете месото, млечните продукти и повечето мазнини от своята диета. Яжте повече богати на фибри, нишесте и сложни въглехидрати храни като плодове, зеленчуци и зърнени.

Пробвайте различни детоксикиращи процедури

Всякакви детоксикиращи процедури в DeTox Center могат да окажат ефект не само върху цялостното ви здраве, но и да ви отърват от неприятни странични ефекти на токсемията като целулита. Специално срещу целулита се прилагат процедури като обвивания, маски и хидротерапия.

Антицелулитни масажи

Антицелулитните масажи могат да бъдат провеждани както в професионални центрове чрез апаратен, вакумен и ръчен масаж от специалист, така и вкъщи, когато имаме или познаваме някого с необходимите знания и умения. В домашните антицелулитни масажи се използва предимно морска сол и други евтини и достъпни средства за третиране на портокаловата кожа.

Натурална козметика

Все по-достъпни и разпространени стават и натуралните козметични масла и кремове против целулит. Повечето от тях са на основата на водорасли и различни билки. Маслото от риган в комбинация с хидратиращ крем може моментално да окаже благотворно влияние срещу целулита. Сред най-използваните домашни методи пък е утайката от кафе.

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ