ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Време е за отслабване с Форслийн/Forslean - ефективно средство за вталяване

С наближаването на лятото темата за отслабването отново става изключително актуална. Всъщност тя никога не излиза от мода и постоянно бива обогатявана с нови знания, хранителни режими и диети. Въпрос на лична гледна точка е дали ще вярвате сляпо в една строга диета или ще я спазвате по свои гъвкави правила, за да приспособите към индивидуалните си особености. Все пак една диета трябва да е съобразена с навиците, хормоналното състояние, наличието на заболявания и физическата активност, за да даде оптимален ефект. 

Всички сме чували за гарциния камбоджа, хром пиколинат, джинджифил, зелен чай, сена, невен и други дарове на природата, подпомагащи отслабването и детоксикацията. Но днес ще изследваме едно не толкова известно помощно средство, което може да ви подкрепи в усилията за намаляване на сантиметрите. Това е Форслийн, който съдържа екстракт от растението Колеус форсколии, Гарциния камбоджа и екстракт от Черен пипер.

Какво е форсколин

Срещали ли сте някога досега думата „форсколин“? Форсколинът подпомага изгарянето на енергия и мастни клетки в организма. По този начин се намалява теглото, обиколните на талия, ханш и бедра, стимулират се по-добрата естествена детоксикация и изхвърлянето на токсините.

Извлечен от растението Coleus forskohlii (алтернативно известен като Plectranthus barbatus), форсколинът е химично съединение, което се използва от векове в различни форми на природната медицина. Може да срещнете и други наименования като индийски колеус, борфорзин, колеус и други, но най-често се използва „форсколин“.

Любопитен поглед към историята на употреба на форсколина разкрива, че той се използва в Бразилия, Източна и Централна Африка, Индия и други азиатски страни. Често се казва, че Coleus forskohlii е важна част от аюрведичната медицина – хилядолетна лечебна холистична медицина, която се фокусира върху хармонията и здравето на цялото тяло.

Според Аюрведа и други традиционни медицински системи ползите от форсколин включват способността му да помага за лечение на сърдечно-съдови проблеми, храносмилателни смущения, кожни заболявания (екзема и псориазис), инфекции на пикочните пътища, астма и други.

Освен за тези цели, форсколинът може да се използва и в нови активно проучвани области на полезност. Съвсем наскоро в научни изследвания беше установена друга негова важна роля - той има способност да активира натрупването на cAMP.

CAMP (известен също като цикличен аденозин монофосфат) е важен нуклеотид, който има участие в множество биологични процеси. Той играе ролята на вторичен пратеник, отговорен за подпомагането на клетките да обработват съобщенията от различни „първични пратеници“, като ендорфини, адреналин, серотонин и други хормони и невротрансмитери. Първичните пратеници започват клетъчни процеси, а след това вторичните пратеници действат като „преводачи“ за клетъчните процеси в тялото. 

Активирането на сАМР е важно, тъй като сАМР спомага за регулиране на метаболизма на кръвната захар и мазнините и именно това е един от механизмите, чрез които форсколинът подпомага редукцията на теглото.

Още ползи за здравето на форсколина

Помага за управление на теглото при хора с наднормено тегло / затлъстяване

Форсколинът показва обещаващи резултати в способността си да предотвратява наддаването на тегло при хора с наднормено тегло или затлъстяване. Ако се приема като добавка заедно със здравословен избор на храна и напитки, може да се използва за ефективно управление на теглото. Няколко проучвания, които разглеждат ефекта на форсколина в този аспект, са:

Evaluation of the efficacy of a topical cosmetic slimming product combining tetrahydroxypropyl ethylenediamine, caffeine, carnitine, forskolin and retinol, In vitro, ex vivo and in vivo studies

Body composition and hormonal adaptations associated with forskolin consumption in overweight and obese men

Effects of Coleus Forskohlii Supplementation on Body Composition and Hematological Profiles in Mildly Overweight Women

Може да бъде ефективно средство като част от натурално лечение на рак

Форсколин активира протеинова фосфатаза 2 (PP2A), ензим, който причинява бързи темпове на клетъчно делене. Проучване от 2011 г. на University of Madrid установява, че активирането на ензима PP2A на форсколин има антитуморни ефекти върху ректални тумори, като спира растежа им. Резултатите от това проучване показват, че в зависимост от вида рак на ректума, който пациентът има, форсколинът може да има положителни ефекти върху забавянето или спирането на растежа на тумори.

В някои други случаи форсколинът може да предизвика апоптоза - клетъчна смърт при ракови заболявания на кръвта. Повече информация тук: The natural compound forskolin synergizes with dexamethasone to induce cell death in myeloma cells via BIM

Помага за намаляване на високото кръвно налягане

Едно от най-древните приложения на форсколина е за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания, като хипертония. Изследване, направено в Индия през 2011г. установява, че екстрактът от Coleus forskohlii ефективно намалява кръвното налягане при повече от 75% от изследваните пациенти. 

Форсколинът не е чудо и не го представяме като такова в никакъв случай. Никоя добавка не може да направи това, на което е способна човешката воля. А именно волята ще ви помогне в контрола на храненето и редовните физически занимания. Добавките трябва да бъдат допълнение към балансиран хранителен и спортен режим, а когато искате да загубите повече мазнини и да намалите обиколките, форсколинът може да ви помогне. За още по-добра ефективност е съчетан с Гарциния Камбоджа в продукта „Форслийн“.

Гарциния Камбоджа съдържа големи количества хидроксилимонена киселина (HCA) - активната съставка, за която се смята, че е отговорна за повечето от нейните ползи за отслабване. Тя може да допринесе за потискане на апетита и по-добро изгаряне на мазнини, но трябва да се приема с повишено внимание при хора с храносмилателни проблеми или хронично главоболие.

Форслийн действа, като допринася за промяна на съотношението между чиста мускулна маса и мастни натрупвания. Подобряват се метаболитните процеси, изгарянето на мазнини и се запазва мускулната тъкан. Така ще имате добре оформена фигура, която няма да изгуби стегнатия си вид поради загуба на мускулна тъкан, а ще се освободите само от мазнините, които ви карат да се страхувате от кантара.

За едно по-добро и „леко“ лято ви препоръчваме Форслийн – регистрирана търговска марка на Sabinsa Corporation и единственият продукт с форсколин защитен с няколко патента.

Използвани ресурси

  1. Roure R, Oddos T, Rossi A, Vial F, Bertin C. Evaluation of the efficacy of a topical cosmetic slimming product combining tetrahydroxypropyl ethylenediamine, caffeine, carnitine, forskolin and retinol, In vitro, ex vivo and in vivo studies. Int J Cosmet Sci. 2011 Dec;33(6):519-26. doi: 10.1111/j.1468-2494.2011.00665.x. Epub 2011 May 13. PMID: 21564138.
  2. Godard MP, Johnson BA, Richmond SR. Body composition and hormonal adaptations associated with forskolin consumption in overweight and obese men. Obes Res. 2005 Aug;13(8):1335-43. doi: 10.1038/oby.2005.162. PMID: 16129715.
  3. Henderson S, Magu B, Rasmussen C, et al. Effects of coleus forskohlii supplementation on body composition and hematological profiles in mildly overweight women. J Int Soc Sports Nutr. 2005;2(2):54-62. Published 2005 Dec 9. doi:10.1186/1550-2783-2-2-54

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ