ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Всичко, от което се нуждае вашето дете - Coxamin Kinder мултиминерален комплекс

Децата, също като нас, често имат забързан начин на живот; освен училището, те са част от извънкласни дейности през целия ден, а защо не и спортни активности? Всичко това може да повлияе на свободното време за хранене и необходимостта от минимум три хранения на ден, които да бъдат наистина пълноценни и достатъчни за детето. В някои случаи и добавки като Coxamin Kinder може да допълнят здравословното хранене, доставяйки палитра от най-важните минерали за детето.

Децата се нуждаят от своите хранителни вещества

Повечето родители знаят, че децата се нуждаят от витамини и минерали, за да растат здрави, активни и предпазени от разболяване. Но не е лесно да се запомни точно какви хранителни вещества и колко от тях са подходящи на всяка различна възраст.

Като родител, познаването на витамините и минералите е едно задължително умение, което ще ви помогне да осигурите на децата си най-доброто. Но дори да познавате всички елементи от А до Я, децата невинаги са в настроение за хранене, обяснения и преговори, а вие знаете, че трябва да се погрижите за изхранването им въпреки това.

На първо място, този процес може да се улесни и разнообрази, като предлагате нови и интересни храни на детето. Започнете с такива, които вече се харесват и възприемат добре, предложете сходни на вид или вкус, храни от едно семейство или пък изненадайте малкия човек с нещо коренно различно.

А какво толкова всъщност правят витамините и минералите? Ежедневно човешкото тяло обновява кожата, мускулите и костите си. То произвежда богата на червени кръвни клетки кръв, която пренася хранителни вещества и кислород към отдалечени места. Също така изпраща нервни сигнали, преминаващи през хиляди километри разстояние в мозъка и тялото.

Тялото самостоятелно формулира химически посланици - хормоните, които се движат от един орган в друг, давайки инструкции, които помагат да се поддържат множество различни функции.

И за да се случва всичко това, тялото изисква своето гориво, но не говорим веднага за глюкоза. Под това „гориво“ се имат предвид най-малко 30 витамина, минерала и диетични компоненти, от които се нуждае всеки човек. Има някои от тях, които не могат да се произвеждат самостоятелно в достатъчни количества или не се съхраняват и необходимостта от външни източници за тях е ежедневна.

Витамините и минералите се считат за основни хранителни вещества, тъй като действат съгласувано, те изпълняват стотици роли в тялото. Те обуславят здравината на костите, помагат за лекуване и зарастване на рани и укрепват имунната система. Благодарение на витамините и минералите, храната се превръща в енергия и тялото може да се възстанови от клетъчни увреждания.

Да си припомняте регулярно кои витамини и минерали са нужни за вас, мъжа ви, детето и кучето, може да бъде истинско предизвикателство. Прочитайки различни материали по темата, ще установите, че в повечето случаи буквичките се припокриват, когато става дума за деца. Най-често в списъка са Витамин А, В, C, D, K, минералите калций, магнезий, цинк, желязо и още няколко.

Микроелементи с важна роля в организма

Витамините и минералите често се наричат ​​микроелементи, защото организмът се нуждае само от малки количества от тях, за да постигне оптимум.

И все пак, липсата на дори тези малки количества на практика гарантира някаква форма на разболяване. Ето няколко примера за заболявания, които могат да възникнат от недостатъци на витамините:

 • Скорбут - липсата на пресни плодове или зеленчуци - основните източници на витамин С, причинява кървящи венци и отпадналост. Това са типичните симптоми на скорбут;
 • Слепота - в някои изоставащи страни хората може да ослепеят от недостиг на витамин А;
 • Рахит - недостигът на витамин D може да предизвика рахит - състояние, характеризиращо се с меки, слаби кости, които могат да доведат до деформации на скелета. 

Липсата на някои от тези вещества може да не е очевидна, но след известно време тя би предизвикала появата на различни симптоми. Това налага да се попълнят дефицитите на различни елементи, а за да се установи в какви граници са налични, се провеждат лабораторни изследвания.

Въпреки че повечето деца, които имат здравословен начин на хранене, не се нуждаят от добавки с витамини, някои специфични обстоятелства могат да променят това.

Някои витамини и минерални добавки могат да са от полза за деца, които са изложени на риск от дефицит, като например:

 • Деца, които не консумират месо и месни продуктил
 • Деца, които имат състояние, нарушаващо абсорбцията на или увеличаващо необходимостта от хранителни вещества, като например целиакия, рак или възпалително заболяване на червата;
 • Деца, които са претърпели операция, тежко заболяване или поредица от чести боледувания;
 • Деца, които са изключително претенциозни по отношение на това с какво се хранят.

По-специално, децата, които ядат основно растителна храна, могат да бъдат изложени на риск от недостиг на калций, желязо, цинк и витамини В12 и D. Въпреки това не е проблем детето да получи всички необходими микроелементи, ако родителите включат обогатени храни с витамини и минерали или предпочетат хранителна добавка.

Такава добавка е Coxamin Kinder – предназначена за подрастващия детски организъм и доставяща мултиминерален комплекс с високо съдържание на калций, магнезий, желязо и още елементи.

Защо Coxamin Kinder

Coxamin Kinder е натурален мултиминерален комплекс от микроелементи, надхвърлящи 70 броя общо. Продуктът е изцяло на растителна основа и се получава от калцифицирани червени водорасли, наречени Lithothamnion Calcareum. Тези водорасли растат в някои части на Ирландия и Исландия, а жизненият им цикъл продължава около 5 години.

Коксамин Киндер се различава от други продукти със своята пореста структура, като съдържа около 15% елементен калций и други необходими минерали. Като акцент в Coxamin Kinder могат да се посочи съдържанието на калций, магнезий, мед, селен, цинк и много други. Пълният списък на елементите ще намерите в секция „Съдържание“ в описанието на продукта.

Специално за калция в добавката е важно да уточним, че той се усвоява с 20% по-ефективно в сравнение с калция от млечните продукти. Неговото усвояване е оптимално, когато са налице достатъчни количества магнезий. Тези два елемента са от изключителна важност за здравина на скелета, а витамин Д допълнително улеснява абсорбцията на калция в организма.

Както в детска, така и в юношеска възраст, необходимостта от калций е голяма. Тя е обусловена от бързия растеж на костите и скелетно-мускулните структури, а след преминаване на тези периоди нуждите от калций намаляват в известна степен. Този минерал може да се набави от млечни продукти, риба, някои зеленолистни зеленчуци, но ако детето не яде тези храни, то Коксамин Киндер е възможно решение на проблема.

Състав и предимства на Coxamin Kinder

Другите елементи, които влизат в състава на Coxamin Kinder, също имат своя принос за изграждане на силна имунна система и устойчив скелет. И не само – магнезият например има роля за оптимална мозъчна дейност, регулиране на съня и имунната защита.

Желязото е друг важен микроелемент, който е от фундаментално значение за децата. Той участва в изграждане на хемоглобина в еритроцитите, както и в дейността на множество ензими. Когато количествата от него са ниски, може да се стигне до известен дефицит на желязо, а ако той стане по-голям – и до желязодефицитна анемия.

По принцип този вид анемия е най-често срещана сред децата и може да се дължи на небалансирано хранене, по-ранно отбиване от необходимото и други фактори. Ако кожата на детето е по-бледа, то е раздразнително и се изпотява обилно, то липсата на желязо явно е станала по-голяма и е задължително да попълните дефицита.

Фосфорът в Коксамин Киндер служи за растежа и развитието на меките тъкани в детското тяло. Той участва и в производството на енергия, а липсата му може да доведе до костни и мускулни увреждания, както и до забавен растеж.

Необходимо е да посочим, че при малките деца трябва да се спазва определено съотношение на калциевото съдържание спрямо това на фосфора. Калцият трябва да е в по-големи количества от фосфора, като това правило е спазено при изработване формулата на Coxamin Kinder.

И не на последно място, идва ред на Витамин Д. Слънчевият витамин има отношение за изграждането на здрави кости както при деца, така и при възрастни. Благодарение на него фосфорът и калцият достигат до крайните си точки, за да помогнат за израстване на костите.

Биоактивният мултиминерален комплекс Coxamin Kinder определено има своите преимущества като продукт, предназначен за деца. Нека отбележим няколко от тях:

 • Продуктът е изцяло натурален, а получените от водораслите елементи са в точно същото съотношение като това в човешката кръвна плазма;
 • Има различна и уникална пореста структура, а не тебеширена;
 • Калцият в добавката се разделя на три форми – калцит, арагонит и ватерит;
 • Елементите в Коксамин Киндер са над 70 на брой в оптимални количества;
 • Цената е изключителна и достъпна за всяко българско семейство.

Тъй като тялото не може естествено да произведе всички необходими витамини и минерали, важно е да се осигурят от храната или чрез подходяща хранителна добавка. Оставяме избора във ваши ръце, а допълнително може да разгледате и другите продукти от серия „Коксамин“.

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ