ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Втора национална конференция по остеопороза и остеоартроза. Боровец 18-20.11.2010 г.

Втора национална конференция по остеопороза и остеоартроза.

Боровец 18-20.11.2010 г.

За втори пореден път Българското медицинско дружество по остеопороза и остеоартроза събра в тридневен форум големите имена на българската медицина  свързани с тази проблематика. Разискваха се новостите в превенциата и лечението на тези заболявания. Бяха изнесени стряскащи статистически данни за разпространението, медико-социалните и икономически проблеми. Разискваха се последните тенденции в  диагностиката, както и нови терапевтични аспекти.

През втория ден бе разгледана  темата „Остеоартрозата и хранителните добавки – възможности и реалност”. Бяха изнесени доклади за изледвания на хранителни добавки и тяхната ефективност при различни степени на ОА. Като цяло участници и лектори се обединиха около мнението, че хранителните добавки имат своето място в превенция и лечение на ниска до средна степен на ОА. Особен интерес предизвика представянето на Флекс Код. Високи оценки получи факта че е едиствения продукт на пазара с най-високи терапевтични дози на доказали своята ефективност и признати от гилдията активни вещества , като глюкозамин, хондроитин, МСМ и нискомолекулна хиалуронова киселина. Много лекари споделиха личния си положителен опит при работа с Флекс Код, като особено се акцентира на факта, че този продукт е единствената алтернатива за пациентите преди да се прибегне към вътреставно инжектиране.

Интересни бяха и лекциите свързани с проблематиката Остеопороза. Това значимо заболяване , за което в България се говори от не повече от 10г. се превръща в епидемия от световен мащаб. Бе представен и филма на Проф. Коларов – „В късната есен” в който се чуха мнения на много специалисти по остеопороза.

„Заговорили се за остеопороза неизменно се стига и до Коксамин” – до този факт с усмивка на лицето стигнаха и лекари, които вече втора година работят с препарата. „Положителната клиничната практика в това отношение е доста солидна и се радваме, че доверихме здравето на нашите пациенти в ръцете на Коксамин” .  В монотерапия или в комбинация с други продукти (Бонвива, Фозаванс) резултатите потвърждават изводите от многобройните изследвания, че Коксамин е ефикасен, натурален продукт в борбата с остеопорозата и остеопенията. Бяха представени и последните попълнения от семейството на Коксамин, а именно Коксамин Магне (увеличено съдържание на магнезий) и Коксамин Киндер (разтворима форма за деца).

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ