ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за поръчки над 50 лв

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

преди да платиш

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

в 14 дневен срок

ФИЛТЪР
Производители

Акне

Показване от 1 до 30 от общо 41 (2 страници)

ОПИСАНИЕ

Поне 90 % от 11-24 годишните се сдобиват с акне в някаква степен. Това е и една от основните причини за ниско самочувствие сред тийнейджърите.

Но това не е проблем, присъщ само за тях. Пъпки, комедони и зачервявания се срещат при жени и мъже дори на зряла възраст по лицето, шията, деколтето и гърба.

Когато са налице хормонални промени в организма това може да доведе до повишено омазняване на кожата и поява на акне. Много жени правят грешката да се опитват да прикрият акнето с грим, което допълнително запушва порите на кожата и влошава състоянието ѝ.

Акнето може да бъде леко, средно тежко и тежко, като има няколко основни фактора, определящи образуването на всеки вид акне:

  • Себорея – свръхпроизводство на себум
  • Хиперкератоза – удебеляване на външния слой на кожата
  • Микробна колонизация
  • Възпаление

Сред основните причини за появата му са хормоните, бактериите, които създават големи проблеми като червени или гнойни пъпки, гените и приеманите медикаменти.

Не на последно място, има и храни, които могат да подразнят чувствителната кожа и в комбинация с други фактори да влошат състоянието ѝ. Такива храни и напитки са шоколад, кафе, алкохол и други.

В борбата с акнето трябва да се включат почистващи продукти, некомедогенни козметични средства, некомедогенен грим и задължително да се отстранява грима преди сън.