ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за поръчки над 50 лв

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

преди да платиш

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

в 14 дневен срок

ФИЛТЪР
Производители

Алергии

Multimessenger - капсули
120.00 лв
Показване от 1 до 30 от общо 45 (2 страници)

ОПИСАНИЕ

Когато е налице повишена сензитивност на организма към дадена субстанция, можем да говорим за проява на алергии. Един все по-актуален въпрос, не само през пролетта, но и по всяко време на годината.

Зачестилите случаи на алергии към прах, акари, полени, хранителни съставки изискват повишено внимание към темата. Не само възрастните, но и много малки деца и бебета проявяват алергии към различни субстанции, при което се активира свръхреакция от страна на имунната система.

Видове алергии

Според алергените са хранителни, лекарствени, към отровата на насекомо или към фактори на околната среда (прах, животинска козина, полени)

Според произхода на симптомите, алергиите се разделят на анафилаксия, респираторни алергии и кожни алергии.

Често срещани са хранителните алергии към краве мляко, белтъка на яйцето, някои ядки.

Помощ при алергии

При контакт с някой от алергените има лека или умерена алергична реакция, то задължително трябва да се предотврати повторен досег с алергена или да се премахне в дългосрочен план (това се отнася за алергии, причинени от прах, полени, козина и за лекарствени алергии).

Симптомите обикновено са кихане, запушен или течащ нос, сърбеж в областта на очите и по кожата, задушаване при по-тежки алергии

Медикаменти при алергии

След диагностицирането на точния вид алергия се назначава лечение, което обикновено се състои в това да се избягват алергените, за да не предизвикват алергична реакция.

Това често е трудно за постигане и поради това се използват други лечебни методи – имунотерапия, лекарствена и алтернативна терапия, хранителни добавки за контрол над алергиите.