ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за поръчки над 50 лв

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

преди да платиш

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

в 14 дневен срок

ФИЛТЪР
Производители

Алцхаймер

ЛНС Ензими / LNS Enzymes
62.00 лв
Rg3 Nasal Spray - 20 ml
142.00 лв
Показване от 1 до 19 от общо 19 (1 страници)

ОПИСАНИЕ

Когнитивен спад и проблеми с паметта

Болестта на Алцхаймер е прогресивно разстройство, което кара мозъчните клетки да се разпадат и да умират. Болестта на Алцхаймер е най-честата причина за деменция - непрекъснато отслабване на мисленето, поведенческите и социалните умения, които нарушават способността на човека да функционира независимо.

Какви са признаците на Алцхаймер

Ранните признаци на заболяването може да са забравяне на скорошни събития или разговори. С напредван на заболяването, човек с болест на Алцхаймер развива тежко увреждане на паметта и губи способността да изпълнява ежедневните си задачи.

Лечение

Към днешна дата, лекарствата за болестта на Алцхаймер могат временно да подобрят симптомите или да забавят скоростта на развитие на болестта. Тези лечения понякога могат да помогнат на хората с болестта на Алцхаймер да подобрят състоянието си, но за известно време.

Хора, които страдат от тази болест, може да задават едни и същи въпроси, да забравят разговори и уговорки, като по-късно не си ги спомнят или да преместват вещи на странни необичайни за тях места. Често срещано при Алцхаймер е човекът да се изгуби на познати места или да забрави имената на свои близки, затова е изключително важно винаги да има друг човек, оказващ грижа и подкрепа до болния.
Способността да се вземат разумни решения и преценки в ежедневните ситуации ще намалява. Например, човек може да вземе лоши или нехарактерни решения в социалните взаимодействия или да носи дрехи, които са неподходящи за времето към момента. Може да е по-трудно да се реагира ефективно на ежедневни проблеми, като оставяне на храна на печката или неочаквани обстоятелства по време на шофиране.

Клиничното диагностициране е важна стъпка за потвърждаване на болестта, като обикновено се извършва с помощта на подробна медицинска оценка, физикален и неврологичен преглед, невропсихологични тестове, магнитно-резонансни изображения и други.

Наред с предписаните медикаменти, които имат за цел да подобрят до известна степен когнитивните функции, могат да се приемат хранителни добавки за елиминиране на токсини като куркумин, Акти ДХЕА – хормонът на младостта и цинк, който по начало не се произвежда от организма.