ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за поръчки над 50 лв

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

преди да платиш

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

в 14 дневен срок

ФИЛТЪР
Производители

Анемия

Показване от 1 до 11 от общо 11 (1 страници)

ОПИСАНИЕ

Липса на нещо, но на какво?

Хемоглобинът е богат на желязо протеин, който помага на червените кръвни клетки да пренасят кислород от белите дробове до останалата част от тялото. Ако имате анемия, тялото ви не получава достатъчно богата на кислород кръв. Анемията може да ви накара да се чувствате уморени и слаби през голяма част от времето. Може също да имате задух, виене на свят, главоболие или неравномерен пулс.

Видове анемия

Има много форми на анемия, всяка със своя собствена причина. Анемията може да бъде временна или дългосрочна и може да варира от лека до тежка. Леката анемия е често срещано и лечимо състояние, което може да възникне при всеки. Някои хора са изложени на по-висок риск от анемия, включително жени по време на менструалния цикъл и бременност, и хора, които често даряват кръв, не получават достатъчно желязо или определени витамини, или приемат някои лекарства или лечения, като химиотерапия за рак.

Причини за анемия

В голяма част от случаите, причина за анемия е недостигът на желязо. Желязото е от съществено значение за създаването на нови червени кръвни клетки.

Други възможни причини за анемия могат да включват:

  • Бавна загуба на кръв в стомашно-чревния тракт, която не може да се види във фецеса на човек;
  • Недостиг на витамин В12, за който е необходима специална субстанция в стомаха, за да може витаминът да се абсорбира от храната;
  • Голяма стомашна операция, която може да причини невъзможност да се абсорбират подходящи хранителни вещества, като В-комплекс;
  • Дефицит на фолиева киселина.

Тестването за анемия е лесно и достъпно. Измерват се кръвните нива на хемоглобина и червените кръвни клетки се наблюдават под микроскоп, за да се оцени вероятната причина за състоянието.

Червените кръвни клетки имат характерни изяви според специфичния дефицит. Възможно е да се разпознаят много "млади" червени кръвни клетки, наречени ретикулоцити. Повече от обичайното количество в кръвта показва бърз оборот на червените кръвни клетки в отговор на хемолиза или загуба на кръв.

Лечение

Терапията при анемия варира от приема на добавки до допълнителни медицински процедури. Може да сте в състояние да предотвратите някои видове анемия, като на първо място изградите здравословна и разнообразна методика на хранене.

За попълване на дефицита на желязо изберете добавки, които го съдържат - Blue Iron – Течно желязо 330ml, а ако имате недостиг на Витамин В12, то Витамин Б12 – Акти Б12 Комплийт / Acti B12 Complete 1000-5000 mcg е точният продукт.