ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за поръчки над 50 лв

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

преди да платиш

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

в 14 дневен срок

ФИЛТЪР
Производители

Астма

Синерга / Synerga - 100 ml
90.00 лв
Показване от 1 до 17 от общо 17 (1 страници)

ОПИСАНИЕ

Едно от най-често срещаните респираторни заболявания

Астмата е хронично заболяване на белите дробове, което се активизира и стеснява дихателните пътища. Астмата причинява повтарящи се периоди на хриптене (свистящ звук при дишане), стягане в гърдите, задух и кашлица. Кашлицата често се появява през нощта или рано сутрин.

Болестта засяга хора от всички възрасти, но най-често започва през детството. За САЩ е известно, че повече от 25 милиона души имат астма. Около 7 милиона от тях са деца. За България последната актуална информация е за около 9% от населението, страдащи от астма.

За да разберете какво представлява астмата, ще обясним как работят дихателните пътища. Те са тръби, които пренасят въздуха във и от белите дробове. Хората с астма имат възпалени дихателни пътища. Възпалението прави въздушните пътища подути и много чувствителни.

Тези пътища са склонни да реагират силно на определени инхалирани (вдишани) вещества. Когато дихателните пътища реагират, мускулите около тях се затягат. Това стеснява дихателните пътища, пропускайки по-малко въздух в белите дробове.

Отокът също може да се влоши, което прави въздушните пътища още по-тесни. Клетките в дихателните пътища могат да произведат повече слуз от обикновено. Мукусът (слузта) е лепкава, гъста течност, която може допълнително да стесни въздушните пътища. Тази верижна реакция може да доведе до симптоми на астма. А те, от своя страна, могат да се появят всеки път, когато дихателните пътища се възпалят.

Симптоми при астма

Понякога симптомите на астмата са леки и изчезват сами или след минимално лечение. В други случаи симптомите продължават и се влошават. 

Когато симптомите станат по-интензивни и/или се появят повече симптоми, говорим за астматичен пристъп. Пристъпите на астма се овладяват с помощта на инхалатор, а ако пристъпът е много тежък, може да е необходима и лекарска помощ.