ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за поръчки над 50 лв

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

преди да платиш

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

в 14 дневен срок

ФИЛТЪР
Производители

Автоимунни заболявания

Сън-Д / SUN D - 3000IU
34.00 лв
Utilin® D6 - капки
32.00 лв
Показване от 1 до 23 от общо 23 (1 страници)

ОПИСАНИЕ

Когато атакуваме самите себе си

Една от функциите на имунната система е да защитава тялото, като реагира на нахлуващи микроорганизми и чрез производство на антитела или лимфоцити (видове бели кръвни клетки).
При нормални условия имунният отговор не може да се задейства срещу клетките на собственото тяло. В някои случаи обаче, имунните клетки правят грешка и атакуват самите клетки, които би трябвало да защитават. Това може да доведе до различни автоимунни заболявания.

Те обхващат широка категория свързани заболявания, при които имунната система на човека атакува собствената си тъкан. Тези активности водят до възпалителни процеси и увреждания. Има над 80 различни автоимунни заболявания, вариращи от обичайни до много редки. Тези заболявания могат да бъдат локализирани в един орган или една тъкан, или генерализирани (системни), засягащи много органи и тъкани.

Видове автоимунни заболявания

Някои по-разпространени автоимунни заболявания са болест на Грейвс, диабет тип I, възпалително заболяване на червата (включително улцерозен колит и болест на Крон), множествена склероза, псориазис, ревматоиден артрит и други.

Лечение

Обикновено лечението на автоимунните заболявания е почти невъзможно, като по-скоро се предприемат мерки за регулиране на важни функции и системи или постигане на баланс в дадено отношение. Предписват се противовъзпалителни лекарства, кортикостероиди, болкоуспокояващи, имуносупресори и други медикаменти. Всички тези средства може да повлияят ефективно състоянието, но може и да го влошат. Този вид заболявания са изключително комплексни и са обект на множество изследвания, за да се установи как възникват и какви са най-подходящите методи за лечение.

Междувременно природата ни е дала някои елементи, които биха подсилили имунитета, метаболизма и естествените лечебни сили на организма. Такива са цинкът, аминокиселините, ензимите, а от друга страна са хормоните като вестители на различни дейности в други органи и системи.