ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за поръчки над 50 лв

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

преди да платиш

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

в 14 дневен срок

ФИЛТЪР
Производители

Бъбречни заболявания

Показване от 1 до 13 от общо 13 (1 страници)

ОПИСАНИЕ

Не са малко хората, които страдат от бъбречни заболявания и оставят нещата да се оправят от само себе си. Това всъщност не е никак добре, защото с времето тези заболявания не отшумяват и обикновено се влошават.

Бъбреците са сред най-важните органи, наравно със сърцето, черния дроб и белите дробове. От тях зависи правилното функциониране на други органи и системи, които са в тясна връзка помежду си.

Като водещи причини за поява на бъбречни заболявания могат да се посочат обездвижването и затлъстяването, като последното е доказано като рисков факто за развитие на хронични бъбречни заболявания.

Освен тях, затлъстяването може да доведе до диабет тип II, хипертония и други сърдечни заболявания. За да ги избегнете и да поддържате здравето си в добро състояние е добре да се движите активно, да спортувате и да ограничите заседяването на едно място.

Благодарение на бъбреците се пречистваме от излишни течности и токсини и така се поддържа важен баланс на телесните соли и някои химикали. Може да познаете, че има някакъв проблем с тях по някои симптоми – чести позиви за уриниране, липса на апетит, сънливост и главоболие, дори подуване на крайниците и очите.

Повечето бъбречни заболявания са лечими само в начален стадий, като при по-напреднала фаза лечението може да бъде по-трудоемко, с по-тежки симптоми или невъзможно.

Как да се предпазите

За да се предпазите от бъбречни заболявания ви съветваме:

  • Да намалите количествата сол и кафе
  • Да пиете достатъчно вода – 1,5-2 л дневно
  • Да не пиете газирани напитки
  • Да не пушите цигари
  • Да пазите кръста си винаги в топли дрехи
  • Да поддържате здравословно тегло