ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за поръчки над 50 лв

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

преди да платиш

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

в 14 дневен срок

ФИЛТЪР
Производители

Болезнена менструация

Показване от 1 до 13 от общо 13 (1 страници)

ОПИСАНИЕ

Може би още с прочитането на тези две думи ви става неприятно и има защо. Болезнената менструация е една от най-разпространените женски неволи и понякога е много трудно да се открият и отстранят причините за нея.

Болезнена менструация или още дисменорея има тогава, когато жената изпитва мускулни крампи – типични пулсиращи болки в долната част на корема, които могат да се появят и преди началото на менструацията.

От гледна точка на хормоналните промени, които се случват в организма по това време, намираме обяснение за явлението болезнена менструация. То се появява благодарение на увеличеното производство на простагландини – подобни на хормони субстанции, виновни за свиванията на мускулатурата на матката.

Ако това не е причината за болезнена менструация обаче е възможно да е налице заболяване като енометриоза, миома или полипи на матката, възпаления от венерически болести. Болезнената менструация е още една причина задължително да се посещава гинеколог на всеки 6 месеца, да се прави цитонамазка и да се проверяват органите чрез ехография или колпоскопия.

Мерките за овладяване на болезнена менструация могат да бъдат лекарствени, като при инфекции се изписват антибиотици, а при болезнена менструация – обезболяващи противоболкови лекарства като ибупрофен. При възли и полипи обаче се пристъпва към оперативно лечение след поставяне на диагноза.

Освен традиционните медикаменти, при болезнена менструация може да помогнат билкови средства като масло от вечерна иглика Прим Ойл, както и другите продукти в тази категория.