ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за поръчки над 50 лв

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

преди да платиш

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

в 14 дневен срок

ФИЛТЪР
Производители

Бронхит

Церивикел / Cerivikehl - капки 30 ml
23.50 лв
Показване от 1 до 20 от общо 20 (1 страници)

ОПИСАНИЕ

Атакуващ дихателните пътища

Бронхитът се определя като състояние, което включва възпаление на бронхиалните тръби, пренасящи въздуха до и от алвеолите (образувания в белите дробове, които участват в преноса на кислород и изпомпването на въглероден диоксид от кръвта).

Възпалението причинява образуването на дебела слуз в бронхите и изхвърлянето ѝ чрез кашлица. Бронхит обикновено се появява след грип или обикновена простуда и е по-често срещан при деца в по-напреднала възраст, както и при възрастни.

Видове бронхит

Бронхит не трябва да се бърка с бронхиолит, който е по-често срещан при бебета.

Има два вида бронхит, включително остър и хроничен. Остър бронхит възниква в резултат на вирусни инфекции или белодробни дразнители, а понякога може да бъде причинен и от бактерии. Острият бронхит обикновено продължава около 10 дни.

Хроничният бронхит е дълготрайно сериозно състояние, което се появява, когато лигавицата на бронхите е постоянно дразнена и възпалена. Симптомите на хроничен бронхит се влошават с времето и продължават най-малко 3 месеца. Лечението за двата вида бронхит е предназначено да облекчи симптомите и да дишането на първо място. За лечение на остър бронхит се препоръчва почивка, много течности и аспирин (за възрастни) или ацетаминофен. Антибиотиците обикновено не се предписват за лечение на бронхит, освен ако причината не е бактериална инфекция. 

Лечение на бронхит

Ако при заболяването има хриптене, могат да се предпишат инхалаторни лекарства.

Възможностите за лечение на хроничен бронхит са подобни на тези при хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ), включително приемане на комбинация от лекарства като бронходилататори и стероиди с помощта на инхалатор и допълнително кислородна терапия.

Като допълнителна мярка за подсилване на имунитета могат да се предвидят хранителни добавки, като подходящ избор са Бронхал, Акти НАК, Имунал и другите продукти в категорията.