ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за поръчки над 50 лв

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

преди да платиш

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

в 14 дневен срок

ФИЛТЪР
Производители

Диария

Калвакел D3 / Calvakehl D3 - капки 30 ml
23.50 лв
Показване от 1 до 30 от общо 31 (2 страници)

ОПИСАНИЕ

Диарията е увеличаване на течността, обема или честотата на дефекация. Когато имате диария, храните и течностите преминават твърде бързоили в твърде голямо количество през дебелото червои тялото ви не абсорбира течността. Почти всеки е преживялслучай на диария в даден момент. Острата  диария е неудобна, но обикновено не е сериозна и си отива за няколко дни сама. Трябва обаче да отидете на лекар, ако изпражненията Ви съдържат кръв, ако диарията е тежка или ако продължава повече от няколко дни. Децата и възрастните хора са изложени на по-висок риск от обезводняване и трябва да посетят лекар по-скоро.

Признаци и симптоми

Диарията е симптом на друг здравен проблем, като например инфекция или вирус. Хронична диария – в продължение на повече от 4 седмици - може да е признак на сериозно заболяване, като например възпалително заболяване на червата.

Симптомите могат да включват:

 • Чести и редки изпражнения
 • Коремна болка, спазми
 • Повишена температура, втрисане, общо болен чувство
 • Жажда
 • Загуба на тегло

Причини

Най-често диарията е причинена от бактерии, паразити, или вируси, често от храна или вода. Яденето на местни храни и питейна вода по  време на пътешествия може да доведе до "диария на пътешественика." Диарията може да бъде причинена и от реакции към лекарства (включително и някои витамини, минерали и билки) и изкуствени подсладители (сорбитол и манитол). Хората, които са с непоносимост към лактозата могат да получат диария, когато  консумират мляко или млечни продукти. Диария, която води до кръв в изпражненията, придружена от повишена температура или коремна болка, може да бъде причинена от чревни разстройства, такива като възпалително заболяване на червата или болест на Крон, и изисква лекарски грижи.

Възможности за лечение

Лекарствени терапии

В много случаи, диарията може да изчезне от само себе си. Въпреки това, в тежките случаи Вашият лекар може да Ви предпише лечение. Вашият лекар може да Ви предпише антибиотици, ако диарията се дължи на бактериална инфекция.Тъй като диарията е начин организмът Ви да се отърве от токсините, е най-добре да се остави да следва курса си. Въпреки това, можете да използвате лекарства против диария, които се продават без рецепта в аптеките.

Допълнителни и алтернативни терапии

Работете със своя лекар, за да намерите лечението, което е точно за вас.

Хранене и добавки

 • Вода от ориз или ечемик, пресни зеленчукови сокове (особено моркови и целина), мисо супа, или други бистри бульони могат да помогнат за възстановяване на правилния баланс на течности и електролити. Направете водата от ориз или ечемик като прибавите 1 чаша сурово зърно към 1 литър вряща вода. Накиснете за 20 минути. Прецедете и пийте през целия ден.
 • Пробиотици - Lactobacillus GG, ацидофилус, или бифидобактерии, взети като прах или капсули - спомагат за поддържане на "добрите" бактерии в червата. Те може да помогнат за облекчаване на диарията. Киселото мляко с активни култури, съдържащо тези пробиотици може да помогне за предотвратяване на диария.
 • Жива мая, Saccharomyces boulardii, често се използва в Европа за предотвратяване на диария, свързана с приемането на антибиотици. Може да се приема с други пробиотици.
 • Коластра. Това е предшестваща млякото течност, отделяна от млечните жлези на крава веднага след раждането. Тя може да помогне за лечение на някои видове инфекциозна диария.
 • Глутаминът може да помогне за лечение на диария, причинена от дразнене на лигавицата на червата.
 • Ако имате непоносимост към лактозата, може да взимате ензима лактаза, преди да консумирате млечни продукти.
 • Цинкът може да помогне за подобряване на имунната система и функцията на лигавиците като бариера.