ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за поръчки над 50 лв

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

преди да платиш

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

в 14 дневен срок

ФИЛТЪР
Производители

Дисбактериоза

Синерга / Synerga - 100 ml
90.00 лв
Пара Детокс / Para Detox 120 капс.
48.60 лв
Показване от 1 до 30 от общо 31 (2 страници)

ОПИСАНИЕ

Дисбактериозата (наричана също дисбиоза) се нарича дисбаланса на бактерии върху или вътре в тялото. Дисбиозатанай-често се получава в храносмилателния тракт или върху кожата, но може да се появи на всяка открита повърхност или лигавица като влагалище, белите дробове, устата, носа, синусите, ушите, ноктите и очите. Това е свързано с различни заболявания, като нервен стомах, спастичен колит, дисбаланс в чревната микрофлора,възпаление на червата , кандидоза и синдром на хронична умора.

В малки количества, микробните колонии намерени върху или в тялото обикновено са доброкачествени или полезни. Тези благоприятни и подходящи по размери колонии бактерии извършват серия от полезни и необходими функции, като подпомагат храносмилането.  Те защитават организма от проникването на патогенни микроби. Тези благоприятни  колонии от бактерии се конкурират помежду си за пространство и ресурси.

Когато този баланс се наруши, от различни неща като системно и неподходящо лечение с антибиотици или злоупотребата с алкохол, тези колонии проявяват намалена способност за растеж. Това може да доведе до свръхрастеж на една или повече от нарушените колонии, които след това могат да увредят някои други по-малки полезни такива.

Този тип ситуация често провокира един порочен кръг.

Здравословното хранене, което включва предимно плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни може да помогне.

  • Избягвайте рафинираните храни като бял хляб, паста и захар.
  • Яжте по-малко червено месо и повече постно месо, студеноводна риба, соево тофу и бобови за протеин.
  • Използвайте здравословни масла за готвене, като например зехтин или растително масло.
  • Намаляване или премахване на транс-мазнините, които се намират в печени изделия като бисквити, крекери, торти, пържени картофи, лучени пръстени, понички, преработени храни, и маргарин
  • Пийте 6-8 чаши филтрирана вода дневно.
  • Спортувайте 30 минути дневно, 5 дни в седмицата.

Хранителни добавки

Пробиотици (Lactobacillus ацидофилус и Bifidobacterium). Пробиотиците, или добрите бактерии, подпомагат за правилното функциониране  на храносмилателната система. Много изследвания са установили, че пробиотиците могат да помогнат за облекчаване на проблемното храносмилане като газове, запек. Някои пробиотични добавки може да се държат в хладилник за най-добри резултати. Проверете етикета внимателно.

Храносмилателните ензими ще ви помогнат да поддържате чревния си тракт в нормалното му състояние и спомагат за по-лесното усвояване на храната

Киселото мляко с активни култури, съдържащо пробиотици може да помогне за предотвратяване на дисбактериоза.