ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за поръчки над 50 лв

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

преди да платиш

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

в 14 дневен срок

ФИЛТЪР
Производители

Дизентерия

Показване от 1 до 11 от общо 11 (1 страници)

ОПИСАНИЕ

Дизентерията е остро инфекциозно заболяване, от което боледува само човекът. Причинява се от дизентерийните бактерии, които са обединени в род Шигела. Боледуват хора от всички възрасти, но най- засегнати са децата от 0 до 4 год. Източник на заразата е човекът – болен или здрав заразоносител. Най-често заразяването става по контактно - битов път, особено в семейна среда и в детски колективи.

Инкубационният период е от няколко часа до седем, осем дни. Заболяването протича с гадене, отказ от храна, повръщания, които зачестяват, увеличава се броя на изхожданията до 10-15 за 24 часа. Температурата може да достигне до 39 градуса С. Чрез повърнатите материи и многократните изхождания се губят вода и соли, което води до дехидратация. При благоприятно протичане и навреме проведено лечение състоянието на пациента се подобрява. При тежко протичане възстановяването настъпва след15-20 дни.

Лекарствени терапии

Вашият лекар ще ви прегледа и след като установи дизентерия, ще  Ви предпише лечение. Вашият лекар може да Ви предпише антибиотици.  Освен това, можете да използвате лекарства против диария, които се продават без рецепта в аптеките.

Работете със своя лекар, за да намерите лечението, което е точно за вас.

Хранене и  хранителни добавки

  • Вода от ориз или ечемик, пресни зеленчукови сокове (особено моркови и целина), мисо супа, или други бистри бульони помогат за възстановяване на правилния баланс на течности и електролити. Направете водата от ориз или ечемик като  прибавите 1 чаша сурово зърно към 1 литър вряща вода. Накиснете за 20 минути. Прецедете и пийте през целия ден.
  • Пробиотици - Lactobacillus GG, ацидофилус, или бифидобактерии, взети като прах или капсули - спомагат за поддържане на "добрите" бактерии в червата. Те може да помогнат за облекчаване на диарията при дизентерия.
  • Жива мая, Saccharomyces boulardii, често се използва в Европа за предотвратяване на диария, свързана с приемането на антибиотици. Може да се приема с други пробиотици.
  • Коластра. Това е предшестваща млякото течност, отделяна от млечните жлези на крава веднага след раждането. Тя може да помогне за лечение на някои видове инфекциозна диария при дизентерия.