ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за поръчки над 50 лв

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

преди да платиш

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

в 14 дневен срок

ФИЛТЪР
Производители

Глисти

Показване от 1 до 14 от общо 14 (1 страници)

ОПИСАНИЕ

Нежеланите обитатели

Глистите представляват опасни и повсеместно разпространени паразити, които живеят в червата и могат да преминат към други органи. Преди да се превърнат в глисти, те са били под формата на яйца, като по-късно достигат полова зрялост и вече имат механизми за придвижване и оцеляване.

Докато личинките, освободени от яйцата се нуждаят от кислород за растеж, вече узрелите глисти са анаеробни и живеят изцяло без кислород. Те се установяват в тънките черва и там се хранят със слуз.

Но как всъщност попадат глисти в организма? Обикновено при липса на добра хигиена и навици за миене на ръцете, чрез замърсена вече храна, особено месо, развалена храна, неизмити плодове и зеленчуци.

Има няколко признака, които сочат за наличие на глисти в организма, като стомашно разстройство и дискомфорт, коремна болка, повръщане и често гадене, а в самите изпражнения също може да се видят глисти.

Големите глисти, обитаващи тънкото черво, се наричат аскаристи и причиняват диария и запек, като те могат да се редуват и да нарушат храносмилателния процес.

По-малките глисти, които живеят в дебелото черво, се наричат острици и може да не предизвикат никаква симптоматика или ако има такава, тя се изразява като диария или гадене.

Други видове паразити, които представляват опасност за здравето, са анкилостомите, които се закрепват за чревната стена и кръглите червеи, които причиняват стомашен дискомфорт, безсъние, апендицит и обриви.

Изключително важно е да се диагностицира правилно видът и местонахождението на глистите, за да се назначи адекватно лечение. Обикновено се предписват стандартни медикаменти и продукти за профилактика, която трябва да е насочена към всички членове на домакинството. Това се дължи на факта, че яйцата на глистите се предават изключително лесно.

Освен лечение на самите вас, трябва да се погрижите и за почистване на спалното бельо, възглавниците и други предмети, които употребявате ежедневно. Пране на висока температура и гладене би трябвало да послужат за унищожаване на яйцата на глистите. Подът освен с прахосмукачка трябва да се почиства и с препарат за отстраняване на попадналите там яйца.

За да избегнете заразяване с тези неприятни паразити, поддържайте ръцете и вещите си чисти, избягвайте публични тоалетни и места за хранене, както и общи прибори. Може да правите и детоксикация веднъж или два пъти годишно с акцент върху цвекло, моркови, вода с лимон, мед, зеленчукови смутита и салати като цяло.