ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за поръчки над 50 лв

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

преди да платиш

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

в 14 дневен срок

ФИЛТЪР
Производители

Хипертония

Показване от 1 до 10 от общо 10 (1 страници)

ОПИСАНИЕ

Високото кръвно налягане е сред най-разпространените здравословни проблеми в днешно време. Породено от небалансирано хранене и преяждания, наднормено тегло, затлъстяване и обездвижване, това е поредното състояние, което нарушава нормалните физиологични процеси.

При установено високо кръвно налягане трябва да знаете, че лечението му е необходимо и продължава цял живот. Много важно е да се подходи сериозно към проблема, като се обърне внимание на физическата активност, храненето, мазните и калорични храни, недоспиването.

По принцип хипертонията протича на три етапа с постепенно покачване на кръвното налягане. На последния трети етап вече има увреждания на кръвоносни съдове, бъбреците, сърцето, мозъка и други органи.

Поддържането на оптимално тегло, контролът на приеманите захар, сол и мазнини ще намалят риска от хипертония както при мъже, така и при жени.

Хипертонията може да бъде и наследствена и затова е добре да измервате кръвното си налягане редовно и да спортувате. От гледна точка на готвене на храните е добре да се варят, задушават и пекат, но не и да са пържени.