ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за поръчки над 50 лв

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

преди да платиш

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

в 14 дневен срок

ФИЛТЪР
Производители

Холестерол

Сън-Д / SUN D - 3000IU
34.00 лв
АО Defense - 60 капсули
65.00 лв
ЛНС Ензими / LNS Enzymes
62.00 лв
Хлорела / Chlorella - 120 капсули 420mg
28.30 лв
Показване от 1 до 30 от общо 32 (2 страници)

ОПИСАНИЕ

Холестеролът представлява органично съединение, което участва в структурата на всички клетки и има ключова роля за изграждане на клетъчните мембрани, образуването на полови и надбъбречни хормони и жлъчни киселини.

Освен лошия холестерол, за който сте чували по-често, има и добър холестерол. Лошият се състои от липопротеини с ниска плътност, които лесно се окисляват и образуват плаки, което води до запушване на артериите.

Добрият холестерол е изграден от малки плътни молекули и има роля в премахването на холестерол от артериите и предпазване от плаки. Той е в отлични стойности при хора със здравословно хранене и добра физическа активност, които поддържат своите инсулин, лептин, норадреналин и други хормони под контрол.

Високите нива лош холестерол може да бъдат предпоставка за развитие на коронарна болест, също както и ниските нива на добрия. Двата вида са тясно свързани и с триглицеридите, които са основни градивни елементи на мазнините и също трябва да се следят.

Причините за висок лош холестерол са много – обездвижване, тютюнопушене, захарен диабет, автоимунно заболяване, бъбречно заболяване, хипертония.

За да се предприеме курс на лечение са необходими изследвания и конкретни холестерол понижаващи методи, които специалист може да определи. Възможни мерки в плана за лечение са:

  • Промяна на хранителните навици
  • Редовна физическа активност
  • Отказ от тютюнопушене
  • Редуциране на телесното тегло